|
|||
|
|||
Αναγνώριση ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Μπορείτε να αναγνωρίσετε την ασθένεια?
Σίγιυρα είναι κάποια βακτηριακή μόλυνση αλλά δεν ξέρω το όνομα. Έχει ξεκινήσει θεραπέια αφού έχασα 2 ψαράκια. Να και η φωτό http://s110.photobucket.com/albums/n...t=DSC00448.jpg ------------------------- ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CHRIS4204 : 12-07-07 στις 11:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Συμπλήρωσε την φόρμα με όσες περισσότερες πληροφορίες μπορέσεις :
http://www.aquatek.gr/board/showthread.php?t=14298 |
|
|||
|
|||
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 75*38*40 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 2 ΜΗΝΕΣ 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 1 ΜΗΝΑΣ 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 10 ΓΚΑΠΥ , 6 ΠΛΑΤΥ , 3 ΣΑΕ 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 3 ΑΜΑΝΟ , 3 ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 20 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 50% ΚΑΘΕ 7 ΜΕΡΕΣ 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 7/7/2007 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: ΤΕΤΡΑ 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: - ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7 KH: - GH: - ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 0 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΝΑΙ ΣΤΙΚΣ: ΟΧΙ Ηλεκτρονική: ΟΧΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 ΞΙΦΟΦΟΡΙΝΑ , 1 ΠΛΑΤΥ , 1 ΜΟΛΥ 2. ΔΕΡΜΑ: ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΚΥΛΙΔΕΣ 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: ΚΑΝΟΝΙΚΗ (ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΠΕΘΑΝΑΝ) 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):ΦΥΣΙΚΑ 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): ΚΑΝΟΝΙΚΗ 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : ΟΛΑ ΚΑΛΑ 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: SERA OMNIPUR 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 20ML 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: ΑΠΟ 11/7/2007 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: - 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : - 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: - 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: - ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : ΟΧΙ 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ICK ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
είναι αδύνατο να είναι όλα μηδέν ... ούτε σε νερό βρίσης τέτοιες μετρήσεις ... απλά δεν παίζει ... κάτι μετρά λάθος .. αν όχι όλα ... τι τεστ έχεις ... εταιρία ?? πόσο καιρο τα χρησιμοποιείς ??? |
|
||||
|
||||
Γιατί είναι αδύνατο να είναι όλα μηδέν?Σε εμένα επίσης είναι όλα μηδέν αλλά έγινε από την προσθήκη φυτών. Πιο πριν είχα νιτρικά αρκετά και με τα φυτά δεν έμεινε τίποτες από Νο3.
|
|||
|
|||
Το ενυδρείο μου είναι πυκνοφυτεμένο
Υγρά τεστ της ΣΕΡΑ |
|
||||
|
||||
αν είναι όντως τόσο πυκνοφυτεμένο και με συχνές αλλαγές νερού μπορεί και να συμβαίνει.
εγκυκλοπαιδικά πάντως τα υγρά τεστ της sera δεν είναι και τόσο αξιόπιστα.. ιδίως άμα έχουν ανοιχτεί μερικούς μήνες πριν. Από τις φωτογραφίες σου πάντως δύσκολα μπορεί να βγει συμπέρασμα… κάτω από άλλες συνθήκες θα σου έλεγα να δοκιμάσεις θεραπεία με αλάτι ... αλλά στην περίπτωση σου λόγο των φυτών είναι επίφοβο. |
|
|||
|
|||
Έχω ξεκινήσει θεραπεία με omnipur αλλά χθές είδα και ένα αρσενικό φουσκομένο δεν ξέρω τι να κάνω πάω να σκάσω και το χειρότερο ότι δεν έχω μία για αγορά φαρμάκων...
|
|
||||
|
||||
Ειναι αλήθεια, ότι τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση των νιτρικών σε μια λίμνη ας πούμε, όπου υπάρχουν κατάλληλοι χώροι ακόμα και για φυτά που τρέφονται μόνο με αυτά. Τώρα για να απορροφηθούν αυτά τα νιτρικά και να είναι μηδενικά σε ένα ενυδρείο, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Να είναι ζούγκλα στο φυτό ή ελάχιστη ιχθυοφόρτωση. Έχουν δίκαιο όμως τα άλλα παιδιά. Πολύ δύσκολη η μηδενική τιμή για νιτρικά. Ψάξε το.
|
||||
|
||||
¶ρα στο μονομάχο μου να συμπαιράνω χαμηλή ιχθυοφόρτιση??
Ενδεικτικά αναφέρω ότι τότε που έβαλα κερατόφυλλο και limnophila aquatica τα νιτρικά μέσα σε 5 μέρες έπεσαν από 50 --> 0 Επίσης η καφέ άλγη (του νέου ενυδρείου) έχει αρχισει να επεκτείνεται..Τα νιτρικά πάντως 0 τσεκαρισμένα με 2 τεστ.
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναγνώριση | chris | Malawi | 2 | 19-04-08 23:44 |
Διαγνωση ασθενειας σε γκουραμι,επειγον! | vassilios | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 14-12-05 00:05 |
Melanotainies με προβλημα,αναγνωριση ασθενειας. | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 30-10-05 21:17 |
Αναγνώριση | blacky | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 14-06-04 14:06 |
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ??? | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 14:27 |