|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παρουσίαση 315 λίτρα χρυσόψαρα
Καλησπέρα στην παρέα... Πέρασε αρκετός καιρός που έχω ξεκινήσει το χομπι...και αρκετός που έχω δραστηριοποιηθεί σε αυτό εδώ το φόρουμ. Έχω βελτιώσει ΠΑΡΑ πολλα και εφόσον πλέον αποτελεί έναν αρκετά καλό χώρο για την φιλοξενία των ψαριών μου θα ήθελα κι εγω, να κάνω ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΜΟΥ:
Κατηγορία ενυδρείου (Περιγράψτε τον τύπο του ενυδρείου που έχετε) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (Μ*Π*Υ): Μ:117 Υ:60 Π:43 Συνολικά Λίτρα: 316 Βάση: diy Κάτοικοι του Ενυδρείου Ψάρια: Χρυσόψαρα:7: 1 pearlscale, 1shubukin, 1oranda, 2 lemmon , 1commet, 1sarasa comet. ¶λλα είδη: ___________ Διακόσμηση Ενυδρείου Φόντο: Μαύρο Πέτρες: Από τη θάλασσα επεξεργασμένες (βράσιμο) Ξύλα: 1 ρίζα Υπόστρωμα: χαλίκι 0.5 mm Φυτα: 3-4x που δεν ξέρω ακριβώς τι είναι, 3x anubias, παλιά άνθιζαν αλλά τελικά τα έφαγε η καφέ άλγη Φωτισμός Είδη φωτισμού: βασικός και moonlight Λαπτηρες: 1x t8 25watt 1x led 7watt Διάρκεια φωτισμού: 10ωρες Εξοπλισμός Ενυδρείου Φίλτρανση(Εξ.-Εσ. Φίλτρο/ Sump/ '¶λλο: εξωτερικό φίλτρο jebao jeb 405 με ροή1200λτ/ ωρα Θέρμανση/Θερμοκρασία (°C): Θέρμανση:_____ Θερμοκρασία 29°C 'Εξτρα Παροχές Παροχή CO2: _____ Ph controller: _______ Ψύξη: Αναμένονται ανεμιστηρακια Αντίστροφη Όσμωση: ______ Παράμετροι Νερού pH: 7.6 Γενικη Σκληροτητα: Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3):___ Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): < 10 Φωσφορικά (Po4) Th:>7° Χλώριο: 0 Kh:14 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 1χ εβδομάδα 30% Φωτογραφίες: ------------------------- Κάποιος να το μεταφέρει στα χρυσόψαρα; Πρέπει να είναι λαθος ------------------------- Για να μην ανοιγω πολλά νέα θέματα το γράφω εδώ: Αγόρασα αυτό από τα leroy merlin: είναι ελαφρόπετρα. Κάνει για το φιλτρο; Ευχαριστώ εκ των προτερων. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 04-07-17 στις 08:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
ομορφο ειναι
το χαλικι που εχεις στο βυθο ειναι προβλημα.καταρχην ειναι πολυ ασπρο και αντανακλα πολυ φως για τα ψαρια. δευτερον δεν θα μεινει ετσι απτη βρωμα και την αλγη, και τριτον και πιο σημαντικο ειναι οτι υπαρχει κινδυνος να σφηνωσει σε κανα στομα και να χασεις κανα ψαρι. επισης λογω μεγεθους θα μαζευει βρωμα απο κατω του και θα σου ανεβαζει τα νιτρικα. θα ηταν καλυτερα αν ειχες αμμο που αρεσει και στα χρυσοψαρα να τη σκαβουν και να τη φιλτραρουν στο στομα τους. η ελαφροπετρα ενταξει ειναι για το φιλτρο. περιμενε να παρεις γνωμη και απτους χρυσοψαραδες. επισης καλο θα ηταν να παρεις και υγρα τεστ για αμμωνια,νιτρωδη και νιτρικα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 04-07-17 στις 14:16 |
|
||||
|
||||
Συνεχίζουν δυστυχώς όμως τα λίτρα να είναι λίγα για τα ψαράκια σου... Συμφωνώ για το χαλίκι...
