19-01-18, 23:05 | #1 |
Πρόβλημα με Θερμοκρασία νερού
19-01-18, 23:05
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλησπέρα. Έχω πρόβλημα με την θερμάστρα μου των 50 W. Τις τελευταίες μέρες κάνει αρκετό κρύο με αποτέλεσμα να έχω την θερμάστρα στους 27 και να μου θερμαίνει το 40λιτρο ενυδρείο στου 24. Το φοβήθηκα να μην πάει πιο κάτω και υπέθεσα ότι ήταν χαλασμένη διότι έχω τροπικά ψάρια. Πήρα μια καινούρια θερμάστρα 100W και την έβαλα 26C. Το θέμα είναι ότι το θερμόμετρο τώρα γράφει 28! ενώ έβαλα την καινούρια 26. Για ποιόν λόγο? Επηρεάζει μήπως που είναι πολύ μεγάλη γι αυτά τα λίτρα?
|
|
||||
|
||||
Συνήθως οι θερμότατες χρειάζονται καλιμπράρισμα.
Πρέπει με ένα θερμόμετρο να τους φέρεις στη σωστή θερμοκρασία. Δυστυχώς όμως δεν καλιμπραρονται όλοι. Γαυτο λοιπόν για να μην έχουμε τέτοια θέματα και κυρίως για ασφάλεια βάζουμε ένα ελεγκτή θερμοκρασίας γνωστός και ως STC. |
|
||||
|
||||
Αν δεν μπορεί να καλιμπραριστεί (πιθανό) να του βάλω θερμοκρασία σύμφωνα με το θερμόμετρο. Δηλαδή να το πάω χ θερμοκρασία θερμοστάτη και 26 θερμομέτρου?(π.χ 24-25?)
|
||||
|
||||
είσαι σίγουρος πως μετράει σωστά το θερμόμετρο;;
|
|
||||
|
||||
Ναι το μέτρησα και σε άλλες θερμοκρασίες σε ενυδρείο που έχω κτλπ
|
|||
|
|||
Ναι κατέβασε βάσει του θερμομέτρου σου.
|
|
||||
|
||||
τότε απλά υπολόγισε το με αυτό που δείχνει το θερμόμετρο (αφού είσαι σίγουρος πως δείχνει σωστά)
και εγώ κάτι Κινέζικοι που έχω δεν δείχνουν σωστά αλλά το έχω ρυθμίσει με τον stc |
|
||||
|
||||
Θα πάρω STC αλλά όχι ακόμα γιατί είναι προσωρινό (40Λ) μέχρι να μεγαλώσει λίγο ο οσκαρ. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό αλλά πιστεύω την δουλεία του την κάνει
|
||||
|
||||
Συγγνώμη το όσκαρ το εχεις στο 40l;
|
|
||||
|
||||
το stc μπορείς να το μεταφέρεις και σε άλλο ενυδρείο,προς το παρών αφού είσαι σίγουρος πως το θερμόμετρο μετράει σωστά υπολόγισε την θερμοκρασία βάση της ένδειξης του θερμόμετρου και όχι του θερμοστάτη
|
|
||||
|
||||
Κάποιο stc που να είναι σχετικά οικονομικό?
|
||||
|
||||
Απο ebay έχει κάνα 10αρικο
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Μπορει να μπει οσκαρ σε 40λ ενυδρειο; |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Μπορεί όμως να γίνει αλλαγή νερού 90% με κάρβουνο καθαρισμένο από την βρύση και νερό από βραστήρα για δραστικά αποτελέσματα κατά των αγγελόψαρων
|
||||
|
||||
Όχι φίλε μου δεν μπορεί να μπει
ένα ψάρι που φτάνει τα 35 με 40 εκατοστά πως θα χωρέσει σε 40 λίτρα ; δες εδώ http://www.seriouslyfish.com/species...tus-ocellatus/ An aquarium with base dimensions of 150* 60 cm is just about large enough to house a single adult with larger quarters required for a pair or group.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
καρβουνα , βραστήρες , αγγελόψαρα , τι σχέση έχουν όλα αυτά ; Και φυσικά δεν χωράει Οσκαρ σε 40 λίτρα
|
||||
|
||||
https://www.ebay.com/itm/Elitech-STC...19.m1438.l2649
Λίγο ποιο ακριβώς από τους κινεζικούς αλλά έρχεται από Αγγλία σε 5 μέρες χωρίς προβλήματα τελωνείων. Και είναι και γνωστής μάρκας. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν έχεις το όσκαρ σε 40λ δως το. Δεν είναι το τελευταιο όσκαρ στο πλανήτη μπορείς να πάρεις άλλο όταν στήσει το ενυδρείο που θέλει. Κρατώντας το εκεί του δημιουργεις τεράστιο πρόβλημα. Δεν πηγαίνουν τα λίτρα ανάλογα με την ηλικία. Νομιζω εχεις μπερδευτεί. Όσον αφορά το κάρβουνο αν μπορω να καταλάβω τι θες να πεις ,καλυτερα να χρησιμοποιήσεις αντιχλωριο , και αν θες να κανεις αλλαγή μπορείς οντως να χρησιμοποιήσεις το βραστηρα ,ωστόσο,Γιατί τόσο μεγάλη αλλαγή; Τα αγγελοψαρα σε καμια περίπτωση δεν πάνε με όσκαρ. Αν τα εχεις μαζί μπορεί να το εχεις αντιληφθεί ηδη. Πιστεύω οτι ο δαίμων του τυπογραφείου σε κυρίευσε και ήθελες να γράψεις κάτι άλλο... |
