|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Ενυδρείο ετών ...20 - Παρουσίαση
Πληροφορίες
Διαστάσεις: 125 x 45 x 60 εκ.(ΜχΠχΥ) Όγκος:300 lit νερού Κατηγορία: Φυτεμένο γαριδάδικο Φυτά:Bolbitis Heudeloti, Cabomba Furcata, Crinum Calamistratum , Anubias Nana, Echinodorus Reni, Rotala Rotundofolia, Ludwigia Palustris, Lobelia Cardinalis, Echinodorus Vesuvius, Eriocaulon Mang-Yang, Riccia Fluitans, Java Moss, Eleocharis sp., Rotala Macrandra, Fissidens Fontanus, Fissidens Nobilis, Willow Moss, Rikardia Moss, Ranalisma Rostrata. Ενοικοι: Γαρίδες Caridina Cantonensis CRS/CBS, Neocaridina Davidi Fire Red sp., & Σαλιγκαρια: Anentome Helena. Διακοσμητικά υλικά:Mopani wood (κάπου κρυμμένο στη βλάστηση), Απλό ουδέτερο χαλίκι ανακατεμένο με μικρά κομμάτια λάβας. Φόντο:Κανένα Φωτισμός:3 Χ 36 Watt Λάμπες Φθορισμού Τ8 ( 2 daylight + 1 warm white) + ένα Halogen Spot light 20 W 38 μοιρών να στοχεύει τις Macrandra και τα Eriocaulon. Διάρκεια φωτισμού:12 ώρες Φιλτράρισμα:Ιδιοκατασκεύη ( Πίσω δεξιά γωνία 20 Χ 10 Χ 55 εκ. αποκομμένη με τζάμι απο το υπόλοιπο ενυδρείο με έξοδο στήλης 2 εκ. πάνω από το υπόστρωμα και γεμάτη με βιολογικό υλικό Eheim Ehfi Substrat, έχει τον ρόλο του diy εσωτερικού φίλτρου. Το νερό έρχεται απο την αριστερή πίσω γωνία με την βοήθεια κυκλοφορητή 10 W και πέφτει μέσα στην στήλη. Σφουγγάρι στην εισαγωγή. Θερμοστάτης: Jeagger 150 W Λίπανση: KNO3, Κ2SO4, Trace elements CSM+B σε καθημερινή βάση. Παροχή CO2: Ναι Παράμετροι: pH:6.4 Γενική σκληρότητα (GH):6 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):0 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Αλλαγές νερού:12-15% εβδομαδιαία Θερμοκρασία:23 C. Το συγκεκριμένο ενυδρείο λειτουργεί χωρίς καμμία παύση απο τον Μάρτιο του 1997.. εχει φιλοξενήσει άπειρα ψαράκια και φυτά. Σκέφτηκα λοιπόν να γιορτάσουμε μαζί την εικοσαετία, παρουσιάζοντάς το. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει μόνο γαρίδες. Κάνοντας μια αναδρομή..σκέφτομαι τις..αμέτρητες ώρες συντήρησης του (κλαδέματα κυρίως γιατί πάντα ήταν βαριά φυτεμένο) αλλά και την μεγάλη ικανοποίηση που μου πρόσφερε στη διάρκεια των χρόνων , αλλά και που μου προσφέρει ακόμη όταν το αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Συνεχίζουμε λοιπόν! Υ.Γ. Το video ειναι απο κινητό... δεν είναι ο'τι καλύτερο.. https://www.youtube.com/watch?v=_Asp...ature=youtu.be |
|
||||
|
||||
Γιάννη εκτός του ότι είναι πανέμορφο, είναι άξιο λόγου και επαίνων για τη διάρκεια λειτουργίας του,
να το χαίρεσαι και άλλα τόσα χρόνια και ακόμα περισσότερα
|
||||
|
||||
Εξαιρετικό !!!!
Να τα χιλιάσει Γιάννη |
|
|||
|
|||
Απιθανο.
|
|
||||
|
||||
απλα τελειο!
|
|
|||
|
|||
Υπέροχο!!!!
|
|
||||
|
||||
Πανέμορφο Γιαννη!
|
|||
|
|||
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τα όμορφα σχόλια σας!
Φουσκώνω απο υπερηφάνια |
|
||||
|
||||
Παραδεισος γαριδων.Οι φουρκατες σου τα σπανε!
|
||||
|
||||
πολυ ομορφο!