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Έξτρα και το νερό που είναι στο εξωτερικό φίλτρο +15λιτρα με ροή 1200/ώρα...καλά είναι λγκ -παντα φιλικά κι ευχαριστώ για το χρόνο σ- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 04-07-17 στις 13:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Θα συμφωνήσω και εγω για τον βυθό,
σκουρόχωρωμη άμμος θα ήταν καλύτερα, και τα χρυσόψαρα θα την κράταγαν καθαρή γιατί θα την έσκαβαν συνέχεια. Εχω έναν ενδοιασμό για τις ρίζες, σε περίοδο αναπαραγωγής που πέφτει μεγάλο κυνηγητό , φοβάμαι μη χτυπήσει κανα ψάρι επάνω, είναι ατσούμπαλα τα χρυσόψαρα. Και για τα λίτρα , θεωρητικά είναι μικρό (4 Χ 40) + (3 Χ 80) = 160 + 240 = 400 Οταν μεγαλώσουν λίγο θα το δεις από τα νιτρικά σου.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. |
|
||||
|
||||
Και τα 80 θεωρητικό είναι, αν όμως ένα χρυσόψαρο γίνει 30-35 εκατοστά τότε αυτόματα μόνο του θέλει ένα 200ρι λίτρα.
αυτά θα το δεις από τα νιτρικά σου , και όταν με το καλό μεγαλώσουν τα ψάρια σου θα το καταλάβεις
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Όσο για την ελαφρόπετρα που πήρα;😌 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 04-07-17 στις 15:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
δυστυχώς για αυτά ή ευτυχώς για εμάς δεν φτάνουν όλα.
Αν αυτή ελαφρόπετρα έχει σταθερή κοκομετρία μια χαρά κάνει, απλά να τη πλύνεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , βγάζει πολύ σκόνη
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ
|
|
||||
|
||||
Θα συμφωνησω με τον Τακη και τη Δημητρα για τα λιτρα. Οπως επισης και για τις ριζες και το χαλικι. Στη θεση παντως θα κοιταζα για ενα φιλτρο ακομη, καθβς τα ψαρια αυτα ειναι τρομερα ρυπογονα
|
|
||||
|
||||
80¤ έκανε το φίλτρο 😱
|
|
||||
|
||||
Μη κρίνεις τη δυνατότητα του φίλτρο από το κόστος του,
τα 1200 λίτρα είναι οριακά για 300 λίτρα με χρυσόψαρα. Πόση ελαφρόπετρα χώρεσε μέσα ; Ενδεικτικά να σου πω πως το δικό μου φίλτρο που είναι DIY, μου κόστισε 3 κινέζικες αντλίες (γύρω στα 25 Ευρώ) αλλά βγάζουν συνολικά πάνω από 2500 Λ/Ω και χωράει 12 λίτρα ελαφρόπετρα
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
ωραιος!
να τα χαιρεσαι τα ψαρακια!! πολλα μπραβο απο μενα! η ελαφροπετρα κανει. το χαλικι δεν μ αρεσει, ισως σου βγαλει τα προβληματα που σου ειπε ο Γιωργος πιο πανω.. εχε στο νου σου να το αλλαξεις καποια στιγμη οσο για τα λιτρα , σαν να μπηκα σε αλλο φορουμ δεν συμφωνω με τους απο πανω, ποσο μαλλον να ειναι καθετοι καποιοι, που δεν εχουν εμπειρια με το ειδος μια χαρα οι διαστασεις , μια χαρα κι ο αριθμος(εως εκει ομως) , ευγε απο μενα! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Μια ενημέρωση: Το σύστημα ψηξης εγκαταστάθηκε με επιτυχία (- του stc) και τώρα μου έριξε τη θερμοκρασία τριάμισι βαθμούς μέσα σε πέντε ώρες. (25.5 ) Εξαιρετικά αποτελέσματα δεν έχω παράπονο, μόνο το αισθητικό κομμάτι έχει να δουλέψω όποτε σας παραθέτω τις φωτογραφίες: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 05-07-17 στις 13:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σε καποια ψαρια μπορει να μη παιζει σημαντικο ρολο, σε καποια ψαρια μπορει να τα κανει να πανε σε αναπαραγωγη, ΑΛΛΑ καποια ψαρια δεν το ανεχονται. (ο καθενας μαθαινει για το ειδος που φιλοξενει τις ιδιαιτεροτητες του) Δεν υπηρχε αναγκη να γινει αποτομα η πτωση της θερμοκρασιας. Ευτυχως που δεν ηταν πολυ μεγαλη και ευτυχως που μιλαμε για χρυσοψαρα. Αυτο θα χρειαζοταν αν ειχε φτασει ας πουμε 32-33C η θερμοκρασια. Στους 29C που ειχε φτασει, δεν ηταν και σε επιπεδο κοκκινου συναγερμου.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Μια χαρα η ψυξη φιλε μου. Βρε συ Γιανναρε το λεω για ειναι πιο ανετος στις αλλαγες ο ανθρωπος. Γιαννη πιστευεις οτι 60 λιτρα για common αρκουν εαν αυτο φτασει 30-35 εκατοστα?
