|
|
||||
|
||||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 210λ 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 3χρόνια και 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: με το στρώσιμο 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25c 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 1 οσκαρ 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25c 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 48-50λ/εβδομάδα 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: την προηγ.παρασκευή 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φ/ημέρα στικς, σπάνια αρακά, κολοκυθάκι, βραστό κοτόπουλο 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7,2 KH 10 GH:>14 ΝΗ3 (αμμωνια):0 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):5 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ: ναι Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: το όσκαρ 2. ΔΕΡΜΑ:ελαφρά ανασηκωμένο στο ένα πλευρό 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:μια χαρά 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):γκρι ευμεγέθη 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):κανονική 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :μεγάλη όρεξη 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: περίπου 15μέρες πριν 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: όταν το πρόσεξα προ 15 ημερών, την μία μέρα του έδωσα το ένα από τα δύο γεύματα κολοκυθάκι και την επομένη πάλι το ένα από τα δύο, αρακά. την επομένη πρόσεξα ότι τα περιττώματά του είχαν φυσαλίδες με αέρα μέσα κάτι που δεν είχα προσέξει άλλη φορά. επίσης το φούσκωμα της κοιλιάς είναι μεγαλύτερο από το ένα πλευρό το δεξί, ενώ το δερματάκι του έχει μια μικρή ανεπαίσθητη διαφορά χρώματος (πιο ανοιχτού) στο άλλο πλευρό το αριστερό. δεν είμαι σε θέση να πω με σιγουριά αλλά σα να μου φαίνεται ότι παράγει μικρότερη ποσότητα περιττωμάτων τελευταία ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: το ψαράκι αυτή την στιγμή δεν δείχνει άρρωστο και ελπίζω να μην είναι. ίσως κακώς, θεώρησα οτι η κοιλιά του είναι πρησμένη επειδή τρώει πολύ και μεγάλη βουλιμία. ωστόσο είδα πολλά περιστατικά με όσκαρ τελευταία να αναφέρονται και μου μπήκαν υποψίες, το έψαξα και διάβασα και βλέπω οτι αν ενδεχομένως είναι κάποιο πρόβλημα το σωστό είναι να το προλάβω, γιατί τα ψάρια όταν φτάνουν να φαίνεται το πρόβλημά τους, δεν έχουν επιστροφή. το χειρότερο διάβασα ακόμα πως πολύ σοβαρή και μοιραία ασθένεια μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από μια πρησμένη κοιλιά. κανένα ψαράκι μου δεν θα θελα να πάθει κάτι αλλά αυτό ένας λόγος παραπάνω. γι αυτό ήθελα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου μαζί σας. σκέφτομαι αύριο να του δώσω μόνο αρακά, γενικά να περιορίσω την τροφή για 4-5μέρες και αν δεν υποχωρήσει το φούσκωμα, να το ταίσω για κάποιο διάστημα (πόσο?) με τις ταμπλέττες bakto tabs. δεν θα θελα χωρίς σαφή ένδειξη να του φαρμακώσω το νερό. θα ήθελα να παρακαλέσω για τις γνώμες σας, ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
![]()
