|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Μωρε θα βρεις αν σκασουν!
![]() Ωραιο ονομα Εγω ειμαι ο Γιαννης Ο Diskus fan, ο Νικος Και ο Τακης , ο Τακης ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ολίβια χάρηκα,
Τάκης ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να ξανα επισημάνω την αποψη μου?
Λουκας χαρηκα ![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λουκά για ποιο πράγμα μιλάς ;
να γινότανε η θεραπεία στο ενυδρείο και όχι σε καραντινα ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Αν κάναμε στο ενυδρείο με bactopour direct και είχαμε αυτή την έκβαση θα τρέχαμε τώρα,
ενώ τώρα το κυρίως ενυδρείο μπορεί να φιλοξενήσει τα ψάρια, έστω και αν δεν είναι απόλυτα υγιεί. Προσωπικά πιστεύω πως με το βακτοπουρ direct δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και το direct το φοβάμαι κατά κάποιο τρόπο, θέλει προσοχή και παρακολούθηση, ενώ με το σκέτο νομίζω πως μπορείς έχεις καλύτερο έλεγχο.
|
||||
|
||||
![]()
Κ.τακη δεν νομιζω οτι ειναι το συγκεκριμενο φαρμακο σωστη η επιλογη την συγκεκριμενη στιγμη....κααλυτερα για μενα στο ενυδρειο αλατι μελαφιξ/esha εως οτου παρατηρηθει καποια αλλαγη...
Δεν εννοουσα μπακτοπουρ σε ολο το ενυδρειο...θα χαθει η βιολογια.. Εγω αυτο που θα εκανα θα ηταν το παραπανω με αλατι κτλ Και φαγητο πιο πολυ πρωτεινη..γαυρακι για παραδειγμα Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Εν τω μεταξύ η μπουμπού συνεχίζει και χώνεται στη γωνία http://i1243.photobucket.com/albums/...pspxkptuc4.jpg
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Το άσπρο (ωοειδές) μέσα στον σωλήνα... τι είναι; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 27-07-16 στις 15:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι μια μπίλια, έτσι ήταν απ 'τη μανούλα του, να την βγάλω;
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά,
το βακτοπουρ το έχω χρησιμοποιήσει πολύ λίγες φορές , το direct καμία , και από όσα έχω διαβάσει θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί η λάθος εφαρμογή μπορεί να σκοτώσει, επίσης το ότι είναι σε χάπι , κάνει τη δοσολογία του πιο δύσκολη. Για αυτό δεν το προτείνω σε κυρίως ενυδρείο γιατί πιθανό λάθος θα σκοτώσει όλα τα ψάρια. Το απλό το χρησιμοποίησα τη 1η φορά στο κυρίως ενυδρείο σε περίπτωση fin rot. Το ψάρι θεραπεύτηκε αλλά είχα αύξηση αμμωνίας και μετά από λίγες ημέρες Ικ σε όλα τα ψάρια. Αυτό μου έδωσε να καταλάβω πως δημιουργήθηκαν τέτοιες συνθήκες που έκαναν ζημιά σε όλο το ενυδρείο. Αρα θεωρώ πως η χρήση καραντίνας είναι απαραίτητη. Το ότι είναι σε σταγόνες κάνει πιο εύκολη τη δοσολογία. Το esha το έχω χρησιμοποιήσει και στο κυρίως ενυδρείο χωρίς κανένα πρόβλημα. Για αυτό αν νομίζω πως δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήσω όλα τα ψάρια προτείνω καραντίνα, αν όμως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα τότε προτείνω να γίνει σε όλο το ενυδρείο. Το ίδιο για το αλάτι , μελαφιξ και πιμαφιξ. Τώρα γιατί συμφώνησα σε βακτοπουρ, γιατί όπως φάνηκε στις φωτογραφίες δεν