|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Περιβάλλον δεξαμενής (τεχνητής λίμνης) Η άγρια πανίδα που συγκεντρώνεται περιμετρικά της δεξαμενής μας. Ποιά η σωστή διαχείρηση, η μέριμνα και η υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια χαρά παιδιά,
εδώ και αρκετά χρόνια διατηρώ μια μικρή διακοσμητική λιμνούλα (γυρω στα 100 λτ) και έχω δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα ψάρια... Είχα ξεκινήσει με κάτι άγρια μαύρα που είχα ψαρέψει σε ποτάμι αλλά ήταν πολύ άχαρα και κυνηγούσαν τα χρυσόψαρα που έβαλα μετά. Θέλω να προσθέσω ποικιλία στη λίμνη, αλλά δεν ξέρω τι μπορώ να προσθέσω. Αυτή τη στιγμή έχω δυο κόϊ (που έχουν φτάσει γύρω στα 20 εκ) και 5-6 χρυσόψαρα (που γίνονται 10-15 κάθε καλοκαίρι και τα μοιράζω ![]() Από φυτά έχω μόνο νούφαρα και καλάμια που είχα μαζέψει από μια λίμνη, αλλά αναπτύσοονται πάρα πολύ παρολο που τους έχω περιορισμένο χώρο για τις ρίζες τους. Τι άλλο θα μπορούσα να φυτέψω που αν ειναι δυνατο να αντεχει το χειμώνα (αλλά αν αυτο ειναι προβλημα μπορω και να τα μεταφερω); |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην καλως ηρθες στην παρεα μας
ειμαι της γνωμης οτι με τοσα λιγα λιτρα μαλλον πρεπει να βγαλεις ορισμενα (και συγκεκριμενα τα κοι ) παρα να προσθεσεις ακομα περισσοτερα . για φυτα θα ελεγα να βαλεις για αρχη κερατοφυλλο το οποιο ειναι ανθεκτικο και σφουγγαρι στα νιτρικα ( τα οποια πρεπει να ειναι αυξημενα σε σενα ) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
διαπιστωσα όμως ότι έγραψα λάθος, η λίμνη είναι γυρω στα 1000 λτ (ίσως και παραπάνω) και οχι 100. Για το κερατοφυλλο που λες, δεν ετυχε να το βρω σε καποιο μαγαζι. Μια χρονια όμως θυμαμαι τυχαια ειχε εμφανιστει στη λίμνη (ίσως απο καποιο πουλι ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|