|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν 10 μηνες περιπου ξεκινησα κι εγω δειλα-δειλα με έναν Azureus για να καταληξω σημερα με 3 ειδη από dart frogs. Πανέμορφα και τα 3 ειδη με το δικο τους ταμπεραμεντο.
Φιλοξενω τους Dendrobates leucomelas που κατοικουν σε ένα βιβαριο με ζωντανα φυτα (βανιλια, βρομελιες, γρασιδια κ.τ.λ.), Dendrobates Tinctorius (Azureus) ελπιζοντας να εχω διακρινει σωστα τα φυλα και πριν μερικες μερες προμηθευτηκα και τους Dendrobates Auratus blue form. Ολοι τους βρίσκονται σε προσωρινα καταλλυματα μιας και ο ιδιος βρίσκομαι σε προσωρινο κατάλυμα και μολις "σταθεροποιηθω" θα γινουν και οι οριστικες κατοικιες τους. Ως τοτε τρωνε και μεγαλωνουν. Πολύ καλοι αναρριχητες και εξαιρετικα λαιμαργοι. Οι φωτο είναι από κινητο οποτε όχι πολύ καθαρες. (Στις φωτο τα ειδη είναι με τη σειρα που αναφέρονται στο κειμενο)
|
||||
|
||||
![]()
πολύ όμορφα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπέροχα πλάσματα! Να τα χαίρεσαι!
|
||||
|
||||
![]()
Τελεια τα μπακακακια! Aπο συντηρηση καθαριοτητα τι χρειαζονται? Ακουγονται καθολου?
Σκεφτεσαι να κανεις κατι τετοιο? https://www.youtube.com/watch?v=Yux-TskkreI
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω παιδια.
Κλεοβουλε οποτε θες. Παράθεση:
Συν το ότι ηθελα να εξοικειωθώ με τη φροντιδα τους. Απο συντηρηση και καθαριοτητα δε θελουν τιποτα. Ένα ψεκασμα μια φορα τη μερα αν δεν εχεις αυτοματο ψεκασμα. Ταισμα μερα παρα μερα. Το ολο θεμα είναι η καλλιεργεια των τροφων τους που μολις το μαθεις βλέπεις πως δεν είναι και κατι σπουδαιο. Ασχολούμαι μια φορα την εβδομαδα μονο ένα τεταρτο για να φτιαξω 3 νεες καλλιέργειες ώστε να συντηρω 12 που ανανεωνονται κάθε μηνα στην ουσια. Αυτή είναι και η μονη ενασχοληση που απαιτείται. Αλλαγες δε θελουν. Την καθαριοτητα την αναλαμβανουν τα ισόποδα. Που και που φυτρωνει και κανενα μανιταρακι απο μονο του. Προσοχή στις υψηλες θερμοκρασίες του καλοκαιριου....αυτά. Γενικα είναι πιο ευκολοσυντήρητα απο τα ενυδρεια μας. Τα leucomelas που "κελαηδάνε" εχουν μεγαλωσει αρκετα ώστε να ακουω καθημερινα το τραγουδι τους. εχω 2 αρσενικους κι ελπιζω τα αλλα 2 να είναι θηλυκα και να μη κελαηδησουν. Οι αζουρεοι δεν ακούγονται σχεδόν καθολου...και οι auratus είναι νιανιαρα αυτή τη στιγμη.
|
||||
|
||||
![]()
Όλα τα λεφτά!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να τα μας!....βρε κεκεξ κουαξ κουαξ
![]() Που θα πάει θ' ανέβεις.....και θα μου κάνεις φροντιστήριο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφα πλασματακια οντως
![]() ![]() ![]() και το βιντεο που εβαλε ο sarpijk ειναι ολα τα λεφτα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τι όόμορφαααα!! Τώρα θελω κι'εγω vivarium! Αλλα θα δειξω αυτοσυγκρατηση..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Πάνο,
πανέμορφα, και εξωτικά χρώματα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω για τις ευχες παιδια.όχι άλλο καρβουνο...εεε ενυδρειο ηθελα να πω Γιαννη μου. ¶λλο ένα και από την υγρασια στο σπιτι σου θα μπαινεις με μασκα και βατραχοπέδιλα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 16-02-16 στις 16:19 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά επαθα πλακα! Τι χρωματιστές είναι αυτές! Πανέμορφα! ΦΤου φτου!
Έχετε βαλθει να μας τρελανετε εδώ μεσα! ![]() Με βλέπω να πηγαίνω στον κύπριο και εγώ Πάνο!! Αλλά με τον καιρό του και αυτό!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
dart frogs | Πάνος | ¶λλα ζώα | 6 | 05-05-15 18:33 |
Emersed Dart Frog Vivarium : Παρουσίαση και απορίες | Σπύρος Μ | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 6 | 07-12-11 14:58 |
Dendrobates auratus- dart frogs | tsilojohn | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 07-09-11 00:37 |
African Dwarf Frogs | jpatou | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 22-09-04 22:20 |