πρωτα απο ολα να βάλλεις φωτο του ψαριου για να κανουμε δουλεια..επειτα θα πρότεινα να κοψεις το ταισμα για 3 μερες και μετα να ξεκινησεις με αρακα...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τρεις μέρες λέτε? θα σηκώνει τα καπάκια όταν με βλέπει. εντάξει θα τον αφήσω νηστικό τρεις μέρες και μετά αρακά και θα ενημερώσω. ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
![]()
περιμενε κιαλλες γνώμες καλύτερα....εισαι σιγουρη οτι ΔΕΝ ειναι dropsy?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομιζω να ειναι καποιο προβλημα.Αφου λες οτι τρωει με ορεξη και κανει και την αναγκη του δεν υπαρχει προβλημα.Οταν δεν τρωει το οσκαρ να φοβασαι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
ήθελα άλλα άτομα που έχουν όσκαρ να μου έλεγαν αν κοιτάζοντάς το από πίσω βλέπουν την κοιλιά του να προεξέχει ή είναι επίπεδη. δηλαδή μπορεί να θεωρηθεί παχύς ή είναι κάποιο πρόβλημα. ------------------------- πάντως είναι ψυχολογική βάσανος ν αφήσεις ατάιστο όσκαρ. ήδη όταν μπήκα στο δωμάτιο άρχισε τις γρήγορες βόλτες και να με παρατηρεί από γωνία σε γωνία. δύσκολο το τριήμερο. μισό κιλό αρακά θα φάει μετά Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 21-02-13 στις 09:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εμενα το δικο μου οταν τρωει φουσκωνει η κοιλια του.Τις υπολοιπες ωρες ειναι επιπεδη.Παντως αν το δεις να τρεμει να το ταισεις μην το αφησεις αταιστο.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχομαι να πανε ολα καλα Μαρια
Εμενα δειχνει να πηγαινει καλυτερα |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ κι εγώ θέλω να πιστεύω οτι θα πάει καλά, επίσης και στο δικό σου
|
|
|||
|
|||
![]()
μαρια αναιβασε το αλατι 1 με 2 γραμμαρια ΤΟ ΛΙΤΡΟ
ο αρακας δεν ειναι για χωρταση 1 φωρα την εβδομαδα απο 2-3 μπαλακια και αν λεει καπου που ειχα διαβασει αλλιως τα θεριζει harris samos |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν είναι dropsy το αλάτι δεν ενδείκνυται, γι αυτό αύριο θα ψάξω epsom salt να του δώσω να φάει με το φαγητό ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 24-02-13 στις 18:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τι νεα εχουμε?
Αν δεν βρισκεις τιποτα απο τα παραπανω ή δεν βλεπεις βελτιωση, μπορεις να προχωρησεις σε θεραπεία με eSHa 2000 (αν το νερό είναι πολύ μαλακό ρίξε 2πλή δόση από την προτεινόμενη)
|
|||
|
|||
![]()
Μαρια λογικα εαν σκεφτω καθοτι δεν εχω καμια γνωση για ψαρια ποσο μαλλον για ασθενειες καταληγω στα εξης:
Το ψαρι παρουσιασε ενα μορφωμα στην περιοχη που αναφερεις Αυτο μπορει διαφοροδιαγνωστικα να σημαινει δυο πραγματα: 1) ειτε ο ογκος προερχεται απο φλεγμονη, δηλαδη μικροβιο, βακτηριο, μυκητας ή τελος παντων κατι τετοιο αφου δεν γνωριζω τα παθογονα των ψαριων 2) ειτε προερχεται απο νεοπλασια καλοήθη ή κακοήθη Στην πρωτη περιπτωση απαιτειται θεραπεια φαρμακευτικη η οποια εαν ειτε αργησει ειτε ειναι αστοχη σαν επιλογη για το συγκεκριμενο μικροβιο συντομα και καθημερινα το ψαρι θα πρεπει να χειροτερευει καθοτι η ασθενεια εξελισσεται. Αρα τοσες μερες πιυ συζηταμε κλινικα θα το βλεπεις χειροτερα με αλλαγη σε συμπεριφορα σε χρωμα σε ορεξη κτλ δεν ξερω σε τι αλλα οχι το ιδιο Στην δευτερη περιπτωση θα υπαρξει στασιμοτητα ειτε πολυ πιο αργη εξελιξη προς το χειροτερο κι η θεραπεια η φαρμακευτικη δεν παιζει ρολο κανενα Δεν ξερω βεβαια εαν αυτο το μορφωμα μπορει να εχει σχεση με εντερικη δυσλειτουργια δηλαδη δυσκοιλιοτητα αλλα λογικα με αρακα κτλ θα επρεπε να υποχωρησει Πολυ πιθανο να μην βοηθησα αλλα σκεπτομενος ιατρικα ισως καποιος εμπειρος με ψαρια μπορει να σκεφτει κατι απο αυρα που ειπα και να βοηθηθεις Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα |
