|
|||
|
|||
Τι αλγη ειναι?
Γεια σας παιδια! Εχει εμφανιστει εδω και κανα τριμηνο πανω στη μος. Τι ειδος αλγης ειναι? Και αν ξερετε, την τρωνε οι red cherry?
|
|
||||
|
||||
Καλησπερα.Για hair algae μου μοιαζει.
διαβασε εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36876 συμπληρωσε και αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=30971
|
||||
|
||||
Πράσινη τριχοειδής είναι αν και στην πρώτη φωτό φέρνει και λίγο από κλαδοφόρα. Την πρώτη οι γαρίδες της τρώνε αλλά αν είναι πολύ, μην περιμένεις να "καθαρίσουν" οι γαρίδες, θα πρέπει να δεις τι την δημιουργεί και να την περιορίσεις...
Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου. |
|
|||
|
|||
cladophoda δυσκολη αλγη...δεν την τρωνε οι γαριδες
|
|
|||
|
|||
Προβλημα με moss, αλγη και γαριδες
Γεια σας παιδια. Πριν λιγες μερες ανεβασα φωτο για να μου πειτε τι αλγη εχω και δυστηχως εχω cladophoda. Τα προβληματα τωρα ειναι οτι η αλγη ειναι πανω στη μος, η μος εχει κατακλησει σχεδον ολο το ενυδρειο και δε ξερω πως να την κουρεψω γιατι στο ενυδρειο εχω και γαριδες. Τι κανω λοιπον σε αυτη την περιπτωση ρε παιδια?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Δημητρη το λινκ για την αναγνωρηση αλγεων το ειχα διαβασει και γενικα το ειχα ψαξει αρκετα πριν κανω το θρεντ, αυτο που ρωταω ομως τωρα ειναι αλλο και δε καταλαβαινω γιατι μεταφερθηκε εδω.
|
|
||||
|
||||
Για να σου δωσουν συμβουλες πανω στο θεμα.
Για να αφαιρεσεις οση περισσοτερη μπορεις,παρε ενα κομματι ξυλου(καλαμακι απο σουβλακι)πληγωσε την ακρη του με ενα μαχαιρι(χαρακιες)και βγαλε οση μπορεις!
|
||||
|
||||
Η κλαδοφόρα στο μάζεμά της θέλει προσοχή γιατί σπάει σε μικρότερα κομμάτια και μεταφέρεται παντού στο ενυδρείο. Αν το κάνεις βιαστικά και απρόσεκτα, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Από την μια θα μαζεύεις κι από την άλλη θα φουντώνει.
Ότι κάνεις θα το κάνεις αφού κλείσεις το φίλτρο για μερικά λεπτά. Μετά θα κάνεις ένα σκούπισμα βυθού να μαζέψεις κομμάτια που πιθανόν έχουν πέσει. Πες μας όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το ενυδρείο γιατί οι άλγες αν απλωθούν παντού δεν αντιμετωπίζονται τόσο εύκολα. Ειδικα η κλαδοφόρα είναι περίεργη και δύσκολη. Και να καταφέρεις να την βγάλεις μηχανικά (κάτι που αποκλείεται όταν έχει πιάσει παντού) αν δεν αλλάξεις παραμέτρους (φως, λίπανση κλπ) σε λίγο πάλι θα ξαναβγεί.... |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη ειναι ??????? | philip | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 16-08-15 22:13 |
τι αλγη ειναι? | vptheo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 17-07-12 16:38 |
ειναι αλγη? | ermis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 04-02-09 14:03 |
Ειναι αλγη?? | dr.geo | Bettas | 5 | 13-06-08 16:31 |
τι ειναι η αλγη? | Θεοδωρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 03-02-06 16:55 |