|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια χαρα ,
Στηνω το νεο ενυδρειο ενος φιλου (rio 180) το οποιο θα γινει φυτεμμενο κυριως με Cuba γρασιδι ... εχω μερικες αποριες ...εαν τυχον εχουν απαντηθει αλλου , ζητω συγνωμη. 1. Βαλαμε αλλες δυο λαμπες 30 βατ (με τους κοντρολερ της arcadia) και τωρα συνολο εχουμε 4 λαμπες = 120 βατ.Οι δυο εξτρα που βαλαμε μπηκαν με ανακλαστηρες.Τι λαμπες πρεπει να ειναι αυτες ? καλως ή κακως βαλαμε 1 της arcadia για φυτα και μια power glo ,17.000 k νομιζω..Οι αλλες δυο ειναι αυτες του ενυδρειου απο τη μανα του.Τι ειναι καλυτερο ? ολες powerglo? 2. για τις παραπανω λαμπες , και αφου μπουν τα φυτα και το co2 (με μπουκαλα , οχι ζαχαρονερο) , τι προγραμμα λειτουργειας να καθιερωσουμε ? 3. ψαρια θα μπουν μολις σταθεροποιησουμε τη διαχυση του co2 και το ph .Υπαρχει προβλημα για τα φυτα εαν τυχον παραμπει co2 κατα τη διαρκεια των πειραματων αυτων? 4.Επειδη δεν το εχω κανει στην πραξη , πως γινεται η διαχυση του co2 μεσω του εξωτ. φιλτρου ? εχουμε ενα eheim pro 2 2026 ...που θα μπει η γραμμη του co2 ? να ανεβασω το σωληνακι του co2 μεσα στην αναρροφηση του φιλτρου ωστε να το τραβαει απο εκει ? Ευχαριστω , Βασιλης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Εμενα αυτο δεν μου καλοδουλευει με 2028.. Καποια στιγμη μαζευεται co2 και ξενεριζει. Μπορει να εισαι ποιο τυχερός. Για τι συγκεκριμενο ενυδρειο πολυ καλη εναλλακτικη λυση ειναι η σκάλα της hagen (αυτή που ερχεται μαζι με το nutrafin- πουλιεται και χωρια γυρω στα 10 ευρω) Μικρή, συμμαζεμένη και ακρως αποδοτική. Ειναι αρκετή για αυτά τα λίτρα και λειτουργει και ως bubble counter (κατι που θα χρειαστεις εαν το βαλεις κατευθειαν στο φιλτρο). Τωρα στην αρχή Θα τολμησω να πω οτι θα ηταν πολυ χρησιμη η τοποθετηση μιας λαμπας uv στην εξοδο του φίλτρου. Μπορει να ηταν τυχαιο, αλλα σε μενα εχω την αισθηση οτι βοήθησε πάρα πολύ στον αρχικό έλεγχο της άλγης, ενώ παράλληλα το ενυδρείο εχει εδω και 9 μηνες μηδαμινές απώλειες. |
|
||||
|
||||
![]()
Netblues ,ευχαριστω για τη βοηθεια ...
υποστρωμα εχει μπει , απλα ο φιλος βιαζοταν να βαλει νερο και τωρα το εχουμε βαλει σε λειτουργια το ενυδρειο (χωρις λαμπες) και δουλευει το φιλτρο με νερο/υποστρωμα/αμμο .Φυτα θα ερθουν τη Δευτερα απο Tropica (εχουμε παραγγειλει 10 cuba και μερικα αλλα.Ελπιζω μεχρι τοτε να μην εχουμε αλγες λογω του οτι το υποστρωμα (floradepot) δεν εχει φυτα να θρεψει. οσο αφορα τις λαμπες , θα κοιταξω σημερα τι μαρκα / τυπος ειναι οι δυο εξτρα που βαλαμε.Παντως αν θυμαμαι καλα η powerglo γραφει 17.000 Κ . Οσο αφορα τη διαχυση , εχω εμπειρια απο τη σκαλα της hagen (αυτη εχω εγω στο δικο μου ενυδρειο) ,απλα ο φιλος δεν θελει καθολου εξοπλισμο μεσα στο τανκ .Ακομα και ο θερμοστατης ειναι εξωτερικος (hydor).Θα πειραματιστουμε με τη διαχυση στο φιλτρο και βλεπουμε. netblues , αναφερεις πηγη νιτρικων μεχρι να μπουν ψαρια : εννοεις καποιο ετοιμο λιπασμα ? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πειραζει να λειτουργει αδειο..
Χωρις φως αλγες δεν φουντωνουν.. Οταν ειναι να φυτεψετε, βγαλτε το 90% του νερου.. θα κανει το φυτεμα που ευκολοτερο.. Και θα αφαιρεσει και οτι θρεπτικα εχουν ξεφυγει απο το υποστρωμα ωστε να μην παρει κεφαλι η αλγη. Πηγη νιτρικων ειναι το Kno3 η το seachem flourish nitrogen. Αφου παει για φυτεμενο, πολυ γρηγορα τιποτε δεν θα φαινεται... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() http://showcase.aquatic-gardeners.or...0&vol=1&id=104 δεν θα γινει σε μια μερα , ειναι κατανοητο και ουτε και ακριβως ιδιο.Τα ψαρια θα ειναι δευτερευουσης σημασιας. Για μενα ειναι ενα καλο σχολειο μιας και μεχρι τωρα δεν εχω ξαναασχοληθει με ενυδρεια φυτων αρκετα υψηλων απαιτησεων.Το καλο ειναι οτι διατιθεται χρονος και χρημα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλο ειναι να εχει στοχους κανεις.
Να εχετε υποψιν παντως οτι αυτα τα ενυδρεια είναι προετοιμασμενα για φωτογραφιση και πολλες φορες ο εξοπλισμος τους εχει αφαιρεθει.. (πχ το hang on back φιλτρο που λεει εχει βγει) Οπωσδηποτε μπουκαλα με διοξειδιο και ph controller απο την πρωτη μερα, και γιατι οχι και μια μεγαλη λαμπα UV. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://img382.imageshack.us/my.php?i...sc030502ef.jpg Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 22-02-06 στις 15:05 |
|
||||
|
||||
![]()
Λαμπα υπεριωδων ακτινων. Ειναι ειδικη για ενυδριακη χρηση και κανει ελεγχο πληθυσμου στα μικροβια και τους μικροοργανισμους που ζουν στο νερό.
Συμφωνα με μια αρκετα αποδεκτη άποψη, υποκαθιστα την ελλειψη εκθεσης του ενυδρειου σε υπεριωδη ακτινοβολια απο τον ηλιο. Το θεμα ειναι αρκετα μεγαλο και εχει συζητηθει εκτενως στο παρελθον. Μπορει να συνδεθει στην εξοδο του φιλτρου η και αυτονομα με τον δικο της κυκλοφορητή. υ.γ. Σε λιγο ο george (linkman) θα ποσταρει τα σχετικα links (ή ετσι ελπίζω.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.malawicichlidhomepage.com.../uv_greek.html |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αγορα Νεου Ενυδρειου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 05-09-06 23:59 |
Στησιμο ενυδρειου με πετρες-Φωτο | salcon | Malawi | 6 | 24-08-04 19:53 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |
Νεο στησιμο ενυδρειου | Odoiporos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 03-02-03 14:08 |