|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα σε ολους,
Ηθελα καποιος να μου πει αν γνωριζει το ονομα αυτης της αλγης. Ειναι σταθερη στο ενυδρειο μου εδω και 2 χρονια. Εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα, αλλαγες φωτισμου, διαφορετικες λαμπες , διαφορετικα επιπεδα CO2, διαφορετικα επιπεδα νιτρικων και φωσφωρικων αλλα τιποτα. Η μονη φαση που υποχωρησε σχεδον ολοκληρωτικα ηταν οταν ειχα Κυανοβακτηριο ![]() Φιλικα, Αγγελος |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου αν και δεν είμαι έμπειρος ιδιαίτερα, νομίζω ότι είναι bba. Ίσως το χειρότερο είδος άλγης. Δύσκολα το ξεφορτώνεσαι.
Ας μιλήσουν όμως και οι πιο έμπειροι. |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου Αγγελε.
Η bba φευγει. Δυσκολα μεν αλλα καταπολεμειται. Ενας τροπος ειναι τοπικη εγχυση οξυζενε ή υπερδοσολογια excel. Δεν εχω δοκιμασει ποτε τιποτα απο τα 2 ομως μιας και υπαρχει ρισκο για τα φυτα και τα ασπονδυλα. Υποστηριζω οτι το καλυτερο ειναι να βρεθει η αιτια και αφου αφαιρεθει με το χερι να κρατηθουν οι σωστες συνθηκες ωστε να μην επανεμφανιστει. Εχω ξαναπει οτι αυτη η αλγη αυτη ,ειναι 99% συνδεδεμενη με ανεπαρκες CO2 ή σκαμπανεβασματα στην παροχη του, σε συνδυασμο με δυνατο φωτισμο και ανεπαρκη ή λαθος λιπανση. Αν θελεις να το ψαξουμε και να βοηθησουμε περισσοτερο,κανε ολες τις μετρησεις οπως λες και συμπληρωσε την φορμα αυτη για να εχουμε πληρη εικονα. |
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικα με το ανεπαρκες CO2 που λες το εχω ξαναδιαβασει. Αλλα εχω φιαλη, controller, κεραμικο διαχυτη και σταθερη τιμη pH 6,7. Φοβαμαι να το κατεβασω και αλλο καθως η γενικη σκληροτητα μου ειναι περιπου 10dH και η KH 5. Συμφωνα με τους πινακες το Co2 ειναι περιπου στα 30ppm. Λετε να κανω και μια δοκιμη σε χαμηλοτερο pH ? Και αν ναι ποσο χαμηλα ?
Αγγελος |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι, εισαι μια χαρα στα 30ppm και δεν ειναι αναγκη να πιεσεις στα ορια το διοξειδιο.
Οπως ειπα και πριν, ακομα και ενα σκαμπανεβασμα στο ΡΗ μπορει να ευνοησει αυτη την αλγη (αναγομωση, κακη διαχυση, κυκλοφορια κλπ). Η διαφορα της απο αλλες αλγες ειναι οτι αν εμφανιστει, δεν φευγει ευκολα παρα μονο αν αφαιρεθει με το χερι ή επισκιαστει απο την αναπτυξη των φυτων. Σιγουρα στην περιπτωση σου κατι φταιει για να επιμενει επι 2 χρονια αλλα χωρις παραπανω πληροφοριες για φως,θερμοκρασια, λιπανση, μετρησεις κλπ δεν ειναι ευκολο να πω περισσοτερα. Στο δικο μου ενυδρειο ειναι η μονη αλγη που εμφανιζεται τακτικα πανω στις πετρες αν μειωθει εστω και για λιγο η κυκλοφορια, και η διαχυση του CO2 δεν γινεται σωστα. Βασικα,η καλη και δυνατη κυκλοφορια φαινεται οτι την ευνοει γιατι μεταφερει θρεπτικα πανω της, αλλα αν συνδυαστει με επαρκες co2 ειναι ο θανατος της. Μια ερωτηση βασικη...βλεπεις τα φυτα σου να φωτοσυνθετουν σαν τρελλα; βλεπεις το φαινομενο του pearling μερικες ωρες μετα το αναμα των φωτων; Αν το δεις αυτο, τοτε καμια αλγη δεν θα σε επισκεφτει ποτε ! |
|
||||
|
||||
![]()
επιτόπου έγχυση με οξυζενέ σε μια σύριγγα και καθάρισες
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που πρεπει να βρεθει ενιαι μονιμη λυση βρισκοντας την αιτια της αλγης και αντιμετωπιζοντας την.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνωριση Αλγης... | sarevock | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 17-02-09 14:54 |
Καλλιεργεια αλγης ! | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 12-12-08 16:37 |
τριχες αλγης γιατι?? | alan boy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 13-09-07 11:20 |
Αντιμετωπηση αλγης | Steve | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 17-07-07 15:11 |
ιχνη αλγης | alfacom | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 02-07-04 16:31 |