|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή μεσα σε λίγο καιρο πολύ απο εμας βρεθήκαμε με ένα πολυτρίχι (adiantum sp.) στην κατοχή μας ειπα να ανοίξω αυτό το θέμα για να μοιραστουμε πληροφορίες και να βάζουμε τις φωτογραφίες απο τα φυτά μας. Αρχίζω με φώτο απο την πρώτη μέρα φύτευσης.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
συντομα θα ανεβασω κιεγω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πειτε μας και καμια πληροφορια!
Απο που προερχεται αυτο το φυτο? Τ ρυθμο αναπτυξης εχει? |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι ενα κοινο ειδος φτερης. Μεγαλωνει σε υγρα μερη απο οσο εχω δει. Υπαρχει και στην Ελλαδα καποιο ειδος της οικογενειας αυτης. Ρυθμο αναπτυξης δε γνωριζω καθως ειναι μια βδομαδα που το εχω. Ακομα το βλεπω οτι προσαρμοζεται.
|
||||
|
||||
![]()
Μόλις το βάλω θα σας δείξω και εγω φωτό, να δούμε πως πηγαίνει
------------------------- Παράθεση:
http://www.herb.gr/index.php/news/adiantum/ Αδίαντο Βιότοπος – περιγραφή: Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι ADIANTUM capillus – veneris (Αδίαντο ή κόμη της Αφροδίτης). Η ονομασία Αδίαντο (α-δίαντο = μη υγρανθείς) προέρχεται από το ότι δεν μουσκεύεται μέσα στο νερό. Η λατινική ονομασία Capillus- Veneris σημαίνει κόμη της Αφροδίτης και αναφέρεται στη Θεά του Έρωτα που αναδύθηκε από τα κύματα με στεγνά μαλλιά. Ανήκει στην οικογένεια των Πολυποδιϊδών. Φύεται σε όλο τον κόσμο. Το γένος Adiantum περιλαμβάνει 200 περίπου είδη. Στη χώρα μας υπάρχει μόνο το συγκεκριμένο είδος και το συναντούμε με τις ονομασίες πολυτρίχι, μαλλόχορτο, σκορπίδι, φύτσι του νερού, καλίτριχον, πηγαδόχορτο, κόμη της Αφροδίτης, ψαλλιδόχορτο, βροντοτρίχι. Είναι ποώδης, πολυετής φτέρα που αυξάνεται καθΆ ομάδας και το μήκος της φτάνει τα 25 έως 40 εκατοστά. Έχει ρίζωμα οριζόντιο. Φύλλα σύνθετα μήκους μέχρι 60 εκατοστά. Είναι ανθεκτικά τον χειμώνα με μίσχους καστανόμαυρους, γεμάτους λέπια στη βάση. Φυλλάρια με έλασμα σε ζωηρό πράσινο χρώμα, κυκλικά, σφηνοειδή στη βάση, με ελαφρά σχισίματα στις άκρες, παρόμοια με μικρές βεντάλιες. Οι μικροσκοπικοί σπόροι του φυτού ωριμάζουν από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο. Το συναντούμε σε ασβεστολιθικούς βράχους, σε στόμια σπηλαίων, τοιχώματα πηγαδιών, πηγές, σε σχισμές βράχων σε υγρές περιοχές κοντά στη θάλασσα, γιατί είναι υγρόφιλο και σκιόφιλο φυτό. ................ και άλλα http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012...alla-thay.html http://www.sensities.com/product_det...CE%BF%29_100gr http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%...BD%CF%84%CE%BF http://www.ellinikabaharika.gr/%CF%8...b-cut-%29?ml=1 http://www.votanologion.gr/votanolog...id=206&lang=el
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 02-05-15 στις 01:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κάτσε να σε δείξω και το δικο μου γιά
![]() Και αυτή η φωτογραφία απο την πρωτη μερα του είναι Το βλέπω σα να μπαλαντζαρει λίγο μεταξύ φθοράς και αυθαρσιας
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα που βρεθηκα Εδεσσα με τη δουλεια σκεφτηκα να κανω μια βολτα μεχρι τους καταρρακτες μπας και βρω πολυτριχι. Ευρηκα!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φόρτωσε Στέφανε
![]() Προχθές που πήγα να πάρω καλοκαιρινά κηπευτικά σε ένα καινούριο φυτώριο κοντά στο σπίτι είχε και πολυτρίχι , 2,80 το γλαστράκι, και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Εντωμεταξύ το δικό μου το κλάδεψα αρκετά για να πετάξει καινούρια φύλλα ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Το πολυτριχι που είχα πάρει από Έδεσσα πέρσι έχει ομορφυνει και αναπτύσσεται μετά από μακρά περίοδο προσαρμογής.
