|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πρωτο κουρεμα
Μετα το πρωτο μας κουρεμα. Το μοντε καρλο πολυ πυκνο με σαπισματα στις ρίζες. Πως το βλεπετε, αντεχει? Η accicularis mini ειναι απαιτητικο φυτο? Λεω να αντικαταστησω το μοντε καρλο. Απο αλγες δεν βλεπω κατι, τα υπολοιπα φυτα πανε καλά σχετικα...
|
|||
|
|||
Το μοντε καρλο δεν αντεχει... μάλλον θα γινει ενα μικρο rescape...
|
|||
|
|||
......
|
||||
|
||||
αμα βλεπεις οτι δεν παει το μοντε καρλο,βαλε acicularis/parvula mini το θεωρω πιο ευκολο!
|
|||
|
|||
Για parvula προοριζω...
Γινεται και ενα rescape και θα μπουν και νεα φωτα (sunsun) που οπως να εχει, κατι θα δωσουν παραπανω. Βεβαια θα πρεπει να αλλαξει ο τιτλος γιατι πλεον δεν θα ειναι low tech ...
|
|||
|
|||
Πλεον ετσι....
Πειτε κανα φυτακι να μπει...θα φυγει και το μοντε καρλο...
|
||||
|
||||
Τι ειναι το υποστρωμα τυρφης? Εννοεις σκετη τυρφη ή φυτοχωμα με τυρφη?
|
|||
|
|||
Φυτοχωμα με τυρφη εχω βαλει, χωρις πρόσθετα λιπάσματα. Ειναι περίπου 2εκ υψος και μεγαλο καπακι από χαλικι χαλαζιακο μαυρο όπως φαινεται..
|
||||
|
||||
Τοτε δε βλεπω το λογο να βγαλεις το μοντε καρλο. Απλα θελει χρονο.
Δες και εδω https://youtu.be/jKFDbEcxUvk
|
|||
|
|||
Δεν το βγαζω εγω...βγαινει από μονο του...το βρισκω στην επιφανεια καθε μερα. Η ριζα του σηκωνεται και απο κατω υπάρχει ενα στρωμα αποσυντιθεμενης φυτομαζας. Αυτος οντως καλλιεργεί cuba με 0,7w/λίτρο φως χωρις co2? Κατι δεν μου πάει καλα...
|
||||
|
||||
τον παρακολουθω πολυ καιρο τον Ιταλο, δεν εχει μυστικα , ολη η ουσια ειναι το υποστρωμα.
|
|||
|
|||
Ειδα ενα δευτερο βιντεο του πού δεν εβρεχε το χωμα του πριν βαλει το χαλικι...και δεν εβαλε πολύ χαλικι...ισως αυτο να φταιει σε μενα. Εχω πολύ μεγαλο cap κοντα στα 4 εκ και πίσω που δινει υψος μπορεί να φτανω και τα 6. Τα ριζιδια του μοντε καρλο δεν βρισκουν χωμα...
|
||||
|
||||
Ισχυει και εγω στο δικο μου εβαλα οχι πανω απο τρια εκατοστα χαλικι , απλα εφαρμοσα σιτα παραθυρου πανω απο το φυτοχωμα για να μη σηκωνεται χωμα οταν ξεριζωνω. Βεβαια εγω εχω φυτεψει μόνο κρυπτοκορινες που εχουν μεγαλο ριζικο συστημα.
|
|||
|
|||
Μηπως ηρθε η ωρα για ταμπλέτες? Και κανενα γενικο λίπασμα? Με τα νεα φωτα θα χρειατει τροφη λογικα? Και μπορεί να καταφέρω να μεινει το μοντε καρλο που μου αρεσει το ατιμο ..
|
|||
|
|||
Προχωράει και το μικρό....έτσι είναι τώρα...
Δεν είναι πολύ καλή η φωτό αφού ακόμα δεν έχει γίνει η Σάββατιατικη συντήρηση....
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση Low Tech (εν δυνάμει high tech) | tsodkostas | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 0 | 06-10-16 08:52 |
Low-tech φυτεμένο | xrusec13 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 13 | 15-11-11 13:00 |
Hi-tech sump | ilias8573 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 02-01-10 18:52 |
Σ.Τ.Ε.Φ.Α.Ν.Ο.Σ. low tech | chemical mac | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 21-12-09 01:08 |
low tech - low maint | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 24 | 17-12-08 14:04 |