|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδία πριν 2 μήνες σε μια μετακόμιση έχασα το παλιό μου κοινωνικό ενυδρείο (100αρι) που είχα από 2α δημοτικού. Έχασα κάποια ψάρια και έδωσα τα υπόλοιπα λόγο ανάγκης
![]() Το set-up είναι ως εξής:
![]() ![]()
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 25-03-06 στις 14:58 |
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες στον ομορφο κοσμο των δισκων.δυστυχως για τα λιτρα σου,οι δισκοι που σκεφτεσαι ειναι υπερβολικοι....ισως τωρα για αρχη με 4 μικρουληδες να εισαι οκ,αλλα αργοτερα μαλλον πρεπει να εισαι αρκετα τυχερος για να σου τυχουν 2 που να ειναι ζευγαρι.τωρα οσο αναφορα την οσμωση και το πως θα φτιαξεις το νερο σου,εχουν γραφτει παρα πολλα ποστ εδω μεσα..ψαξτο λιγο και θα βρεις απαντησεις σε ολασου τα ερωτηματα....
|
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου waylander
Από την στιγμή που έχεις ώς στόχο ζευγάρι πάρε ένα "έτοιμο". Απο τις επισκέψεις των μελών του Forum και τις ενυπώσεις τους, εδώ πιθανών να βρείς : Water Inn Ηλισιων 32 210 8003097 Ν.Κηφισια. Αν δεν έχει τώρα πιθανών να μπορεί να σου φέρει. Τα δυο ζευγάρια που σκέφτεσαι απο ότι έχω διαβάσει θέλουν περισσότερα λίτρα ......... δυστυχώς. Για κατάλληλα φυτά υπάρχει σχετικό post οπότε διαλέγεις και φυτεύεις. Αν δεν έχεις α/ο πρέπει να πάρεις άμμεσα, πριν την αγορά των δίσκων !!! Για να διατηρήσεις το ΚΗ πάνω απο 3 ούτως ώστε να μην έχεις προβλήματα με απότομές αυξομειώσεις του PH μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα. Τα στοιχεία που δίνεις για το νερό σου είναι καλά και πιστεύω ότι μπορείς να συνεχίσεις στην ολοκλήρωση του ενυδρείου σου. Το 2213 αν δεν το έχεις ............ θα σου πρότεινα να πάρεις το 2215. Από την μικρή μου εμπειρεία με δίσκους θα πρότεινα να βάλεις σε "πρόγραμμα" τις αλλαγές του νερού σου μιάς και θα χρειαστείς μεγάλες και συχνές πρίν τους βάλεις μέσα. Να καταλήξεις στην ρουτίνα τους ............... Φιλικά Θωμάς |
|
|||
|
|||
![]()
Στο ενυδρείο σου μπορείς να βάλεις μέχρι και 4 ενήλικους δίσκους. Αλλά μπορείς να βάλεις τώρα και 6 μικρούς με σκοπό να επιλέξεις λίγο αργότερα τους 4 τελικούς.
Τους θερμαντήρες καλό θα ήταν να τους συνδέσεις σε ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο που θα τους ανοίγει – κλείνει, για να μην ….. Το ΝΟ3 καλό θα ήταν να το περιόριζες ακόμα πιο πολύ. Σε αυτό θα συμβάλουν φυτά ταχείας ανάπτυξης και βέβαια οι γενναίες αλλαγές νερού που θα κάνεις. 2 –3 cory΄s είναι ότι πρέπει για να τρώνε τα υπολείμματα τροφής από το υπόστρωμα. Το electrorightμια χαρά είναι, αλλά για να γλιτώσεις αυτό το έξοδο, μπορείς να αναμιγνύεις αποχλωριωμένο νερό βρύσης με νερό R.O. σε ποσοστό 20 – 80. Αν οι μετρήσεις σου είναι ο.κ. ξεκίνα με τα cory΄sνα βοηθήσουν αυτά το στρώσιμο. Η τύρφη ίσως να μην χρειάζεται εφόσον έχεις CO2 με controller.
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ σε ένα ενυδρείο τέτοιου μεγέθους θα έβλεπα ότι 4 ενήλικοι δίσκοι είναι too much. Δεδομένου ότι ο στόχος είναι η αναπαραγωγή, θα πέφτει το κυνηγητό της αρκούδας με δύο ζευγάρια σε 180 λίτρα.
Εγώ θα πρότεινα, εξαρχής ένα πιστοποιημένο ενήλικο ζευγάρι (δεδομένου ότι πας για αναπαραγωγή), ένα κοπαδάκι cardinals (αν το θες για display), ένα κοπαδάκι corys, 2-3 ancistrus. Από φυτά (έχω γίνει εξπέρ σε φυτεμένο με δίσκους ![]() Αν και καταλαβαίνω ότι το 2213 και το έχεις ήδη, θα προτιμούσα ένα 2215. Καλή αρχή και υπομονή. Θεόφιλος |
|
|||
|
|||
![]()
6 για να καταλήξεις σε 4 γίνεται στα λίτρα σου. Όμως αν τα χρήματα για να αγοράσεις 6 είναι κοντά σε αυτά ενός πιστοποιημένου ζευγαριού θα πρέπει να σκεφτείς τις αλλαγές που θα πρέπει να κάνεις τις τροφές καλής ποιότητας και όλα τα υπόλοιπα έξοδα για να τα φτάσεις σε αναπαραγωγική ηλικία. Από την άλλη δεν έχω εμπειρία από δύο μόνο δίσκους στο ενυδρείο.