|
||||
|
||||
![]()
Οντως παρα πολυ ομορφο Στεφανε!
|
|
|||
|
|||
![]()
παιδιά αν το έχεις μέσα στο δωμάτιο που κοιμάμαι θα εχω θέμα με την αποβολή διοξείδιο το βράδυ η είναι μύθος αυτο ; ....Που μπορώ να βρω αυτο το φυτό ;
|
|
||||
|
||||
![]()
¶παιχτο Στέφανε, μπράβο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο Στέφανε
![]() Το δικό μου μετά τον Χειμώνα δεν άντεξε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το πολυτριχι που μάζεψα πέρσι το Μάιο έχει πλεον μεγαλώσει και ωριμάσει και πετάει νέα κλωνάρια. Δείτε ενα σύντομο βίντεο.
https://youtu.be/hHb-i_GSTv0
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sarpijk : 23-11-17 στις 22:39 |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ομορφο Στέφανε
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλλιτέχνης πολύ ωραίο.!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο πραγματικά δεν έκανα τίποτα πέρα από το να το βάλω στη θέση αυτή. Απλά του άρεσε και μετά από καιρό και χωρις παρεμβασεις πήρε τα πάνω του.
|
||||
|
||||
![]()
Φανταστικο ειναι Στεφανε. Πολυ ομορφο οπτικα. Οταν στησω με το καλο τα επομενα ενυδρεια, θα βαλω και εγω πολυτριχι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά. Είναι όμορφο φυτό και νιωθω τυχερός που έπιασε. Γιάννη όταν αποφασίσεις πες
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο Στεφανε!
Απλα το αφηνεις μεσα στο ενυδρειο , δεν το φυτευεις σωστα; Ο φωτισμος που φαινεται ειναι εξτρα για το φυτο; Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Θέμη η βάση του φυτού μόνο βρέχεται. Το έχω πιάσει σε κλαδια πλατάνου και από την αρχή στη βάση είχα βάλει μικρή ποσότητα moss. Η moss λειτουργεί σαν φυτίλι που κρατάει υγρή τη φτέρη. Πλέον το φυτό έχει αναπτύξει πλουσιο ριζικό σύστημα μέσα στο νερό.
Το φως είναι το φως του ενυδρείου ένα led Chihiros από eBay ρυθμισμένο σε χαμηλή σκάλα. Βάζω δύο φωτό ακόμα που δείχνουν τα κλαδιά και τις ρίζες που έχουν μεγαλώσει μέσα στο νερό. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφο
Μπορεις να βγαλεις και ενα βιντεακι αν θελεις με τις κοντινες λεπτομέρειες...γτ νου ακούγεται και μου φαίνεται πολυ ενδιαφερον.. Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Τι ακριβώς θέλεις να δεις? Στα πρώτα μηνύματα αυτού του θέματος έχω φωτογραφίες πριν φουντώσει ακόμα και εκεί διακρίνονται κάποιες λεπτομέρειες. Ο,τι απορία έχεις εδώ είμαι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και οτι απορια νου δημιουργηθεί ρωτάω ![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Γαμετοφυτα adiantum raddianum
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aquabug έριξες σπορους και φύτρωσαν?
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν mother plants στο vivarium, οι σποροι σκορπιστηκαν με φυσικο τροπο
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και εμένα βγάζουν σπόρια αλλά πέφτουν μέσα στο νερό και μαζεύονται στο προφιλτρο. Ίσως πρέπει να βρω ένα τρόπο να τα συλλέξω.
Καλά το vivarium είναι καλλιτεχνημα!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και το δικό μας adiantum στην λίμνη μας. Το βάλαμε φέτος.
![]() ![]() Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|