|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σε όλους!
Πολύ καιρό είχα να ποστάρω κάτι και έτσι αποφάσισα να σας παρουσιάσω το καινούριο μου paludarium. Μετά την κατασκευή του πρώτου (που χάρισα στον Κώστα-Steady) αποφάσισα (όπως γίνεται συνήθως) για μεγαλύτερο αν και τώρα μου φαίνεται και αυτό πολύ μικρό... Αυτή τη φορά όμως εκτός από τα ψάρια φιλοξενεί και ένα ζευγάρι red eye tree frogs ![]() ![]() ΥΓ Κώστα περιμένω να δω και το δικό σου!!! Πληροφορίες Διαστάσεις:80x40x20 Όγκος:64 lt Κατηγορία ![]() Φυτά:anubia nana, java και στη επιφάνεια κισσοί και άλλα που δε γνωρίζω Ψάρια / ¶λλα είδη:1 ancistrus, 7 neon, 2 white tip tetra, 3 red shrimps, 2 red eye tree frogs Διακοσμητικά υλικά:άμμος, ξύλα (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: Φωτισμός: 2 x 35 watt Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες Φιλτράρισμα: Tetra 400k Θερμοστάτης:ναι Λίπανση: Παροχή CO2: Παράμετροι: pH:7.5 Γενική σκληρότητα (GH):8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):4 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):0.5 Αλλαγές νερού:1 φορά εβδομαδιαίως Θερμοκρασία:25 C ¶λλες πληροφορίες:εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2008 |
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ομορφο φιλε μου,μου αρεσουν ιδιατερα τα βατραχακια.
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφο σαν εικονα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παρα πολυ ωραιο..και ο βατραχος ειναι φοβερος καθως και τα φυτα σου!!
![]() το μονο που με χαλαει λιγο ειναι το γυαλινο ντουλαπι απο πανω..γιατι δε το αφηνεις ανοιχτο? θα ειναι πολυ πιο ωραιο.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν το αφήσω ανοικτό θα ψάχνω τα βατραχάκια σε όλο το σπίτι, για να μη μιλήσω για τους γρύλους που τρώνε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φοβερο, μ' αρεσει πολυ!...
![]() ..Χρησιμοποιεις συστημα τεχνητης βροχης(mist system)?... |
|
||||
|
||||
![]()
πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο και δεν εχω ιδεα καν τι ειναι...
αλλα ειναι φανταστικο!!! μ'αρεσει παρα πολυ και οντως οι φωτο το αδικουν... ο βατραχος τα σπαει!! |
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο ! παρα πολυ ομορφο !
Το αδικουν οι φωτογραφιες ομως παρα πολυ. Βγαλε αν μπορεις καλυτερες σε παρακαλω. Αν θες πες μας μερκα λογια για τον εξοπλισμο και τα τεχνικα στοιχεια. Βλεπω μπεκ στην οροφη και σωληνες. Εχεις συστημα τεχνητης βροχης; Η Calathaea παει καλα; ποσο καιρο την εχεις εκει μεσα; Τα βατραχια τι τα ταιζεις. Φωτισμο; ελα τωρα εμπλεξες... ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
H Calathea πρέπει να είναι το φυτό με τα πλατιά φύλλα, μια χαρά πάει, βγάζει καινούρια συνέχεια και θα γεμίσει τον τόπο. Πίσω έχω κάτι μικρούς κισσούς και κάτι άλλα αναριχητικά δοκιμασμένα από το παλιό μου paludarium που σε λίγο θα πιάσουν στο ξύλο πίσω και θα φαίνεται πολύ φυσικό. Φωτισμό έχω 2 t8 35watt η μία με ένα σύστημα που βρήκα σε πετ σοπ και ήταν πολύ βολικό στην τοποθέτησή του. Έχω και fogger και τεχνητή βροχή και πηγούλα
![]() Με σωλήνες φίλτρου και βρυσούλες της EHEIM έφτιαξα τη τεχνητή βροχή για προσωμοίωση rain season. Έχω φτιάξει στην έξοδο του φίλτρου μια διασταύρωση με βρυσούλες που η μία καταλήγει στην πηγή και είναι μόνιμα ανοικτή ενώ η άλλη στη τεχνητή βροχή που την ανοίγω από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο 2 ώρες την ημέρα. Το τάισμα είναι το μόνο μου πρόβλημα καθώς δεν είμαι φαν του να ταίζω ζωντανά πλάσματα σε οτιδήποτε αλλά δυστυχώς τρώνε μόνο γρύλλους ![]() Για φωτογραφίες θα επανέλθω με καλύτερες όταν έρθει ο αδερφός μου με φωτογραφική μηχανή ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη ειμαι στην φαση δημιουργιας ενος μεγαλου Vivarium., εχω πολλα τεχνικα να σε ρωτησω. Οχι ομως τωρα.
Τωρα προεχει η παρουσιαση σου. Ας μεινουμε λοιπον στο οτι ειναι πολυ ομορφο. Να σου ζησουν και τα βατραχακια και να το χαιρεσαι για πολυ καιρο χωρις προβληματα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
PALUDARIUM...πως...? | apolonistis | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 17-08-09 14:31 |
Paludarium | Ηλίας | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 30-06-09 15:08 |
Θυμάστε το paludarium?? | frits | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 13 | 18-01-09 11:29 |
Paludarium | soza | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 3 | 18-11-05 16:13 |
paludarium | salcon | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 23 | 21-10-04 22:09 |