|
|
|||
|
|||
![]()
Λιγες ωρες μετα την εισαγωγη τους στο νεο ενυδρειο τα 2 νεον που εχω αρχισαν να γεννανε ! Ειναι πολυ ενδιαφερον το θεαμα. Η θηλυκια ειχε μια τεραστια κοιλια εδω και 2 μηνες και νομιζα οτι εχει καποια ασθενεια. Κανουν 10-15 αυγα καθε 5 λεπτα περιπου, μικροσκοπικα και διαφανα. Ψαρια βυθου δεν υπαρχουν να φανε τα αυγα, οποτε ισως δω γονο σε λιγες μερες αν τα αυγα εκκολαφθουν.
Οπως και να χει το θεωρω καλο οιωνο για το νεο μου ενυδρειο. ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Συγχαρητηρια!
Εχεις νερο βρυσατο η το μαλακωνεις? |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο!!! πες μας τα μυστικα σου...
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον, να αναφερω οτι τα ψαρια βγηκαν απο το 80αρι οπου ψοφησε ενα corydoras με rot fin τις τελευταιες μερες αλλα το σωμα του δεν μπορεσα να το βρω. Το ενυδρειο λοιπον ειχε σηκωσει πολλα νιτρικα. Βαζοντας τα στο νεο ενυδρειο με πεντακαθαρο νερο,μηδεν νιτρικα και ΡΗ στο 7 ενεργοποιηθηκε αμεσως το ενστικτο της αναπαραγωγης.Νομιζω οτι η τα νιτρικα εχουν καποια σχεση..Οι σκληροτητες ειναι DH 9 και KH 6 με χρηση τυρφης και στα 2 εξ φιλτρα.
Τωρα λεω να κλεισω τα φωτα μετα το περας της γεννας γιατι απ οτι ξερω τα αυγα ειναι φωτο-ευαισθητα και το δυνατο φως μπορει να τα καταστρεψει. |
|
||||
|
||||
![]()
Θερμά συγχαρητήρια ! Ασφαλώς και πρόκειται για καλό οιωνό ένα τέτοιο ευχάριστο μαντάτο !
11 νεονάκια έχω απ'το Μάρτη και γέννα δεν είδα ακόμα, θα είναι τζούφιοι οι αρσενικοί μου μάλλον.. ![]() Παίζει βέβαια και το σενάριο να κάνουν τη ζημιά τα γατοψαράκια.. Να σου ζήσουν και καλά να είσαι να τα χαίρεσαι τα κουκλάκια (φτου φτου φτου μην τα ματιάξουμε) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη makis206 : 29-09-08 στις 14:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Άλεξ καρπερέ.
Κανονικά πρέπει να βγουν όλα τα άλλα ψάρια (ακόμα και οι γονείς) μετά την εναπόθεση των αυγών, γιατί θα τα τσακίσουν τα μικρά. Και όπως τα είπες με το φως ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Ρουφηξα μερικα αυγα με ενα λαστιχο και τα εβαλα σε ενα 24 λιτρο που ειχα ετοιμο για να βαλω γαριδες. Σκετο τζαμι λοιπον, τα αυγα στον πατο, ενα φιλτρακι στρωμενο να οξυγωνωνει και να γυριζει το νερο απαλα και ενα θερμαντικο στους 26 βαθμους. Χρειαζεται κατι αλλο ;Αντε να δουμε, θα φανουν ουριτσες μεσα στις επομενες 24-36 ωρες ; ------------------------- Και σκεπασμενο με μια ζακετα για σκοταδι.. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Raven : 29-09-08 στις 17:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ευχαριστα νεα! το φιλτρακι ειναι το resun200? το εχω στα Tanichthys και ρουφαει αρκετο γονο.
|
![]() |
Tags |
αναπαραγωγη, γονος, αυγα, γεννα, νεον |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κανω κατι λαθος? | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 40 | 17-05-07 22:17 |