|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Ξεκινημα για νεο φυτεμενο με μονομαχο
Καλησπερα στο φορουμ... Παιρνω λοιπον την αποφαση να κανω φυτεμενο το 20σαλιτρο. Πηρα σημερα το 2ο φυτο, το 1ο ηταν μια κατασπαραγμενη ανουμπια π ειχα βγαλει απο το μεγαλο, η οποια τωρα αρχιζει να συνερχεται... Η αλγη που αντιμετωπιζα επιτελους καθαρισε και αφου εφυγε το χαλικι, αναμενω την αμμο που εχω παραγγειλει. Στο θεμα μας τωρα: Μπορει να ποιος να μου κανει αναγνωριση του παρακατω εχινοδωρου και να μου πει τι θα χρειαστει για να τα παει καλα? Λιπασμα? Υποστρωμα? Ο φωτισμος μου ειναι 0.5 watt/λιτρο t5 αρκει? Ποσες ωρες να τον εχω αναμμενο για να ειναι αρκετος?
|
|
||||
|
||||
Καλησπέρα και καλό ξεκίνημα με τον μονομάχο
Εχινόδορο σε 20λιτρο, μη βάλεις ούτε για δοκιμή γιατί σε λίγο καιρό ο μονομάχος δε θα έχει χώρο για να στρίψει Δέσε την ανούμπια σε ένα ξύλο και βρες ένα φυτό επιφάνειας Ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω και θα καταλάβεις τι εννοω για τον εχινόδορο (έχει και προτάσεις για φυτά επιφάνειας) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Δες αν μοιάζει με Echinodorus 'Aquartica'
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Ναι, μοιαζει... Και πρεπει να ειναι κι ολας... Επισης, επειδη ειμαι ασχετος απο φυτεμενα, θα ηθελα να ακουσω μια γνωμη για τυχον απαραιτητη λιπανση σε τετοιου τυπου φυτα
|
|
||||
|
||||
Με ένα γενικό λίπασμα θα είσαι μια χαρά
Αλλά περίμενε κανένα μποστανά γιατί δεν θελω να μπαίνω στα χωράφια τους
|
||||
|
||||
Εγινε, ευχαριστω
|
|
||||
|
||||
Αγοραστηκε λοιπον μαυρο ψιλο χαλικι, και ιδού το αποτελεσμα, που με αφηνει ικανοποιημενο :
|
|
||||
|
||||
Καλησπέρα
Ωραίο το μαύρο χαλίκι, μόνο που ο μονομάχος θα εκτιμήσει περισσότερο ενα ξύλο παρά την πέτρα, η οποία και όγκο σου τρώει και δεν του προσφέρει κάτι στο ψάρι 1-2 ρίζες, θα του πήγαιναν περισσότερο (προσωπική άποψη)
|
||||
|
||||
Κατ αρχην σ ευχαριστω για την απαντηση, το look του ενυδρειου ετσι κι αλλιως σκοπευω να το εξελιξω, οποτε οντως μερικες ριζες θα ειχαν να προσφερουν...
|
|
||||
|
||||
Έχε από κοντά την πέτρα γιατί κατά 99% θα ανεβάζει σκληρότητες, κάτι που δεν αρέσει στον μονομάχο.
Συμφωνώ για τις ρίζες, ειδικά αν το κάνουν blackwater θα είναι ό, τι καλύτερο. Τον εχινόδορο βάλε τον πίσω, όχι στην πρόσοψη. Μικρό ενυδρείο, μεγάλο φυτό, χαλάει αρκετά. |
|
||||
|
||||
Update!
Έβγαλα την πέτρα, γιατί όντως δημιουργούσε προβλήματα και θα πάρω λογικά αργότερα να βάλω ρίζες... Το κύριο θέμα είναι όμως πως αγόρασα αρκετές βάλσινεριες και ορίστε το αποτέλεσμα! (Για λίπανση χρησιμοποιώ το sera florena 1χ ανά εβδομάδα) (Σορυ για την ανάλυση από κιν τις τράβηξα) ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΟΣΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ |
|
||||
|
||||
Καλησπέρα
Τις βαλισνέριες καλύτερα βαλτες στο πίσω μέρος ώστε σε λίγο καιρό να κάνουν κάτι σαν "πλατη" Και φυσικά μείωσε τον αριθμός τους, γιατί σε λίγο δε θα χωράει να κολυμπάει το ψάρι Μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται εύκολα
|
|||
|
|||
τι φίλτρο χρησιμοποιείς ?
δε νομίζω να αρέσουν στον μονομάχο σου τα ισχυρά ρεύματα |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Δεν ξέρω τη μάρκα του φίλτρου, είναι ένα μικρό εσωτερικό, αλλά κάνει πολύ καλά τη δουλειά που πρέπει να κανει Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 20-07-18 στις 23:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
είπα ότι στους μονομάχους δεν αρέσουν τα ισχυρά ρεύματα. αφού κάνει πολύ καλά τη δουλειά του δεν θα έχεις θέμα. |
|
||||
|
||||
Ναι φιλε το γνωριζω, και γι αυτο βαζω το φιλτρο στην πολυ Χαμηλη ροη
|
|
||||
|
||||
οι βαλισνεριες δεν κλαδευονται, βαλτες πισω γιατι κανουν μεγαλο ριζικο συστημα και με το ξεριζωμα θα αναταραχθει ο βυθος του ενυδρειου με οτι αυτο συνεπαγει.επισης σε μικρα ενυδρεια οταν βαζουμε ενα φυτο καλο ειναι να βλεπουμε πως ειναι διαχειρισημο αυτο το φυτο ποσο μεγαλωνει αν κλαδευετε τι αναγκες εχει κτλ
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν μπορείς ανέλυσε μου λίγο τον λογο.. Επίσης θέορω προσωπικά ότι αν κλαδευεις τα φυτά τα οποία αναπτύσσονται γρηγορότερα σ' ένα μικρό ενυδρείο, δεν θα αντιμετωπίσεις προβληματα, αν βέβαια φροντίζεις και συντηρείς το ενυδρείο σου. |
|
||||
|
||||
η βαλισνερια οταν κλαδευτει στη μεση ας πουμε η οι ακρες της εκει που κοβεις γινετε καφε,οποτε εγω προσωπικα απλα την κρατουσα αραιη κοβοντας απο την βαση τα φυλλα και οταν μεγαλωνε πολυ εκοβα και τις ακρες με αποτελεσμα να γινετε καφε εκει που εκοβα.. οπως σου ειπα πιο πανω σε μικρα ενυδρεια οπως επιλεγουμε τα ψαρια επιλεγουμε και τα φυτα. εχω κανει αυτο το λαθος για αυτο στο λεω, εχω κρατησει σε 100 λιτρα σιαμενσις και βαλισνερια που θεωρω οτι ειναι λαθος γιατι για να αναδειχθουν θελουν λιτρα και ψηλο ενυδρειο
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο ξεκινημα | takis07 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 26-09-16 15:49 |
ξεκινημα φυτεμενου ενυδρειου με μονομαχο.....help | leo8 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 03-05-11 02:18 |
νεο ξεκινημα | al-ex | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 24-01-11 13:29 |
μονομαχος ξεκινημα | eimaste aR21rwstoi | Bettas | 24 | 15-01-11 11:41 |