|
||||
|
||||
Να τα πάρουμε λίγο από την αρχή
σε 40λιτρο δεν μπαίνει oscar, σε 40λιτρο αντε να μπει ένας μονομάχος ή γαρίδες μόνο, για άλλα μικρόψαρα θέλει συζήτηση. Για να κάνεις αλλαγές 90% σημαίνει πως έχεις μεγάλο πρόβλημα. Κάρβουνο θα εννοείς φίλτρο άνθρακα, γιατί κάποιοι μπορεί να νομίσουν πως θες κάρβουνα για να κάνεις το ψάρι στη σχάρα Νερό από βραστήρα προφανώς για να φέρεις τη θερμοκρασία που θες. Τα αγγελόψαρα είναι άσχετα με το θέμα μας, εκτός αν μέσα στο 40αρι έχεις και αγγελόψαρα, σαν τις σαρδέλες τις παστές δηλαδή Αν χρησιμοποιούμε κάποια μέθοδο αποχλώρίωσης , όπως οικιακό φίλτρο άνθρακα, ή φιλτράκι με άνθρακα μέσα στο βαρέλι και παραμονή κάποιο λογικό χρόνο ή αεραντλία σε βαρέλι προετοιμασίας κλπ τότε το αντιχλώριο για αποχλωρίωση δεν είναι απαραίτητο, το αντίθετο, είναι περιττό , άχρηστο, πεταμένα λεφτά. Θα ήθελα να σας επισημάνω να προσέχετε τις συμβουλές που δίνετε στους άλλους, αν δεν είσαστε απόλυτα βέβαιοι καλύτερα να μην απαντήσετε ή τουλάχιστον πείτε πως η απάντηση σας είναι με επιφύλαξη
|
||||
|
||||
Τάκη , αν αναφέρεσαι σε μενα , του Μίλησα για ανιτχλωριο γιατί είναι η πιο εύκολη λύση... Είναι πολύ αρχάριος κι μπορεί ακόμη να μην καταλαβαίνει τι του λέμε...
|
|
||||
|
||||
Το 90% παιδιά είναι ένα αστείο με τον Gmar επειδή γνωριζόμαστε. Το οσκαρ είναι μικρό ακόμα 4 μηνών και θα μπει προσωρινά εως να μεγαλώσει ακόμα σε ένα 180 που έχω. Για όλα αυτά μιλάμε προσωρινά. Γνωρίζω ότι το ψάρι δεν κάνει ούτε στα 180 που έχω και θα κάνω αναβάθμιση σε 450. Αλλαγές κάνω 15-20% με αντιχλωριακό κατευθείαν στο ενυδρείο δεν το προετοιμάζω επειδή θα έχω διαφορά θερμοκρασίας που την προσαρμόζω στους 25 με ένα μπολάκι. Στα 40 λίτρα είναι μόνος του και στα 180 θα μείνει και μόνος του.
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
If there is magic on this planet , it is contained in water Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikosKoul : 20-01-18 στις 15:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
10¤ έχει αλλά χωρίς πλαστικό αισθητήρα και αναμονή τουλάχιστον ενάμιση με δυο μήνες.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zaxos : 20-01-18 στις 17:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
νομίζω θα πάω στην επιλογή που μου είπε το isidor πιο πάνω έχει ένα linκ για το STC είναι γύρω στα 22 ευρώ με μεταφορά και θα είναι μια χαρά. Ίσως βάλω έναν ηλεκτρολόγο να μου το φτιάξει
If there is magic on this planet , it is contained in water Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 20-01-18 στις 21:28 |
|
||||
|
||||
Γιατί 22¤; 18¤ μαζί με τα μεταφορικά βγαίνει.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Mην μπανεις σε εξοδα ..
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Mην μπανεις σε εξοδα ..
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θερμοκρασία νερού | stelios_ant | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 09-02-10 13:48 |
πρόβλημα με θερμοκρασία | lag | Bettas | 7 | 22-03-08 18:03 |
Θερμοκρασία νερού για anubias | pantelis51 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 28-12-07 10:41 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Καραβίδες - Θερμοκρασία νερού | joncal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 06-03-07 11:01 |