|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ευχαριστώ, |
|
||||
|
||||
Δεν χρειάζεται κατι αλλο Θανάση....προχωράμε ετσι και το βλέπουμε!
Βακτήρια συντήρησης και αμινοξέα... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Νίκο ζωοπλακτον το θεωρείς απαραίτητο στην φάση που είμαι? Κάνω ταργκετ feeding κοπιποδα 2 με 3 φορές την εβδομάδα την εφυλλια, button polyps και το βράδυ την caulastrea. |
|
||||
|
||||
Καλημερα Θανάση ....
Εχω την γνώμη οτι ειναι υπεραρκετό το ταισμα σου, με βάση το μέχρι τωρα μπουστ του υφαλου σου.. Στην παρούσα φαση δεν χρειάζεσαι κατι περισσότερο, αυτο ομως το βλεπεις και με καθημερινή παρατήρηση, κατανοώντας τις απαιτήσεις των κοραλλιών του υφαλου σου, χωρις αυτο ομως να συμαινει οτι πρεπει να ζοριζουμε καταστάσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης μας! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Επίσης να προσθέσω ότι δεν χρειάζεται να κάθεσαι να ταΐζεις target και γενικά να ταΐζεις τόσο συχνά, γιατί συνηθίζεις τα κοράλλια σου έτσι. Τάιζε λιγότερο ώστε να τρέφονται και από τη ζωαξανθελη(δηλαδή από το φως). Όταν τα κακομαθαίνεις και κάποια στιγμή το νερό σου γίνει φτωχότερο σε θρεπτικά τότε και αυτά θα δυσαρεστηθούν. |
|
||||
|
||||
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Σταμάτησα να ριχνω ιχνοστοιχεία και χθες έκανα αλλαγή νερού 25λιτρα με απλό αλάτι tropic marine sea salt . Οι μετρήσεις μια ώρα μετά την αλλαγη είναι οι παρακάτω: 05/01 Παρασκευή 21:04 Temperature: 25 °C pH: 7.7 Salinity: 1026 SG Alkalinity: 9.3 dKH Calcium: 450 ppm Magnesium: 1530 ppm Το μαγνήσιο για να το μετρήσω έβαλα μισή ποσότητα νερού από ΑΟ και στο τέλος διπλασίασα το αποτέλεσμα. Την προηγούμενη φορά δεν είχε αλλάξει χρώμα οπότε παίζει να ήταν και 1600!!! |
|
||||
|
||||
Θέλουν κι άλλο ρίξιμο. Μην σε αγχώνει όμως αυτό. Σιγά σιγά. Καλά έκανες και πήρες φτωχότερο αλάτι.
Το πεχα σου το βλέπω λίγο πεσμένο για 9 το βράδυ. Τι ώρα ανοίγεις τα φώτα; |
|
||||
|
||||
Στις 15:00 και κλεινουν 12:00
|
|
|||
|
|||
Το νερό που ετοιμάζεις για αλλαγή τι μέτρηση έχει;;;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 07-01-18 στις 11:04 |
|
||||
|
||||
Αερίζεται σωστά το δωμάτιο;
|
|
||||
|
||||
Δυστυχώς δεν το μέτρησα, γιατί η αλλαγή έγινε στο φτερό την ωρα που κοιμόντουσαν τα μικρά
Αεριζεται κανονικά, βρίσκεται στο σαλόνι. Θα βγάλω το σωληνάκι από το skimmer γιατί το έχει στο καπάκι και παίρνει αέρα από μέσα, είναι το fluval ps1. Από περιέργεια θα φτιάξω 1 λίτρο νερό να μετρήσω ph. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Πανσετα ποτέ, προβατίνα ναι!!!
|
|
||||
|
||||
Αααααααα, θέλω και εγωωωωωω!
|
|
||||
|
||||
Έλα να μου ρυθμίσεις το led και θα σου ψήσω και λουκάνικα
Μόλις παρέλαβα το φωτιστικό |
|
||||
|
||||
Καλορίζικο φιλαρακι....
Εύχομαι να το χαρείς και να δεις αποτελέσματα! Θα το ρυθμίσουμε για πλάκα βρε συ...να ειμαστε καλα! |
|
|||
|
|||
Καλοδουλευτω φίλε!
¶ντε να στοκαρουμε φουλ σιγά σιγά ! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Ευχαριστώ πολύ, ε καιρός είναι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nasos_discus : 13-01-18 στις 22:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Σήμερα με έπιασε η προκοπή και είπα να συμμαζεψω λίγο το χαλι που είχα κάτω από το ντουλάπι. Έβαλα ένα ραφακι που το είχα και καθοταν τοσο καιρο και ξεχώρισα τα καλώδια. Το βασικό είναι ότι πλέον μπορώ να αλλάξω υλικά στο φίλτρο χωρίς να κάνω μετακόμιση. Με την ευκαιρία αυτή βάζω και μια φώτο της εφυλλιας υπό το φεγγαρόφωτο
|
|
|||
|
|||
Αχ αυτά τα καλώδια 500 μπριζες έχω εγώ και βαριέμαι μα ασχοληθώ μα τα φτιάξω .
Καλά εκανες φιλαράκι. Το κοραλλι τούμπανο! |
|
||||
|
||||
Είσαι και μακρυά, αλλιώς θα ερχόμουν να στα φτιάξω εγώ, ωστε να πάρω μάτι το στολίδι σου
|
|
|||
|
|||
Αν σε βγάλει ο δρομος εδω καποτε να περάσεις να δεις και ξλαδεψεξς τπτ ....
|
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ, αν τύχει και βρεθώ στα μέρη σου σίγουρα θα περάσω να πιώ ένα καφέ απέναντι από το στολίδι σου. Μόνο αυτό , μου είναι υπέραρκετο
|
|
||||
|
||||
Λοιπον μέτρησα ph στο βαρέλι της αλλαγής και έδειξε 8 με Salifert .
Αλατότητα 1026 , θερμοκρασία 25.5 , αλάτι Tropic Marine Sea Salt. Πόσο πρέπει να βγάζει κανονικά το αλάτι. Μήπως το τεστάτι της Salifert δεν είναι τόσο αξιόπιστο? Στο ενυδρείο μέτρησα 7,7 μια ώρα πρίν κλείσουν τα φώτα . Το τεστάκι είναι καινούριο. |
|
||||
|
||||
Την Παρασκευη βρεθηκαμε για καφεδακι στο σπιτι του Νικου ( Voas ) για ψαροκουβεντα και να θαυμασουμε το στολιδι του. Αφου τα ειπαμε και μας ελησε απειρες αποριες ( ειλικρινα τον ζαλησαμε ) στο φευγα μας λεει " που πατε μισο λεπτο " και πριν το καταλαβουμε εχει παρει σακουλες και ψαλιδι και κλαδευει ασταματητα. Ειλικρινα σε καποια φαση του φωναξαμε για να σταματησει. Λοιπον με χαρα σας παρουσιαζω τα πρωτα μου σκληρα. Τα οποια αν δεν ηταν ο Νικος δεν θα τολμουσα να βαλω.
Νικο σε ευχαριστουμε πολυ για την φιλοξενεια σου!!! Την επομενη φορα θα κανονισουμε εξω για καφε γιατι φιλαρακι δεν εχουμε αλλο χωρο Ευχαριστουμε για ολα !!! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεος στα αλατια!! | toliss30 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 20 | 10-04-15 12:01 |
νεος στα αλατια | odin79 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 09-05-08 14:38 |