|
![]() |
#1 |
Χημικές απορίες
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!
Εδώ και λιγο καιρό που έχασα τον μονομάχο μου ![]() Εχω τεστ ph της tropic marin και kh & gh της jbl. Θέλω να ρωτήσω το εξής σύμφωνα με τα τεστ έχω PH :8 , kh 4 & gh 5, το seriously fish λέει οτι το ψαράκι θέλει hardness 18-179 ppm αυτό είναι ολική σκληρότητα ?αν έκανα σωστά τον υπολογισμό εγώ έχω 89 ppm? Ευχαριστώ |
|
Εμφανίσεις: 4105
|
|
||||
|
||||
![]()
γενικη σκληροτητα(οχι "ολικη"). 17.8ppm tds ειναι μια μοναδα gh.
αν ειχες tdsομετρο θα εβγαζες καλυτερο συμπερασμα γιατι δεν ξερω αν τα τεστ σου ειναι ενταξει. ποσο καιρο εχεις που εχουν πεσει οι σκληροτητες; γιατι το πεχα σου μου φαινεται λιγο περιεργο. εκτος αν εχει προβλημα το τεστ η ειναι λαθος η μετρηση.... βασικα κοντα εισαι,φερε νερο να το μετρησουμε εδω με το δικο μου. |
|
|||
|
|||
![]()
Και μένα μου φάνηκε περίεργο γιαυτό σου είχα στείλει το πμ.το τεστ ph πηγα και το άλλαξα στο μαγαζί γιατί δεν το πίστευα οτι έχω τόσο ψηλό .αύριο σε βολεύει να περάσω?
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι τοσο ειναι
dGH 1 = GH 17.9 ppm Απο GH KH μια χαρα εισαι. Το πεχα ομως ... αστα να πανε. Eχεις καμια ισχυρη αεραντλια στο ενυδρειο?
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο ευχαριστώ.ναι το εχω θα σε πάρω αύριο να περάσω κατα τις 18:00 είναι καλά?
Σπύρο δεν έχω αεραντλία μόνο ενα φίλτρο κρεμαστό sunsun και χρησιμοποίω την τύρφη 30 μέρες σύμφωνα με το σχετικό ποστ που εχεις ανεβάσει ![]() ------------------------- Με άφησες χωρίς απάντηση σχετικά με την αεραντλία...πρέπει να έχω ή όχι?? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τσουπρακάκος παναγιώ : 30-08-14 στις 21:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν υπαρχει οξυγονο στο νερο και οχι υπερβολικο διοξειδιο, δεν χρειαζεται αεραντλια.
Η αναταραξη της επιφανειας προκαλει το φαινομενο της ανταλλαγής αεριων. Μπαινει στο νερο οξυγονο απο την ατμοσφαιρα και παραλληλα διαφευγει διοξειδιο απο το νερο στην ατμοσφαιρα. Αν υπαρχει νορμαλ ιχθοφορτωση και καποια αναλογη αναταραξη επιφανειας απο το φιλτρο (οπως και νορμαλ θερμοκρασια, αφου στις μεγαλες θερμοκρασιες, το οξυγονο μειωνεται στο νερο), συνηθως επαρκει η μικρη αναταραξη απο το φιλτρο και δεν χρειαζεται επιπλεον βοηθεια απο την αεραντλια. Καταλαβαινεις οτι το οξυγονο επαρκει και το διοξειδιο δεν ειναι περισσοτερο απο οσο αντεχουν τα ψαρια, οταν δεν ανεβαινουν στην επιφανεια και αναπνεουν λαχανιασμενα. Η χρηση αεραντλιας ανεβαζει καπως το πεχα, εφοσον διαφευγει και διοξειδιο. (το διοξειδιο κατεβαζει το πεχα) Βγαλε τα συμπερασματα σου.
|
|||
|
|||
![]()
Οκ με κάλυψες!ευχαριστω
|
|
|||
|
|||
![]()
λοιπόν μετα απο πολύ κοπο ,διάβασμα και μαυρίλα απο την τύρφη κατάφερα να ρίξω το ph στο 7,4 /kh 3 /gh 4.
Πιθανον να πεσει κι αλλο απο οτι καταλαβαίνω ,αυτό που θέλω να καταλάβω είναι πως το σταθεροποιώ εκεί που πρέπει? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Απορίες | Ανδρέας | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 22-11-10 16:00 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |
Απορίες | tsiko | Δίσκοι | 1 | 26-03-07 11:38 |
απορίες | guppies_2 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-01-07 22:06 |