|
|
||||
|
||||
Δε με πειράζει φίλε μου μπορεί να βάλω μέχρι και αυτόματες αν χρειαστεί...
|
|
||||
|
||||
τι 60 λιτρα; 300 εχει
αναλογια δεν υπάρχει για μενα. καθε ψαρι και ενυδρείο ειναι ξεχωριστό, τα νιτρικα θα δείξουν και οι διαθεση για αλλαγες ποσα ψάρια '' σηκώνει '' αν φτασει 35cm δεν χωράει στο ενυδρείο.. κανονικα.. μεγάλη κουβέντα... κάτσε να φτάσει πρώτα |
|
||||
|
||||
Σωστά κάτσε να φτάσει και μετά θα γεμίσω το διαμέρισμα με νερό και θα είναι μια χαρά..😂😂. Μετά θα δω τι θα κάνω... Σε πόσο καιρό μπορεί αλήθεια να φτάσει περίπου, από την δικιά σου εμπειρία τα δικά σου σε πόσο καιρό μεγάλωσαν τόσο;
|
|
||||
|
||||
θελουν χρονια..αλλα πολλα, αλλα λιγα.
το θέμα ειναι κατα ποσο εχει στο dna του ενα ψαρι να φτάσει σε πολύ μεγάλο μέγεθος. λίγα θα φτασουν σε τέτοια νούμερα των 35cm. παίζουν πολλα ρολο βέβαια σε αυτο και κυρίως μετα το dna, η διατροφη και το αν περασαν κακουχιες στο παρελθόν. προσωπικα δεν εχω ψαρι πανω απο 25cm,κι εχω και ψαρια 7 ετων.. τα περισσότερα βέβαια, έχουν περάσει κακουχιες, γενικά ειναι απο διασωσεις, γυαλες, μικρά ενυδρεία κλπ. την έχουν φαει την αμμωνία τους τα περισσότερα. με λιγα λογια αυτο που θέλω να πω, είναι πως τα χρυσοψαρα (comet-shumbunkin, common), μπορουν να φτασουν τα 35+cm, το πιθανότερο ειναι ομως να μην το φτασουν. μακάρι να το φτασουν και να φτιάξουμε 2μετρα ενυδρεία η να τα παμε σε λιμνες. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 07-07-17 στις 00:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Για να μην ανοίγω νέο θέμα το γράφω εδώ: Μπορώ να χρησιμοποιήσω τροφή 15 ημερου σε μωρά χρυσιψαρακια 10 μηνών;
|
|
||||
|
||||
τι εννοείς 15ημερου;
τι τροφη είναι; |
|
||||
|
||||
Αυτή εδώ π.χ.
http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID...30&ref=skroutz |
|
||||
|
||||
Οχι. Ουτε για μωρα, ουτε για ενηλικα.
|
||||
|
||||
συμφωνω, μην βάζεις τέτοιες τροφες στα ενυδρεια..
|
|
||||
|
||||
Παιδιά λυπάμαι αλλά δεν βρίσκω άλλο τρόπο... Για τα μεγάλα έχω ταιστρα, στα μικρά δεν μπορώ να βάλω προς το παρόν. Είναι αναπόφευκτο, θα λειπω... Και δεν βρίσκω κανέναν όλοι οι γνωστοί λείπουν διακοπές...
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αθόρυβο φίλτρο για ενυδρείο 240 λίτρα με χρυσόψαρα | tolisn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 39 | 12-07-16 20:33 |
Παρουσίαση κοινωνικού μου 110 λίτρα | kosmas | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 48 | 17-02-16 09:07 |
270 Λίτρα Χρυσόψαρα | Lth1 | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 37 | 21-09-15 09:47 |
Παρουσίαση 340 λίτρα Monsterfish | GiorgosOscar | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 13-04-14 10:57 |
Χρυσόψαρα σε 300 λίτρα λιμνούλα | Μαρκος-Φαρκωνας | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 21-08-10 23:36 |