|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Σ' ευχαριστώ φίλε μου, να χαίρεσαι κι εσυ τα ενυδρεία σου!
|
|
||||
|
||||
Πολύ όμορφο φίλε μου!!!
|
|
|||
|
|||
Καλημέρα φίλε μου,
Να σε ρωτήσω, τα ασπόνδυλα που έχεις μέσα τα πήρες από petshop ή τα μάζεψες από την παραλία; |
|
||||
|
||||
pagokoftis ευχαριστώ πολύ!!!
SweepingFish όλα είναι απο κοντινές θάλασσες. |
|
|||
|
|||
Και τις γαριδες πως τις μαζεψες; τι παγιδα χρησιμοποιησες;
Σκεφτομαι να κανω ενα μεσογειακό προς το καλοκαιρι αν μπορεσω γιαυτο ρωταω αλλα και πληροφοριακα |
|
||||
|
||||
Τις 2 που ήταν πολύ μικρες τις βρήκα σε ενα μικρό λακάκι στα βράχια
και με προσοχή τις έπιασα με την παλάμη μου. Την άλλη που ήταν και πιο μεγάλη με παγίδα μπουκάλι με κομμένο το στόμιο και γυρισμένο ανάποδα και είχα βάλει μέσα δόλωμα και μπήκε μόνη της. |
|
||||
|
||||
Πολλά ΜΠΡΑΒΟ.
Τις μακροάλγες (φύκια), προσπάθησε να τις έχεις όπου έχει περισσότερο φωτισμό. Προχωράμε σταθερά.
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ!!!
Τα φύκια, παρόλο που έχουν αλλάξει πολύ εικόνα απ ότι όταν τα μάζεψα και έχουν ταλαιπωρηθεί απ τον πρόχειρο και όχι καλό φωτισμό, δείχνουν κάποια μικρά σημάδια ανάπτυξης σε μερικά κλαδάκια... Πρέπει να βρω χρόνο να φτιάξω φωτιστικό και να τα τοποθετήσω πιο ψηλά στους βράχους. |
|
||||
|
||||
ωραιο το μεσογειακο σου
Στο δικο μου οι μισες γαριδες εχουν αυγα κατω απο την κοιλια τους αλλα ειναι 1-2 μηνες ετσι. Ηθελα να ξερα σε ποσο καιρο γενανε |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Γνωρίζουμε κάτι γι αυτά;
Το Α είναι πολύ λεπτό με μακρύ κορμό και δεν μαζεύεται όπως οι σπειρογράφοι ή οι ανεμώνες όταν το ακουμπήσεις. Το Β μετακινείται με "ακροβατικά"... Κολλάει το "κεφάλι" του κάπου και ξεκολλάει τη βάση του, γυρίζει σαν κατακόρυφο και κολλάει ξανά τη βάση του στο επόμενο σημείο κτλ... |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Αχινός.....
Πρωτόγονη μορφή, αλλά καταπληκτικό πλάσμα. Να το χαίρεσαι. Πρόσεχε όμως γιατί δεν θα σου αφήσει κοραλλίνη για κοραλλίνη.
|
||||
|
||||
Σ' ευχαριστώ!
Όντως καταπληκτικά πλάσματα! Υπάρχουν 2 στο ενυδρείο, ήρθαν λαθρεπιβάτες σε ένα βράχο που πήρα απ' τη θάλασσα και ήταν πολύ πολύ μικρά όταν τα ανακάλυψα... Μετά απο 4-5 μήνες έχουν τουλάχιστον 3πλασιαστεί! Την κοραλλίνη την έχουν ταράξει, το θέμα είναι... τρώνε τίποτε άλλο ή όταν τη φάνε όλη θα υπάρχει πρόβλημα; |
|
||||
|
||||
Μην ανησυχείς.
Βρίσκουν και τρώνε.... Απλώς όταν μεγαλώσουν αρκετά μπορείς να τους επιστρέψεις στη θάλασσα για να συνεχίσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.
|
||||
|
||||
Με τους ρυθμούς που μεγαλώνουν δε θα αργήσει και πολύ αυτή η μέρα...
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μικρόκοσμος-Ευθανασία | ineth | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 08-12-13 22:39 |
Μικρόκοσμος | ineth | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 31-10-13 21:07 |
Σαλιγκάρια μεσογείου. | MINA | Μεσογειακό | 10 | 07-08-10 10:15 |
Μικρόκοσμος 2. | Χαραμάδας | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 09-06-10 23:09 |
Μικρόκοσμος | Χαραμάδας | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 16-04-10 07:33 |