|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα.παρατηρησα σημερα σε δυο απο ατα 5 πυρανχας μου θολλα τα ματια τους σαν μια ασπρη μεμβρανη να τα καλυπτει..δεν βλεπω ομως κατι αντιστοιχο σε αλλο σημειο του σωματος τους για να πω με σιγουρια οτι ειναι το ''fungus''.να υποθεσω οτι ειναι λογω καποιου μυκητα λοιπον?υπαρχει καποια αλλη αρωστια που προσβαλει μονο τα ματια και για πιο λογο??και οπως τα παρακολουθησα για λιγο μου φαινεται οτι δεν βλεπουν και ιδιαιτερα..τι να κανω?να τους ριξω καποιο φαρμακο για τους μυκητες?θα ξαναβρουν το φως τους???δεν μπορω να το πιστεψω τα εχω μεγαλωσει απο 2 εκατοστα και ειναι ενηλικα..σας παρακαλω οποιος γνωριζει να μου πει τι να κανω..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η ασθενεια λεγεται "cloudy eyes"...κανε αναζητηση με αυτο το ονομα...δεν την εχω αντιμετωπισει..
περαν αυτου μια φωτο για επιβεβαιωση σιγουρα βοηθα...και η συμπληρωση της φορμας στις ασθενειες ισως αποκαλυψει την αιτια...(συνηθως οφειλεται σε κακης ποιοτητα νερο ή κακη διατροφη) τσεκαρε κι εδω.. http://badmanstropicalfish.com/fish_...html#Cloudyeye
|
|||
|
|||
![]()
ναι ετσι ειναι οπως στην φωτο με τον παγκασιους..ειναι καθαρα απο κακη ποιοτητα νερου που οφειλεται σε μενα λογω εληψης χρονου και με το σκεπτικο που λανθασμενα ειχα οτι τα πυρανχας ειναι σκληρα ψαρια και δεν μασανε απο κακη ποιοτητα νερου ιδιαιτερα, που οπως φαινεται το πληρωνω τωρα...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ασε τα φαρμακα και ξεκινα αλλαγες νερου καθε μερα.
Αν εχεις καλη και μπολικη φιλτρανση αλλαζε το μισο ενυδρειο. Χρησιμοποιησε 2πλασια απο την προτεινομενη ποσοτητα αντιχλωριου με τις αλλαγες. Δεν εχει καμια σχεση με φουνγκους αυτο που σου συμβαινει. Τα νιτρικα σου πρεπει να ειναι στο θεο.Μετρας? Τι ταιζεις και σε τι ποσοτητες? Το ενυδρειο ποσα λιτρα ειναι? Ειναι οντως πολυ σκληρα ψαρια οποτε φανταζεσαι σε τι κατασταση ειναι το νερο σου για να εμφανιστηκε αυτο... |
|
||||
|
||||
![]()
Σε τη νερό έχεις τα ψάρια , βρύση η Α/Ο?
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνα με το σαιτ...με καλης ποιοτητας νερο και καλη τροφη το προβλημα λυνεται και η φυσιολογικη κατασταση του ψαριου επανερχεται....χωρις να ειναι απαραιτητο καποιο φαρμακο. ξεκινα ετσι και αν χρειαστει φαρμακο ολα βρισκονται...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
300lt Red Belly Piranhas | Nick S3 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 8 | 24-06-09 08:59 |
PIRANHAS | zissis | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 25 | 25-03-09 22:16 |
Ψάχνω για Piranhas. | ATHRAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 21-02-08 16:50 |
piranhas(red baily) | alekrx8 | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 3 | 24-10-07 09:55 |
Η μοιραία μάχη 2 Piranhas! | Manogr | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 1 | 07-08-05 20:51 |