|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
CO2 και αναλογία φυσαλίδων
Πως να υπολογίζετε την ποσότητα CO2 που πρέπει να ρίχνουμε στο ενυδρείο μας μετά από τις μετρήσεις του pH και kH.
Οι υπολογισμοί είναι από έγκυρη ιστοσελίδα εταιρείας ενυδρειακών προιόντων και θεώρησα ότι μπορεί να βοηθήσει αρκετούς φίλους κυρίως αρχάριους. Το να πετύχουμε τον αριθμό των φυσαλίδων πιστεύω πως μπορεί να γίνει με την χρήση μπουκάλας δίνοντάς μας σταθερή παροχή φυσαλίδων. Κανόνας που αναφέρει η εταιρεία λέει 10 φυσαλίδες ανά λεπτό σε ενυδρείο 100 λίτρων , 20 φυσαλίδες/λεπτό σε ενυδρείο 200 λίτρων .... Κάθε παρατήρηση δεκτή!
|
||||
|
||||
οι αριθμοι δεν ειναι για φυσαλιδες αλλα για ppm
υπαρχει ο πινακας σε υπομνημα |
|
||||
|
||||
δημητρη υπαρχει ηδη σαν υπομνημα... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483
|
|||
|
|||
Ο πίνακας που έβαλε ο Δημήτρης είναι ποιο αναλυτικός και ολοκληρωμένος από αυτόν που έχει το υπόμνημα και για μένα καλά έκανε και τον έβαλε, και τον ευχαριστώ.
Πρότασή μου είναι να αντικαταστήσετε τον πίνακα του υπομνήματος μ’ αυτόν. |
|
||||
|
||||
Γιαννη για δες και αυτο
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
του υπομνηματος εχει 1-15 και 6-8. αυτο που λεει ο kingrim ακομη μεγαλυτερο ευρος.. (επιπλεον 15-20 στο κΗ)
|
|||
|
|||
Εγώ κοιτάζω την κλίμακα του PH που στον πίνακα του Δημήτρη αυξάνετε κατά 0,1 δέκατα π.χ.(6,5)(6,6)(6,7). Ενώ στον πίνακα του υπομνήματος είναι κατά 0,2 δέκατα π.χ. (6,4)(6.6)(6. πράγμα που δεν είναι τόσο αναλυτικός στις τιμές όπως αυτού του Δημήτρη.
|
|
||||
|
||||
μα ακριβως επειδη αφορα μικροτερα ευρη...γινεται πιο εξειδικευμενος-ακριβης...αλλα για μικροτερη κλιμακα...
αν εσυ εισαι μεσα στο ευρος αυτο σε διευκολυνει...ορισμενοι ομως εχουν με διοξειδιο μικροτερο του 6.3 pH και δε καλυπτονται απο τον πινακα του δημητρη
|
|||
|
|||
Παράθεση:
ποια είναι ποιο αναλυτική κλίμακα, αυτή του Δημήτρη; {6,3 6,4 6,5 6,6 6,7 6,8 6,9 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5} που αυξάνετε κατά 0,1 ή η κλίμακα του υπομνήματος που αυξάνεται κατά ο,2 { 6,0 6,2 6,4 6,6 6,8 7,0 7,2 7,4 7,6 7,8 8,0} Εγώ π.χ. στο υπόμνημα θέλω PH 7,1 και τις τιμές δεν τις έχει. |
|
||||
|
||||
Υπενθυμιζω οτι οι πινακες δεν ισχυουν οταν υπαρχει μεγαλη ποσοτητα φωσφορικων, ειτε buffers ph minus κλπ με φωσφορικα, και επισης τυρφη που αλλαζουν την kH.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
και ξαναλεω αν εισαι μεσα στο οριο του πινακα αυτου απο 6,3-7.5 εισαι οκ... τι γινεται ομως αν εχεις πεχα κατω του 6.3? π.χ. πεχα 6 ή 6,1 ή 6,2...ο πινακας του δημητρη δεν εχει τιμες για κατω του 6,3 αυτο λεω...ουτε για πεχα πανω απο 7,5 ενω καποιοι που εχουν μεγαλη σκληροτητα μπορει να χρειαζονται και στο πολυ αλκαλικο τιμες. οποτε ας ειναι ολοι οι πινακες...αλλα δε πρεπει να αντικατασταθει του υπομνηματος απο τον αλλον γιατι θα χαθουν καποια ευρη τιμων...του kingrim συνδυαζει και τους 2...
|
||||
|
||||
Και ναι ειμαι ο καλητερος
Φυσικα ο πινακας δεν ειναι δικος μου απο καπου τον τσιμπισα |
|
||||
|
||||
Ειρήνη τέκνα μου.Γι'αυτό έγραψα κάθε παρατήρηση δεκτή.
Οι έμπειροι τα γνωρίζετε,οι αρχάριοι ας πάρουν μία ιδέα και να ξεκινήσουν πειράματα για να μάθουν!!!
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
οχι και βεβαια δε θα μαλωσουμε......και ειρηνη εχουμε....και καιτη και δημητρα...
απλως επισημανσεις κανουμε...
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μετρητης φυσαλίδων | Γιώργος06 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 26-06-07 20:14 |
Αναλογία sera-tetra... | Tkagem | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 22-08-06 19:02 |
Αναλογία νερού δικτύου & Α.Ο | safi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 18-04-06 00:41 |
CO2: Μείωση ρυθμού φυσαλίδων | Theokyr | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 09-03-06 10:25 |
DIY CO2.Φταίει η αναλογία? | CASPER | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 20 | 24-11-05 23:50 |