|
||||
|
||||
Απορία για endler
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!!
Σ ένα 60 λίτρο ενυδρείο έχω μερικά endler.. Από τις φωτογραφίες μπορείτε να καταλάβετε αν πρόκειται για υβρίδια; Επίσης αν στο ίδιο ενυδρείο φιλοξενηθούν 2 τύποι (Black bar και peacock) τα μωρά που ίσως προκύψουν θα είναι ή ο ένας τύπος ή ο άλλος ή υπάρχει περίπτωση το κάθε ψάρι να φέρει στοιχεία κ από τους 2 τύπους; Τα θηλυκα είναι κοινά; Ευχαριστω πολυ |
|
||||
|
||||
Καθαρά είναι όχι υβρίδια. Τώρα τι θα προκύψει μετά την γεννα από τα δύο ήδη δεν ξέρω να σου πω. Θα το δεις στην πορεία
|
|
||||
|
||||
Οκ, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|||
|
|||
Έχω και guppies και endler σε ξεχωριστά ενυδρεία, αυτά που έχεις είναι καθαρά.
Σε ένα ενυδρείο έχω και υβρίδια που προέκυψαν από λάθος μου. |
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ.. Η αλήθεια είναι πως για καθαρά τα πήρα αλλά δεν ήμουν σίγουρη γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω ποιο υπό είδος είναι..
|
|
|||
|
|||
Συνήθως τα υβρίδια δεν έχουν το μαύρο σποτ κοντά στα μάτια και έχουν τέτοια σημάδια, συνήθως στο πίσω μέρος του σώματος (μπλέ,κόκκινα,). Αποχρώσεις κόκκινες πάνω στην ράχη και πορτοκαλί. Ή τουλάχιστον έτσι είναι τα δικά μου υβρίδια.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Από τροφές ποια έχεις προσέξει να τιμούν ιδιαίτερα; μια της jbl για γκαπι που έχω πάρει δεν βλέπω να τα ξετρελαίνει.. |
|
||||
|
||||
Όπως έγραψαν και τα παιδιά πιο πάνω, τα ψαράκια σου φαίνονται να είναι καθαρά endler, π.χ. σύγουρα καθαρό το Black baρ και να προσθέσω εγώ από επιλεκτική αναπαραγωγή το peacock. Οπότε είναι ένα είδος αλλά δύο διαφορετικοί τύποι Black bar και peacock. Αν κάποιο δεν είναι καθαρό αυτό θα είναι το peacock. Με τους δύο τύπους στο ίδιο ενυδρείο θα έχεις ποικιλία αποτελεσμάτων. Στην αρχή εξαρτάτε από τα θηλυκά σου (πόσα είναι; ) ... όταν θα ζευγαρώνει ίδιο τύπος θηλυκό + αρσενικά θα έχει σταθερό αποτέλεσμα... στα άλλα θα έχει ανακατωσούρες Τα θηλυκά είναι θηλυκά... δεν μπορείς να γνωρίζεις τι τύπος είναι αν δεν τα ζευγαρώσεις και δεις τι αποτέλεσμα θα σου δώσουν στα μικρά. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να τα απομονώσεις κλπ. Από τροφές τα τρώνε όλα, και αυτές για guppy είναι άριστες... σε λίγες μέρες θα τις τρώνε μια χαρά.
|
||||
|
||||
Α μάλιστα, οπότε και τα θηλυκα θεωρητικα μπορεί να διαφέρουν αλλά εξ αιτίας του χρώματος τους δεν μπορούμε να ξέρουμε... (σωστά το κατάλαβα?)
Τα θηλυκα είναι 4 και 3 τα αρσενικά.. Σήμερα είδα κ ένα μπομπιρι για λίγο αλλά εξαφανίστηκε αμέσως... Την τροφή της jbl για guppy δεν την τιμούν ιδιαιτέρως... 🙂 |
|
|||
|
|||
Εγώ τα ταίζω με τροφή της dajana τροπική τροφή (daana basic tropic) σε καθημερινή βάση. Κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα τους ρίχνω artemia (σκόνη). Τέλος δίνω στα ψαράκια και guppy gourmet πάλι της dajana. Στο παρελθόν τα τάιζα και βασική τροφή τροπικών ψαριών της tetra χωρίς κανένα πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Θα κοιτάξω κ για άλλες τροφές για guppy αν και έχω προσέξει πως τρελαίνονται για bloodworms και για μια τροφή για δίσκους της tetra. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πολύ σωστά!
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είναι endler ή όχι? | Aquablue | Ζωοτόκα | 31 | 03-11-10 21:41 |
45αρι με endler | jim1985 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Κ. Αμερικής | 13 | 02-03-10 02:32 |
endler! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 25-01-10 22:35 |