ήταν ένα απλό σκίσιμο σε ουρά και αφού δεν φάνηκε ιδιαίτερη επούλωση με esha , (επούλωση, όχι να ξαναβγει η ουρά με 1-2 δόσεις) συμφώνησα για βακτοπουρ. Το κακό είναι πως δεν είδα να αναφέρεται το βακτοπουρ direct, γιατί τότε θα έλεγα να υπάρχει προσοχή στη χρήση γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει το φάρμακο και έχω διαβάσει πως θέλει προσοχή. Με το απλό βακτοπουρ έχω δει σε άλλη περίπτωση θεαματική βελτίωση που το esha δεν είχε κάνει τίποτα. Που είμαι τώρα υπερβολικός ; Στη προσαρμογή ; ή που θα γίνει και μια σχετικά μικρή αλλαγή στο κυρίως ενυδρείο αφού μπει το άρρωστο μέσα ; Αφού είναι γνωστό πως το φρέσκο νερό είναι το καλύτερο φάρμακο
|
||||
|
||||
![]()
Βρήκα τροφές hikari
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Η μπουμπού είναι χειρότερα, βγήκε πριν να κάνει γύρα την ζόρισε πολύ ο καζανοβας, και από τότε ξαναχώθηκε στη γωνία κ τώρα δεν αντιδραει όταν πάω κοντά ![]() Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
~Ντεν έχω κιχλίντες καρντιά μου~ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gyristroula : 27-07-16 στις 20:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Στη καραντινα έχεις στρωμένο φίλτρο ;
|
||||
|
||||
![]()
Όχι. Στην καραντίνα είχα βάλει την αντλία του εσωτερικού φίλτρου με το σωληνάκι, για οξυγόνο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για να το έβαζες το ψάρι εκει μόνο του,
έχεις άλλο μικρό φίλτρο, να βγάλεις λίγο βιολογικό υλικό και να τα βάλεις στη καραντίνα ; αν μπορείς κάνε το έτσι, και βάλε στη καραντίνα φρέσκο αποχλωριομένο νερό αλλά ίδια θερμοκρασία με του ενυδρείου
|
||||
|
||||
![]()
Θα με τρελάνουν αυτά τα ψάρια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ελα μη στεναχωριέσαι, υπάρχουν και άσχημες στιγμές, θα τα καταφέρεις
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η "διακόσμηση" συνήθως... ΔΕΝ βοηθάει τα ψάρια να κρύβονται, από τα άλλα που τα "ενοχλούν";
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Καλά το πας... άλλοι τα θεωρούν... χρησμούς.-
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θελουν κρυψωνες τα χρυσοψαρα ,αντιθετως...
Προφανως για να το κυνηγανε ,ειναι για αναπαραγωγη (αφου βρηκες και αυγα) η κατι αλλο παιζει ![]() Τα συγκεκριμενα ψαρια σφηνωνουν ευκολα ,γι αυτο δεν θελουμε με τιποτα στενα περασματα,τρυπες να περνανε απο μεσα,διακοσμητικα κλπ Πως πανε τα καραντινιασμενα; |
|
||||
|
||||
![]()
Πάλι αυγά στο ενυδρείο
![]() Πάντα χαίρομαι όταν βρίσκω αυγά, κ ας μη μένει τίποτα.. Τα καραντινιασμένα μου φαίνονται οκ από θέμα συμπεριφοράς δηλαδή, οι ουρές τους είναι ακόμα χάλια.. Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Αχ αυτες οι ουρες
![]() Παρακολουθα τα να δουμε.... |
|
||||
|
||||
![]()
Ολίβια έβαλες φίλτρο στη καραντίνα ;
|
||||
|
||||
![]()
Μα δεν την έβγαλα τελικά τη μπουμπού, από το πρωί που παρακολουθώ το ενυδρείο είναι όλα κομπλέ, ούτε ξανακάθεται μόνη της ούτε τίποτα
|
||||
|
||||
![]()
ωραία
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|