μονο και μονο η διαρκεια λειτουργιας του ειναι εντυπωσιακη |
|
||||
|
||||
Υπεροχο ενυδρειο!!!
|
|
|||
|
|||
Eυχαριστώ! 'Οσο για την διάρκεια λειτουργίας..εδώ πια κάνουμε τέστ αντοχής της σιλικόνης..χαχα..για να δούμε πόσο θα πάει ακόμη! Κι'εγώ περίεργος και ...ανήσυχος ειμαι
|
|
|||
|
|||
Πάρα πολύ ωραίο, δείχνει ότι έχεις μεράκι, αγάπη και εμπειρία σε αυτό που κάνεις! αλήθεια, υπάρχει μακροβιότερο ενυδρείο από κάποιο άλλο μέλος εδώ;
|
|
||||
|
||||
Συγχαρητηρια Γαννη υπεροχο το ενυδρειο σου ποσο μαλλον τα πολλα χρονια που το κρατας φυτεμενο,ευγε διαχρονικος μποστανας
Μου καναν επισης εντυπωση μερικα ασυνηθιστα φυτα που χεις στη "συλλογη" σου οπως το ERIOCAULON CINEREUM που προσωπικα δε το χω ξαναδειΚαι η furcata πολυ ωραια αποχρωση αυτο το πορτοκαλι και μαλιστα με μεγαλο υψος στηλης νερου..κι οι γαριδες σου δειχνουν πολυ happy εκει μεσα!!αμετρητες οι crs.. Διαχυση co2 πως κανεις;δε φαινεται πουθενα φυσαλλιδα-εκτος του pearling
|
|||
|
|||
Να΄σαι καλα! To Eriocaulon είναι Mang-Yang και οχι Cinereum. Απλά τα φυλλαράκια του ειναι πιο στρογγυλεμένα και ..τσιμπαει στις ακρες του. Κανονικός πράσινος ..αχινός.
Είναι κάτι χρόνια που μου το έστειλε (πούλησε) χομπύστας από το Hong-Kong. Μαζί είχα παρει και ένα Er. Amanoanum αλλά αυτό δεν τα κατάφερε.. Η διάχυση γίνεται κάπου στο πίσω μέρος..με μια κεραμική πέτρα. Ούτε που ξέρω που βρίσκεται τώρα..θα την εχουν τυλίξει οι ρίζες της Heudeloti. Εγώ μόνο βλέπω το bubble counter που είναι εκτός ενυδρείου, και μετράω το PH που και που.. |
|
||||
|
||||
20 χρόνια περιμέναμε να το δούμε το ενυδρείο
Πολύ όμορφο... τα φυτά, οι γαρίδες και φυσικά το video. Συγχαρητήρια Γιάννη
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ναι ρε παιδιά..υπάρχει πιο παλιό?? Για να δούμε.. ------------------------- Γειά σου συνονόματε! Κάλιο αργά παρά ποτέ.. ¶σε που έλεγα να το πάω στα ..25 πριν το παρουσιάσω..αλλά μετά σκέφτηκα τις σιλικόνες.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Yiannis : 14-03-17 στις 15:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
!!!
Φίλε μ πολλα μπραβο ειναι πανέμορφο.... Αν θελεις παντως να το κανεις αιώνιο το μονο που εχεις να κανεις ειναι να κολλήσεις εξωτερικές γωνιές σε όλα τα μηκη του ενυδρείου... Να τα εκατοστήσεις λοιπον!!!
|
||||
|
||||
Εντυπωσιακό
|
|
|||
|
|||
Τις έχει ήδη τις εξωτερικές γωνίες...μάλλον εκεί οφείλεται η ..μακροβιότητά του λοιπόν..
¶ντε να είμαστε όλοι καλά να το ..ξαναπαρουσιάσω σε ..μερικά χρόνια Σ'ευχαριστώ πολύ! |
|
||||
|
||||
Εκπληκτικο είναι Γιαννη...όπως ο,τι άλλο έχεις κανει αλλωστε! Ο πράσινος αχινος σου και η φουρκατα φοβερα!
Κανονισε να περασουν αλλα 20 χρονια μεχρι να ξαναπαρουσιάσεις ενυδρειο...
|
|||
|
|||
Eυχαριστώ Γιαννάκη ..πολυεργαλείο!
