|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν...!
Υπό κανονικές συνθήκες, φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιούσα ένα όνειρο μου, να κατασκευάσω μεγάλη λίμνη 25000 λίτρα σε περιβόλι, κοντά στην οικία μου. Δυστυχώς όμως η ανομβρία μου άλλαξε οριστικά τα σχέδια μου, αποκλείοντας αυτό το ενδεχόμενο, γιατί ο υδατοφράκτης που υποστηρίζει τα αγροκτήματα της κοινότητας έχει στεγνώσει κυριολεκτικά. Έτσι, η λίμνη μου 1500 λίτρων, μέσα σε τρεις μήνες θα μετεξελιχθεί σε λίμνη των 4500 λίτρων. Η κατασκευή θα γίνει με λάινερ. Θα κατασκευαστεί εξωτερικό φίλτρο με βιομπάλες, πάπυρο και στο τέλος καταρράκτη. Το σχέδιο είναι προς μελέτη, έτσι όταν τελειώσει θα το παρουσιάσω πριν ξεκινήσω οποιανδήποτε εργασία. Έτσι απλά, υπομονή.
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή Βασίλη!
Με το καλό (να κλέψουμε και καμιά ιδέα) ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλη επιτυχια ευχομαι και περιμενουμε αναλυτικη παρουσιαση...ποιος ξερει μπορει καποτε να εχω κι εγω λιμνη....ολοι εχουμε δικαιωμα στο ονειρο...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ακούγετε ωραία, περιμένουμε παρουσίαση δηλαδή!
|
|
|||
|
|||
![]()
Αντε ρε να μεγαλωνετε σιγα σιγα
![]() Καλη επιτυχια Βασιλη και αν θελεις καμια βοηθεια απο κοντα τηλεφωνα μου ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βλέπω, όλοι οι λιμνόφιλοι την παρέα...καλώς τους...καλώς τους! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλή επιτυχία Βασίλη....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλή επιτυχία, αναμένουμε παρουσίαση!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Έλα ρε Βασίλη έχασα επεισόδια? Φίλε μου ΜΜΜΜΜΠΠΠΠΡΡΡΡΑΑΑΑΒΒΒΒΒΟΟΟΟΟ!!!!!!!!
Εγώ ότι αφορά κατασκευή λίμνης τα άφησα πίσω. Αφοσιωθηκα στο τελείωμα του κήπου. Αποφάσισα να κάνω φίλτρο πιέσεως DIY και μου μένει να βρω υλικά που θα βάλω μέσα. Το Σάββατο με την βοήθεια του θεού θα ξεκινήσω το κτίσιμο του καταρράκτη. |
|
||||
|
||||
![]()
Φώτο από τις εργασίες μου το Σάββατο, 15 Μαΐου 2010. Ομολογώ πως για να σπάσω μπετόν 3Χ1μέτρων με συδεροσύνδεση, χρειάστηκαν σχεδόν 5 ώρες, ώς αποτέλεσμα αυτού δεν μου επέτρεψε να ολοκληρώσω εντελώς την εκσκαφή.
![]() ![]() ![]() ![]() Όπως και να έχει, είμαι θετικότατος και συνεχίζω... Χθες είχα και έναν απρόσμενο βοηθό ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλό κουράγιο με το σκάψιμο!!! Όμως ο βοηθός σου πρέπει να έκανε καλή δουλειά κι ας μην σου έσπασε το μπετό
![]() Καλή συνέχεια!!!!!!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Με την βοήθεια του Θεού έχω αποπερατώσει το δυσκολότερο κομμάτι της ανακατασκευής της λίμνης μου, την εκσκαφή. Ομολογώ ότι κατά την διάρκεια της, άλλαξα ελαφρώς τα πλάνα μου, δίνοντας έτσι ακόμα λίγο ζωτικό χώρο στα ψάρια μου, αυξάνοντας τα λίτρα μου σε σχεδόν 12,000. Πρόβλημα έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρξει, γιατί τα δύο eazypots με καλύπτουν απόλυτα. Κάποια μικροφυτά μετακινήθηκαν σε άλλους χώρους, αλλά το σχήμα δεν ενόχλησε μεγάλα φυτά στο χώρο.
Είναι περιττό να πω ότι η εκσκαφή με το χέρι μιας τόσο μεγάλης λίμνης, είναι ιδιαιτέρως δύσκολη με αποτέλεσμα με δυσκολία να μπορώ να κλείσω την παλάμη μου από τις εκδορές που έπαθα από τα σκαπτικά εργαλεία. Το επόμενο βήμα αύριο: 1. Θα είναι το σκάψημο μικρού καναλιού στη βάση της λίμνης ώστε να τοποθετηθεί το bottom drain aeration και οι σωλήνες του. 2. Αναδημιουργία υποδαπέδιας σωλήνωσης για την εξαγωγή των ωμβρίων υδάτων από την αυλή. 3. Επικοινωνία με (φίλο) ηλεκτρολόγο για την απαραίτητη ηλεκτρική εγκατάσταση στη λίμνη. 4. Πρώτα ο Θεός, την τετάρτη έρχεται ο σιδεράς για τη πλέξη βάσης και πλευρών της λίμνης με σιδεροσύνδεση. (Θα περάσει και ο ηλεκτρολόγος για τις διάφορες πρόνοιες). Σας παρουσιάζω λοιπόν την τελική εμφάνιση της εκσκαφής. ![]() ![]() Και ο χώρος φίλτρανσης... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου. Κουράγιο………θα το χρειασθείς.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μιλάμε για πολύ πράγμα για να γίνει με το χέρι! Και φαίνεται πολύ καλή δουλειά! Καλή συνέχεια!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβουλή για κατασκευή λίμνης | marly | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 7 | 31-03-09 10:02 |
Εκβάθυνση ρηχής λίμνης | Βασιλείου | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 14 | 21-06-08 16:46 |
Η ανακατασκευή του μονομαχονενυδρείου μου.. | spirosta | Bettas | 27 | 21-06-07 01:50 |
κατασκευή λίμνης | chris | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 51 | 19-10-05 21:50 |
Βάθος λίμνης | jimbardis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 15 | 29-09-05 12:51 |