|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σαν νέος στον κόσμο των φυτεμένων ήθελα να εωτήσω τι μπορεί να προκαλέσει ζημία χρώματος χλωροφύλλης και αδυνάτισμα των κλωναριών ενός κερατόφυλου..Γνωρίζω ότι το συγκεκρίμένο φυτό θέλει ήπιας μορφής φως και όχι κάτι άλλο ιδιαίτερο. Χρησιμοποίησα εχθες της waterlife tropiflora σαν λίπασμα για πρώτη φορά και δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω Co2 λόγω βαλεσινεριας και μοσς στο ενυδρείο.. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ταμπλέτες στο υπόστρωμα. 2 Τ5 7 ώρες λειτουργίας. Είναι εμφανώς αδυνατισμένο το φυτό. Πιστεύω πως δεν παράγει το ψάρι μου τα απαραίτητα νιτρικά. Τι μπορώ να κάνω.
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις μετρήσει νιτρικά?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι και βγαίνουν ότι τίνουν στο 0 ( πράγμα σχετικά δύσκολο εως αδύνατον) , ταίζω 4! Φορές την μέρα mealworms krikets δεν ξέρω πως και γιατί βγαίνουν κοντά στο 0. Υγρά τεστ της Sera έχω και γίνονται όπως ορίζουν οι οδηγίες..
|
||||
|
||||
![]()
Το κερατόφυλο είναι "ρουφήχτρα" νιτρικών.
Μήπως έχει αναπτυχθεί πολύ και δεν σου μένουν νιτρικά? Θα έλεγα να το κλαδέψεις και να ξαναμετρήσεις μετά από 2 ημέρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι νέο στο ενυδρείο 5 ημερών το κερατόφυλο αλλά έχω και άλλα 15 περίπου φυτά , μάλλον δεν φτάνει η ποσότητα νιτρικού στο ενυδρείο. Τι μπορώ να κάνω; ¶λλο ψάρι σίγουρα δεν μπορώ ή να ταίζω παραπάνω θα υπάρχουν αίματα με τον μικρό δολοφόνο που έχω..
|
|||
|
|||
![]()
Συμπλήρωμα νιτρικών ίσως; (seachem nitrogen)
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω Κώστα πως λειτουργεί έχει οδηγίες χρήσης ως προς το ποσοστό συμπλήρωσης ανα λίτρο έτσι ώστε να είμαι σε ένα 20 περίπου που είναι ιδανικό;
|
|||
|
|||
![]()
Έχει calculator στο site τους
http://www.seachem.com/flourish-nitrogen.php Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Εντωμεταξύ Κώστα το calculator μου λέει να συμπληρώσω 111mL δεν είναι αρκετά;
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι ιδανική πυκνότητα 10 mg/L ;
|
|||
|
|||
![]()
Μπα δεν νομίζω, τα περισσότερα ξύλα το βγάζουν, θα φύγει μόνο του.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Λέει από κάτω:
Considerations: If using a “nitrate equivalent” value for Current and Desired Nitrogen levels, divide the result by 5. Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν το έχω πολύ με τις χημείας, ας απαντήσουν πιο σχετικοι
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κερατόφυλο. | kesanis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 02-07-11 10:49 |