|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
Πριν από 8 ημέρες έθεσα σε λειτουργία το πρώτο μου ενυδρείο ( 20lt ). Δυστηχώς λόγω έλειψής γνώσης και λάθος καθοδήγησης από καταστηματάρχη μετά από 3 ημέρες έριξα μέσα και 5 guppy καθώς και ένα φυτό ( Anubias barteri ). Από την πρώτη μέρα κάνω τεστ αμμωνίας και νιτρωδών ( υγρο τεστ ). Από ότι είδα ο κύκλος του αζώτου έχει ξεκινήσει διότι μέσα σε 6 ημέρες η αμμωνία έφτασε τα 3 ppm και έμεινε εκεί παράλληλα με τα νιτρώδη που ενω τις πρώτες μέρες ανέβαιναν ελάχιστα τις 3 τελευταίες ημέρες ( σταθερή αμμωνία ) έχουν φτάσει το 1ppm. Η ερώτησεις μου είναι: Θα πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή νερού ή να περιμένω να τελειώσει το στρώσιμό; επίσης θα πρέπει να συνεχίσω να ρίχνω βακτήρια κάθε μέρα ( PSB Bacteria - 1.5ml ); και τέλος ταίζω τα ψάρια κάθε 2 ημέρες, είναι σωστό; Συμπληρωματικά στοιχεία: Θερμοκρασία: 27 Ph: 8.4 Φωτισμός: 12ON/12OFF με χρονοδιακόπτη Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Απο την στιγμη που εχεις ψαρια στο ενυδρειο υποχρεωτικα θα κανεις αλλαγες μερα παρα μερα το 30%.Ριχνε τα βακτηριδια καλο κανουν κακο δεν
κανουν.Με ταισμα καθε δυο ημερες τα ψαρια δεν παθαινουν τιποτα.Δεν θα βαλλεις αλλα ψαρια.
|
||||
|
||||
![]()
Τι φίλτρο υπάρχει?
|
|||
|
|||
![]()
εσωτερικό 200l/h - μπλε σφουγγάρι και πλαστικό μικρό δοχείο με μάυρα κομματάκια ( sorry για την άθλια περιγραφή )
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα μαύρα κομματάκια που αναφέρεις λογικά είναι άνθρακας! Καλό είναι να τα αφαιρέσεις και να τα αντικαταστήσεις με μερικά π.χ. κομμάτια siporax.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια !!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ξεκίνημα | AXEL | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 17-01-07 20:35 |
Πιθανό πρόβλημα στο ξεκίνημα | jimbardis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 23 | 01-10-05 09:09 |
Ξεκίνημα.Κάθε συμβουλή δεκτή | nickall13 | Malawi | 3 | 09-09-05 12:11 |
Ξεκίνημα φυτεμένου χαμηλών απαιτήσεων... | John T | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 22-03-05 19:03 |