|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα στην ομάδα στο γαριδάδικο μου με Red Cherry πο τρέχει εδώ και ένα χρόνο παρουσιάστηκαν (μάλλον see shrimp) πιθανών απο κλαδέματα άλλου ενυδρείου. Ο πληθυσμός τους είναι υπερβολικά μεγάλος έχει γεμίσει και το ενυδρείο αλλά και το υπόστρωμα. Μετά απο 15 μερες νυστία δεν υπήρχε καμία διαφορά.Έχει μειωθει κατα πολύ και ο αριθμός γαριδών αλλά και των σαλιγκαριων Ramshor καθως τρώνε και τα αυγά τους. Το ενυδρείο έιναι 60l φυτεμένο με Diy cο2 και υψηλό φωτισμό. Θα ήθελα να μάθω αν έτυχε σε κανένα και με κάποιο τρόπο τα εξάλειψε ή αν χρειάζεται να απολυμανθεί και πάλι απο την αρχή. Η λύση με ψάρια δεν είναι εφικτή γιατί περαν απο τον τεράστιο αριθμό έιναι γεμάτο και το υπόστρωμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Kαλησπέρα έψαξα λίγο και βρήκα μια αυτοσχέδια παγίδα . Αυτός που την έφτιαξε αναφέρει τα εξής :
Εχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που τα seed shrimp μπορουν μόνο να εισέλθουν απο την παγίδα μου. Τα πρώτα 2 διχτάκια στα δεξιά είναι του ίδιου μεγέθους και ελαφρώς μικρότερα σε μέγεθος σε σύγκριση με τα seed shrimp. Τα seed shrimp θα βρούν το δρόμο τους προς την παγίδα όπου μέσα έχετε βάλει τροφή. Αν έχετε παρατηρήσει αρκετά προσεκτικά, υπάρχει μια πετονιά στην παγίδας για να αφαιρείται ευκολα. Το αριστερό διχτυ είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με τα άλλα δύο. Έτσι, όταν η παγίδα ανακτάται, θα γέρνει στην όρθια θέση. Έτσι θα αποτραπεί στα seed shrimp να διαφυγουν από την παγίδα. Η τοποθέτηση της παγίδα είναι επίσης σημαντική. Η ροή του νερού πρέπει να ρέει από αριστερά προς τα δεξιά, έτσι ώστε τα seed shrimp θα εισέλθουν από τα δεξιά αντί αριστερά, λόγω του φαγητού μεσα . Για να γίνει πιο αποτελεσματικό, το κομμάτι εισόδου πρέπει να τοποθετηθεί ελαφρώς κάτω από το υπόστρωμα. Αυτό θα βοηθήσει τα seed shrimp να μπούνε στην παγίδα . Υ.Γ. Αν θέλεις δοκιμάζεις, εγω στην θέση σου θα σκεφτόμουν να βγάλω τις γαρίδες σε μία λεκάνη με βιολογικο ή αερόφιλτρο και θα απολύμανα τα φυτά, θα έβραζα το υπόστρωμα και θα ξαναέστηνα το ενυδρείο . Μπορείς όμως να δοκιμάσεις να φτιάξεις και την παγίδα .
__________________
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα Αρτεμισία και ευχαριστώ για την απάντηση! Πολύ καλη η παγίδα αλλά στην περίπτωση μου δεν θα κάνει γιατι ο αριθμός τουσ είναι υπερβολικά μεγάλος και αποκλειεται να τα εξαλείψω έτσι! Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι μου είπαν να το ξηλώσω και ξανά απο την αρχή αλά ο λογος που το αφήνω τελευτάια επιλογή είναι γιατι απλωσε τωρα το χαλί που έβαλα πριν 4 μήνες και το λυπάμε η αλήθεια είναι. Σκέφτηκα να βγάλω γαρίδες και να ρίξω αμμωνία αλλα δεν ξέρω κατα πόσο θα σκοτώσει αυτά που είναι στο υπόστρωμα και 2) να μην που κάψει τα φυτά.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα, να είσαι καλα !!
![]() ![]() ![]()
__________________
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Και καλά έκανες
![]() ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Περίμενε να σου απαντήσουν οι φυτεμενοι για σίγουρα πράγματα .Κάνε και μια λίστα με τα φυτά που έχεις μέσα.
__________________
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Έχουμε νεα;;
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Έλα φίλος! Τα νέα είναι τα ίδια
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γαριδάδικο | golf20 | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 24 | 06-03-14 22:34 |
Γαριδάδικο απο το 0 | billos95 | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 86 | 26-02-14 22:49 |
Γαριδάδικο (CRS) | j.p. | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 6 | 30-11-11 00:46 |
Το γαριδάδικο μου | posidwnas | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 3 | 25-08-10 01:30 |