|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχοντάς διαβάσει ορισμένα άρθρα σχετικά με τα υποστρώματα, θέλω να φτιάξω ένα ενυδρείο χαμηλών απαιτήσεων 90 λίτρων (80x30x40) για να το κάνω κοινωνικό και λέω να βάλω άμμο επειδή υπάρχουν κάποια ψάρια που θέλουν άμμο(πχ corys) και σε περίπτωση που θέλω να τα φιλοξενήσω, να μπορώ.
¶μμος με υπόστρωμα γίνεται; Με τι; Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Μην βάλεις καθόλου υπόστρωμα αφού δεν έχεις απαιτήσεις σε φυτά.
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως να ξεκινήσω με κάποιες ταμπλέτες; Για να πάρουν λίγο τα πάνω τους στην αρχή;
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλη λυση (και δοκιμασμενη τουλαχιστον απο μενα) για συνδυασμο cory και φυτων ειναι το αμμοχαλικο (χοντρη αμμος διαμετρου 0.8mm).
Ακομα και με υποστρωμα λιπανσης δουλεψε καλα αφου δεν ηξερα τοτε οτι δεν ηταν αναγκαιο. Οταν ξεθυμανε το λιπασμα συνεχισα με ταμπλετες και λειτουργησε και παλι καλα. Αργοτερα αλλαξα σε σκετο αμμοχαλικο (χωρις υποστρωμα λιπανσης), με κομμενες ταμπλετες seachem αραια τοποθετημενες στο βυθο (οχι που κοντα στις ριζες των φυτων για να μη τις καψει) και δουλεψε και παλι αψογα με μετρια/ευκολα φυτα.
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτήσω, το υπόστρωμα για τα φυτά είναι για τους πρώτους μήνες και μετά πρέπει να συμπληρώνουμε με ταμπλέτες;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κρατανε αναλογα απο 8-12 μηνες περιπου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Διευκρινιζω οτι μιλαω για ενυδρεια με ευκολα εως μετρια φυτα και ψαρια απο ασια ή αμερικη
|
|||
|
|||
![]()
Είμαι καινουργια στο χομπι.Θα ηθελα να ρωτησω πως βαζουμε το υποστρωμα χωμα και απο πανω τα χαλικια ετσι ωστε να μην γινει το νερο καφε.θελω να βαλω πολλα ζωντανα φυτα και μου εδωσαν στο καταστημα ενα σακουλι λιπασμα και χαλικια.οταν ομως τα τοποθετησα το νερο εγινε καφε.Τι πρεπει να κανω?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με μαύρα φύλλα και στίγματα....σε φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων | gtok34 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 07-10-10 10:23 |
Βοήθεια: μετάβαση από high-tech σε χαμηλών απαιτήσεων | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 15-08-10 15:25 |
Θέλω να φυτεύσω φυτά χαμηλών απαιτήσεων | mikeepidio | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 17-06-10 02:08 |
Υγρό λίπασμα για φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων | xontros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 21-07-08 23:19 |
Ξεκίνημα φυτεμένου χαμηλών απαιτήσεων... | John T | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 22-03-05 19:03 |