Παράθεση:
Εσύ που εχεις ..τεράστια μνήμη..πριν πόσα χρόνια είχες δει το ενυδρείο μου, και τι είχα τότε μέσα?? |
|
||||
|
||||
Γιαννη το βιντεο το αδικεί...
Ειναι απο τα αγαπημενα μου ενυδρεία σου. |
|
||||
|
||||
Το επομενο βιντεο σε 20 χρονια......
Καταπληκτικο το ενυδρειο !! |
|
||||
|
||||
Γιαννη στη Ροδο ειχα ερθει το 2003 το καλοκαιρακι. Πριν 14 χρονια σχεδόν. Το ενυδρειο σου ηταν φουλ φυτεμενο και φυσικα υπεροχο και τοτε. θυμαμαι τις βελισνεριες στο πλαι πολύ καθαρα αλλα δε θυμαμαι τα υπολοιπα φυτα σου εκει μεσα. Δε θα τα αναγνωριζα κιολας γιατι ακομη δεν ειχα ασχοληθει με φυτεμενα εκτενως. Τονινα σιγουρα δεν ειχες φερει ακομη. Στα υπολοιπα μικρα θυμαμαι τη riccia που πρωτοστατουσε σε όλα και το απιστευτο pearling της. Να ερθω να τα ξαναδω??
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 16-03-17 στις 20:06 |
|
|||
|
|||
Εκπληκτικά ομορφο το ενυδρείο σου Γιάννη.
Αποδεικνύεις στην πράξη οτι δεν ισχύουν τα όσα γράφουν τα site για ασυμβατότητα ( θανάσιμη) γαρίδων με λιπάσματα κ co2.Και τι γαρίδες .... CRS/CBS που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες. Συγχαρητήρια κ παλι , να το χαιρεσαι Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Η χρήση ιχνοστοιχείων (Trace Elements) ειναι ωφέλιμη (απαραίτητη) και για τις γαρίδες. Προσοχή μόνο στον χαλκό.. To CSM+B που χρησιμοποιώ εγώ, έχει 0.1 %. Το Power4 εχει 1.5%. Δεν το εχω δοκιμάσει..το φοβάμαι λιγο.. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 16-03-17 στις 11:53 |
|
|||
|
|||
Και ενα γρήγορο μαθημα , για εμας που έχουμε παρατήσει την ιδέα του (σοβαρά) φυτεμενου ενυδρείου σε συνδυασμό με τις αγαπημένες μας γαρίδες....
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 16-03-17 στις 11:56 |
|
||||
|
||||
οπως σου εχω γραψει και πιο πανω ειναι φανταστικο,τελειο το ενυδρειο σου,απλα θελω να σε ρωτησω το εξης,τα φυτα τι ηλικια εχουν,ειναι απο την αρχικη φυτευση η τα ανανεωνης.
|
|
|||
|
|||
Θα σου πω ο'τι μπορώ να θυμηθώ..Έχω πίσω στο βάθος Valisneria Gigantea..αυτή είναι εκεί απο την πρώτη μέρα..Μόνο αυτές είχα - και ήξερα- στην αρχή. Κρατάω 2 ρίζες για ..συναισθηματικούς λόγους..
Συμβολίζουν την ηλικία του ενυδρείου.. Από κει και πέρα..ακολούθησαν το Umbrosum (σε άλλο ενυδρείο τώρα αλλα σε άψογη κατάσταση). Το ίδιο φυτό κλαδεύεται και κονταίνει καθε εβδομάδα πολλά χρόνια τώρα..15 + θα έλεγα. Το είχα φέρει απο την Ολλανδία. Τι τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει ένα μικρό pet shop με διάφορα φυτά που πρώτη φορά έβλεπα..Ήθελα να τα πάρω όλα μαζί μου.. Και η Heudeloti είναι πάρα πολύ παλιά..επίσης η Anubia nana...To Calamistratum 10-12 χρόνια τουλάχιστον..κ.ο.κ.. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμπλήρωση άμμου ή χαλικιού σε ενυδρείο 3 ετών | tzehos | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 17-09-12 18:39 |
Βουλιμικός δίσκος 3 ετών | manolischania | Δίσκοι | 6 | 17-02-12 09:46 |
Παρουσίαση:Το ενυδρείο μου | SOCRATIS | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 0 | 14-07-10 12:49 |