|
|||
|
|||
![]()
Ειτε ογκος ειτε αποστημα. Εαν ογκος δυσκολη θεραπεια
Εαν αποστημα ισως με μια βελονα και αναρροφηση στρωσει. Αν ηταν ανθρωπος θα στον εσωζα. Λυπαμαι που δεν μπορω να βοηθησω ζω την αγωνια σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
moufas1973, πρήζεται από την άλλη και χαμηλά, όχι το ίδιο σημειο...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μηπως καποιο οργανο υπαρχει απο την μια μερια και το ιδιο απο την αλλη και αυτο που εχει, προσβαλλει το συγκεκριμενο οργανο; δεν ξερω και ανατομια των ψαριων ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ήταν από την δεξιά και κεντρο/άνω και πρήστηκε αριστερά και κάτω προς τον πρωκτό
------------------------- σήμερα δεύτερη μέρα με eSHa 2000. και την πρώτη μέρα (χθες) αλλά και σήμερα, έδειξε μία ενόχληση και μία νευρικότητα την ώρα που το έριχνα. ίσως φταίει το σκούρο χρώμα? ίσως κάτι άλλο? πάντως πρήζεται όλο και περισσότερο. δεν είναι κινητικό δεν το ταίζω αλλά δεν κάνει όπως παλιά για να φάει κάθεται πλέον στα χαμηλά του ενυδρείου παρά που είναι νηστικό, σήμερα είχε "κακά" πίσω του, κάπως νηματώδη, όπως έχουν τα μικρά ψαράκια. (αυτού του μεγέθους τα ψάρια κάνουν στρογγυλά ή σαν πέλλετς αλλά χοντρά περιττώματα). αυτά.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 08-03-13 στις 18:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν πάει καλά
μέχρι στιγμής έχω κάνει αλάτι, epsom salts, flagyl, eSHa 2000. ολοκληρώνοντας την θεραπεία με το eSHa 2000, διαπίστωσα, απίστευση κατάρρευση του ψαριού. προχθές το βράδυ πίστεψα πως δεν θα ξημερωθεί. έδειχνε δύσπνοια , ακουμπούσε σχεδόν στον πάτο και φυσικά το πρήξιμο όλο και μεγαλώνει. αποφάσισα μόνη μου (είχα βάλει άνθρακα στο φίλτρο), να βάλω γερή δόση epsom salts, το οποίο και σχεδόν το έλουσα πάνω του. λες και το χτύπησε το ραβδάκι της νεράιδας, αμέσως άρχισε να κολυμπάει. μην φανταστείτε πως έγινε καλα, απλά δεν είναι έτοιμο να γύρει. χθες πρόσθεσα και χοντρό αλάτι, γιατί το διάβασα σε ένα άρθρο για το malawi bloat, να συνδυάζουμε το αλάτι με το epsom. όρεξη δεν έχει πλέον, είναι πιο κινητικό από προχθές, όχι φυσιλογικά όμως, κινείται αργά και στο κέντρο του ενυδρείου. δυστυχώς όσο και να έψαξα για κάποιο ελπιδοφόρο άρθρο στο ιντερνετ, δεν βρήκα κάτι. ελπίζω να μου χαρίσει την ευχάριστη έκπληξη. αν υπάρχει κάποια υπόδειξη , θα χαρώ να την διαβάσω |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
600 λίτρα όσκαρ | elk | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 62 | 31-10-10 03:47 |
Φουσκωμένη κοιλια | kospets | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 08-08-10 12:25 |
Αγγελοψαρο με φουσκωμένη κοιλιά | jimmis1974 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 11-04-10 20:22 |
τέτρα νέον - φουσκωμένη κοιλιά | maria p | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 16-11-09 18:03 |
Aρρωστο όσκαρ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 13-02-04 01:03 |