|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και καλή χρονιά μιας και έχω ονομαστική σε λίγες μέρες είπα να μου κάνουν δώρο μια Α/Ο J Αύριο θα την έχω στα χεριά μου.
Αλλά γεννήθηκαν κάποιες απορίες όπως: Α) τι τιμή πρέπει να έχει το PH για τα φυτά μου Β) τι τιμή πρέπει να έχει το ΚΗ Γ) τι τιμή πρέπει να έχει το GH Δ) το co2 θα ανοίγει/κλείνει συχνότερα? Ε) πόσο νερό Α/Ο και βρύσης πρέπει να ρίξω για να πάρω τις τιμές που θέλω υπάρχει κάποιος πινάκας ή κάνεις δοκιμές Ζ) μπορώ να ρίξω πχ ένα κουβά με νερό Α/Ο και μετά από λίγο να ρίξω και έναν κουβά από βρύση στο ενυδρείο ή θα πρέπει η μίξη να γίνει πριν ρίξω το νερό στο ενυδρείο. Γενικά επικρατεί ένα μπάχαλο στο μυαλό μου τι ήθελα και την πήρα ![]() ![]() ![]() . Τα φυτά μου: Marsilea hirsuta Echinodorus tenellus Hydrocotyle sibthorpioides Pogostemon helferi Proserpinaca palustris Riccia fluitans eleocharis parvula Τα ζωντανά μου: rasbora heteromorpha Phantom tetra otocinclus Apple snail Clithon Corona Red cherry Caridina Japonica |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα και καλή χρονιά μιας και έχω ονομαστική σε λίγες μέρες είπα να μου κάνουν δώρο μια Α/Ο J Αύριο θα την έχω στα χεριά μου.
Αλλά γεννήθηκαν κάποιες απορίες όπως: Α) τι τιμή πρέπει να έχει το PH για τα φυτά μουΜπορεις να δεις τις απαιτησεις καθε φυτου ξεχωριστα στο site της Dennele Β) τι τιμή πρέπει να έχει το ΚΗ απο 3 εως 6 Γ) τι τιμή πρέπει να έχει το GH απο 4 - 8 Δ) το co2 θα ανοίγει/κλείνει συχνότερα? πιο αραια Ε) πόσο νερό Α/Ο και βρύσης πρέπει να ρίξω για να πάρω τις τιμές που θέλω υπάρχει κάποιος πινάκας ή κάνεις δοκιμές εξαρταται απο τις τιμες του νερου της βρυσης , δοκιμαζεις με τεστ μια φορα και διατηρεις τις αναλογιες Ζ) μπορώ να ρίξω πχ ένα κουβά με νερό Α/Ο και μετά από λίγο να ρίξω και έναν κουβά από βρύση στο ενυδρείο ή θα πρέπει η μίξη να γίνει πριν ρίξω το νερό στο ενυδρείο.παντα μαζι γιατι αλλοιως τα ζωντανα θα υποφερουν απο οσμωτικο σοκ.Μπορει να εχεις και απωλειες αν τα ριξεις ξεχωριστα. Γενικά επικρατεί ένα μπάχαλο στο μυαλό μου τι ήθελα και την πήρα ![]() ![]() ![]() . Τα φυτά μου: Marsilea hirsuta Echinodorus tenellus Hydrocotyle sibthorpioides Pogostemon helferi Proserpinaca palustris Riccia fluitans eleocharis parvula Τα ζωντανά μου: rasbora heteromorpha Phantom tetra otocinclus Apple snail Clithon Corona Red cherry Caridina Japonica[/QUOTE] |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον θα πρεπει να κανεις δοκιμες στην αναλογια Γιαννη με μετρησεις.Αρχικα μετρας το νερο βρυσης και αναλογα με το που θελεις να τις φτασεις τις τιμες,το κανεις μιξη με της A/O και ξαναμετρας.Μια φορα θα βρεις την αναλογια και μετα εισαι οκ για ολες τις αλλαγες σου,εγω ετσι εκανα οταν εβαζα και βρυσης.Μετρα σε μικρες ποσοτητες νερου και μετα το υπολογιζεις αναλογα με τα λιτρα σου.
------------------------- Mε προλαβε ο φιλος...γιατι δεν παιρνεις ενα βαρελακι προετοιμασιας νερου να υσηχασεις? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη olga : 04-01-11 στις 11:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Απο το site της tropica:
Marsilea hirsuta 5-7,5 Echinodorus tenellus 5.5 - 8 Hydrocotyle sibthorpioides 6 - 8 Pogostemon helferi 6 - 7.5 Proserpinaca palustris 5 - 7.5 Riccia fluitans 5 - 8 eleocharis parvula 5.5 - 8 Νομίζω με ph στο 6-6,5 σε καλυπτει και φυτά και ψαρια... |
|
||||
|
||||
![]()
Kαι μην μετρήσεις ph στο νερό της όσμωσης.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
lucas THX
. olga βαρελακι μετα θα θελει και αντλια για να στελνει το νερο και μετα θα παρω και θερμοστατη για να ζεστανω το νερο και μετα θα εχει γινει το μπαλκονι χαλια . nicpaca ΤΗΧ . lion μεχρι εκει κατι ξερω τοσα θεματα εχουν ανοιξει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη, τα πέρασα πρόσφατα.... χωρίς βαρελάκι/αντλία δύσκολα τα πράγματα.
Για το διοξείδιο: αν θέλεις να έχεις την ίδια συγκέντρωση στο νερό σου, δε θα κάνεις καμμία αλλαγή στις φυσαλίδες/δευτερόλεπτο (χωρίς κοντρόλερ). Αν έχεις κοντρόλερ, θα σου ανοίγει λιγότερο γιατί θα κατέβει το ΠΗ με μικρότερη σκληρότητα, οπότε θα πρέπει να ρυθμίσεις το κοντρολερ πιό χαμηλά για να διατηρήσεις τα ίδια επίπεδα διοξειδίου με πριν. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για φυτά | Savou | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 13-12-10 15:04 |
50 Λίτρα ενυδρείο ζωντανά φυτά-ποιά ψάρια | manolis1976 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 06-01-09 16:18 |
ερώτηση για φυτά....και αλλα πολλα... | aristomenis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 01-10-07 14:07 |
Ερώτηση για φυτό echinodorus palaefolius μάλλον | wertyu5555 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 17-01-07 21:20 |