|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Προτου η ανοδος της θερμοκρασίας γίνει επικαιρη... σε κουβέντα με φίλο που ασχολίτε με το χόμπι... σαν αντιμετώπιση του προβλήματος της ανωδου το καλοκαίρι πρότεινε το εξης απλο. Μπουκάλι εμφιαλομένο στην καταψυξη. και μετα στερεωμα του πάνω στις κόντρες ωστε να μπαινει μέρος του στο νερο. Σε 1-2 μέρες λιώνει και μετά απλα αλλάζεις το μπουκάλι... λαμβάνοντας υπόψην πάντα οτι η θερμοκρασία έξω σπάει θερμόμετρα.. ιούλιος-αυγουστος.
Σαν λύση την βρήκα.. πρακτική ..(αν και αντιαισθητική..) οικονομική σίγουρα.. και χωρις τις πατέντες που θα χρειαζόνταν σε περιπτώσεις εγκατάστασης ανεμιστήρων. θέλω να ακούσω και τι δίκή σας άποψη. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το θέμα με το μπουκάλι είναι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Με έναν controller (ο οποίος για μένα θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε ενυδρείο) συνδεδεμένο με ένα – δύο ανεμιστηράκια, κάνουμε τη δουλειά μας, άψογα. Βέβαια έχουμε και εξάτμιση αλλά και αυτό λύνεται.
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω με τον γιαννη.δεν νομιζω κατ'αρχας οτι ειναι πρακτικο,απο οτι ακουσα τουλαχιστο απο αυτους που το προσπαθησαν......δεν πιστευω οτι ειναι λυση κατι τετοιο.......
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα έχεις σίγουρα απότομη πτώση της θερμοκρασίας, το οποίο δεν είναι καλό... Πριν καιρό με τις πολλές ζέστες με τον κολλητό μου , κάναμε το εξής πείραμα στο 120άρι του. Μέσα σε ένα σακουλάκι ναυλον βάλαμε 5-6 παγάκια και το βυθίσαμε στο νερό. Η θερμοκρασία μέσα σε 4-5 λέπτα έπεσε 0,4-0,5C!!!
Φαντάσου με ολόκληρο μπουκάλι παγωμένο νερό... Φυσικά μετα που θα λιώσει το μπουκάλι θα έχεις αντίστοιχα και απότομη άνοδο της θερμοκρασίας... Επίσης μεγάλη προσοχή θέλει και το ανεμιστηράκι. Π.χ. στον κολλητό μου που έχει πρόβλημα θερμοκρασίας στο δωμάτιο που είναι το ενυδρείο (το θερμόμετρο χτύπαγε 31-31,5 άνετα!) με χρήση ενός ανεμιστήρα διαμέτρου 9cm ( μόνο κατα την διάρκεια της φωτοπεριόδου) η θερμοκρασία έπεσε στους 25,5 με ημερήσια εξάτμιση νερού 3lt!!!! (Aπαραίτητη χρήση controller) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το προηγουμενο καλοκαίρι το προσπάθησα στο 160άρι, και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικότατο !!! Ο πάγος κρατούσε για ελάχιστο χρόνο, και η θερμοκρασία κατέβαινε επίσης ελάχιστα. Η καλύτερη (και πολύ οικονομική) λύση είναι τα ανεμιστηράκια. Φαίνεται λίγο μπελάς αν σκεφτείς ότι έχεις να κάνεις συνδέσεις, να τα στερεώσεις κλπ, αλλά πίστεψέ με είναι πολύ λιγότερο μπελάς απ'ότι ακούγεται. Και το αποτέλεσμα πολύ καλο. Αν κατάφερα εγώ (με βοήθεια βέβαια, έστω και από τηλεφώνου) να τα εγκαταστήσω, που με κατσαβίδια καλώδια και ρεύματα είμαι τσακωμένη από τα γεννοφάσκια μου, μπορεί πολύ εύκολα οποιοσδήποτε!! Είναι πολύ λίγο το παίδεμα , και μόνο στην αρχή, αλλά μετά θα ησυχάσει το κεφαλάκι σου (και το ενυδρείο σου), έστω κιαν όπως λέει και ο Liolios έχεις απώλεια νερού. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τιμή περίπου 40 με 45 ευρώ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για παραπάνω δεν το βλέπω… |
|
||||
|
||||
![]()
To 1 -2 μερες που κάνει να λιώσει το ξεχνάς λόγω της θερμοκρασίας από τις λάμπες που είναι κοντά αλλά και χωρίς αυτές. Εαν θέλεις κάτι εναλακτικό και φτηνό κας σε μικρες παγοκύστες , αλλά πάντα υπο επιτήρηση. Το πιο οικονομικό πάντως είναι τα ανεμιστηράκια τα συνδέεις με τον χρονοδιακόπτη που έχεις για τις λάμπες και είσαι οκ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως η λύση με το ανεμιστηράκι είναι η καλύτερη όσον αφορά τη σχέση κόστους απόδοσης. Το πρόβλημα όμως είναι η εξάτμιση, όπου για τις αναπληρώσεις νερού χρειάζεται α.ο για να μην ανέβει η σκληρότητα στα ύψη. Φυσικά το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσεις και με το μπουκάλι με το παγωμένο νερό (πέραν όλων αυτών που σου είπαν οι υπόλοιποι).
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απιονισμένο νερό (Reverse Osmosis) | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 16-06-03 10:57 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ ( ΗCl) η" ΑΚΟΥΑΦΟΡΤΕ??? | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 10-12-02 19:20 |