Κάτι άλλο. Βάλε σε ένα ποτήρι ή ένα μικρό δοχείο νερό με το χαλίκι που θα χρησιμοποιήσεις και μέτρα πριν και μετά να δεις αν ανεβάζει σκληρότητα. Τα ξύλα θα βουλιάξουν, έχε υπομονή. IMO το νερό σε μια δεξαμενή στην οποία θα έχεις μαρκάρει την αναλογία r/o / βρύσης για kh 4 με μια αντλιούλα να το γυρίζει για καμιά μέρα είναι η ευκολότερη λύση. Αν τελικά πάρεις 6 να τους βάλεις στο ενυδρείο όλους μαζί. Keep in mind, συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού και σταθερές συνθήκες το γιατρό τον κάνουν πέρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να με πείτε υπερβολικό αλλά ούτε το 2215 θα πρότεινα πας κατευθείαν στο 2217 με το spray bar δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα λόγω ροής και με το εσωτερικό το οποίο είναι ονομαστικής κυκλοφορίας 1000 λ/ώ θα είσαι άψογα! (Ονομαστική ροή και στα δυο 2000 λίτρα/ώρα) Τώρα για το πόσους δίσκους θα βάλεις! Υπολόγισε εσύ οτι κάθε δίσκος πρέπει να έχει πιστεύω εγώ (και πολύ άλλοι) περίπου πενήντα λίτρα καθαρό νερό!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
προληπτικά έκανα τεστ στα νερά ΑΟ (GH, KH = 0, pH=6,4) και ήταν εντάξει. καλίμπραρα πάλι το pH controller. είναι δυνατόν το νερό βρύσης (buffer) που ανακατεύω να θέλει λίγο χρόνο (πχ να φτιάχνω το νερό από την προηγούμενη) να δείξει την πραγματική σκληρότητα και με αποτέλεσμα να φτιάχνω πιο σκληρό νερό? το τεστάκι είναι sera αλλά το διασταύρωσα και με άλλα τεστ και το απέκλεισα. τι άλλο θα μπορούσε να το κάνει αυτό εκτός από εμένα στις αλλαγές?
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 07-04-06 στις 15:52 |
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό από Α.Ο. πως το μετράς? Απο ότι ξέρω δεν μπορείς να το μετρήσεις με τα κοινά τεστ (στικ ή υγρά) αλλά θέλεις TDS meter! Οι ποιο έμπειροι ας μας πουν.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σκέφτομαι ακόμα ότι όταν ανακατεύω το νερό βρύσης (buffer) με AO να βάζω ένα κυκλοφορητάκι μέσα να μου το ανακατεύει το νερό αλλαγής ώστε όταν το μετράω το νερό (πριν το βάλω μέσα στο ενυδρείο) να είμαι σίγουρος ότι έχει ανακατευτεί σωστά και δεν παίρνω δείγμα από νερό πιο μαλακό από ότι είναι πραγματικά το όλο διάλυμα. ισχύει αυτό? ΥΓ χρησιμοποιώ έναν τύπο στις αλλαγές. το έχω αναφέρει πιο πάνω σε αυτό το thread και μέχρι τώρα οι αλλαγές ήταν αψογες. οι παράγοντες του ενυδρείου μου δεν έχουν αλλάξει. φιλικά Νικος
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 08-04-06 στις 10:36 |
|
||||
|
||||
![]()
Χτες έβαλα τους νέους συγκάτοικους στο ενυδρείο, τους έκανα 40" προσαρμογή με drip system ώστε να έρθει το ph στα ίδια του ενυδρείου και GH όσο πιο κοντά γινόταν. Τους έβαλα μέσα με κλειστά τα φώτα. Μετά από λίγο "ξεψάρωσαν" όμως και άρχισαν να παρελαύνουν μπροστά στο ενυδρείο. Οπότε άνοιξα το φως & πήρα Φώτο ... κάτι γίνεται και δεν μπορώ να τα ανεβάσω οπότε θα κάνω ξεχωριστώ ποστ μόλις τα καταφέρω.
Σήμερα όμως δεν κάνουν τίποτα είναι κρυμμένοι όλοι τους σε 2 σημεία και απλά ξεμυτάνε για να δουν μόνο τι παίζεται ![]() Τα φώτα από αύριο να τα ανάβω κανονικά? δεν θα πρέπει να δοκιμάσω να τους ταΐσω τίποτα? και τι ? κατεψυγμένα ή flakes/spirulina (που έτρωγαν στο μαγαζί)?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Kontra me diskous | newfish | Δίσκοι | 14 | 29-01-08 19:05 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου...παρακαλώ τη βοήθειά σας... | GIWRGOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 12-02-06 21:36 |
Νέος ιδιοκτήτης ενυδρείου με μονομάχο. | hellenicsun | Bettas | 37 | 29-01-06 01:49 |
Ετοιμασία νέου ενυδρείου | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 29-02-04 03:37 |