|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα σε ολους!εδω και 6 χρονια διατηρω ένα φυτεμενο ενυδρειο στο υπνοδωματιο μου.
|
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρείο που εχω μυαλο μου είναι ένα ρεεφ χαμηλών απαιτήσεων (όπως λεει και ο τιτλος)μα προπάντων να είναι εντελως αθορυβο για θαλασσινο(κατι που ακούγεται παρα πολύ δυσκολο) διότι θα είναι στο υπνοδωμάτιο μου και εχω τα θέματα μου με τον υπνο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πρώτα χαιρέτησα τα ζωντανά και μετα άδειασα το ενυδρείο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παντα κατι δεν μου καθόταν καλα στο έπιπλο που είναι το ενυδρειο.
ετσι πηγα λερου και πηρα ξυλα(12ευρω εδωσα) για κοντρες |
|
|||
|
|||
![]()
Με το καλό φίλε μου.Σε ζηλεύω (με την καλή έννοια) γιατί κι εγώ είμαι σε σκέψη,εδώ και μήνες,για reef αλλά το κόστος για το ξεκίνημα (κυρίως στον φωτισμό) με κάνει να μένω στην σκέψη.
Σου εύχομαι να το κάνεις όπως ακριβώς το θες και να το απολαύσεις ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() το έπιπλο δεν ειχε θεμα ευστάθειας απλα ηθελα να το σιγουρέψω και βρηκα την ευκαιρια,τωρα αντεχει πολλα κιλα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 16-03-16 στις 23:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό να γίνει και αυτό το ενυδρείο
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Τι να πω...με έχουν προλάβει τα άλλα παιδιά. Ανυπομονώ να το δω ολοκληρωμένο... λογικά αύριο το πρωί ![]() ![]() ![]() Με φωτισμό τι έχεις στο νου? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή Νίκο !! ,από εξοπλισμό με τι θα παίξεις σε αυτό ;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα παιδια!φτανοντας σιγά σιγά
![]() το κανω αυτό(και εδώ είναι το πείραμα που θα κανω)γιατί θελω οι δυο σωλήνες στο γώνιασμα τους και η εκτόνωση του αερα στο κατέβασμα για το σαμπ να γίνεται από την εξωτερικη μεριά του τοίχου,ετσι πιστευω ότι θα μηδενιστεί ο ηχος της ανακύκλωσης του νερου στο υπνοδωμάτιο! ------------------------- Παράθεση:
![]() ------------------------- η επόμενη φαση του Project αφορά τον εξοπλισμο και έχουμε και λεμε: αντλία επιστροφής εχω μια jebao 3000 στο κουτι της παράγγειλα 2 jebao rw 8 σκιμμερ θα παραγγείλω ένα coral BOX d500 αυτόματη αναπλ/ση εχω και θα παρω έναν ελ.θερμακρασιας και ένα θερμοστατη scego tit 300w τωρα φωτιστικο θα κανω μετατροπή εσωτερικά στο υπάρχον και θα του περασω 4 τ5.αργοτερα βλέπουμε Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 17-03-16 στις 23:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
και ρεφρεκτομετρο θες.παρε απο εξωτερικο εδω ειναι πανακριβοι
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- εσένα μην σου ξεφύγει τιποτα?σαν την κακια πεθερά πετάγεσαι ![]() χαχαχα γεια σου φιλε λεων ![]() ------------------------- δεν πειραζει φιλε odin!δικο μου λαθος είναι που δεν ειπα ότι εχω ρεφρακτομετρο............. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 18-03-16 στις 23:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
αν θες τρυπα στον τοιχο , σφυρα ειμαι ειδικός πλεον...
REEF LIGHT Main display : 80x60x60h , Sump : 60x50x40h Lighting : Kessil A360W Controller : Apex Circulation: 2 X Tunze 6055 Return pump: Sicce 4000 Skimmer : RLSS 6 Heating : Eheim 300 Cooling : Teco TK500 |
|
||||
|
||||
![]()
μιχαλη οπως προείπα εχω εμπνευστεί απο την κατασκευή σου με το σαμπ μπαλκονατο
![]() τωρα περιμένω νινταλ να μου δωσει διαστάσεις σωλήνων για να ανοίξω τρυπα στον τοιχο! ![]() ευχαριστώ πάντως! ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφαίνει και πάει!!!!!
Sent from my iPad using Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Γιάννη να εισαι καλα φιλαράκι!
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους!
Σημερα ειχα συντήρηση στο ενυδρείο. Πρωτα κόλλησα με τσιμέντακι την bubble σε ενα βραχάκι,στην συνεχεια εκανα τζάμια καθάρισα σαμπ και σκίμμερ και τέλος άλλαξα 50 λίτρα νερο! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τέλος ειδα ενα μπλε μανιτάρακι να ξεπροβάλει πανω δεξιά απο το πρώτο! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
¶μα πάρουν μπρος δεν σταματάνε τα μανιτάρια!
|
|
||||
|
||||
![]() είναι πανέμορφα τα συγκεκριμένα! |
|
||||
|
||||
![]()
Φοβερο το νανακι τρέχει χωρίς δοσομετρικη έτσι?
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Giannis Roditis;981747]Φοβερο το νανακι τρέχει χωρίς δοσομετρικη έτσι?
ναι χωρίς δοσομετρικη Γιαννη! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 20-11-16 στις 15:36 |
|
||||
|
||||
![]()
Νικο,ανεβασε μια φώτο απο το σαμπ,πριν το καθαρισεις....ετσι για την περιεργια...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χαχαχαχαχα! οκ Γιάννη σε δυο εβδομάδες θα ανεβάσω πριν το ξανακάνω! μην νομίζεις ότι θα δεις και καμιά τρελή διαφορά,λίγο στον πάτο πιάνει βρόμα και φυσικά το σκιμμερ! |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα σε όλους!
το ενυδρείο τρέχει άκοπα χωρίς προβλήματα και όλα προς το παρών πάνε καλά! Χθες έκανα μετρήσεις και πλέων περιμένουμε την μαζική παραγγελία των ζωανθους για να γεμίσει λίγο το ενυδρείο! Έχουμε και λέμε: Θερμοκρασία 26,8 αλατοτητα 1,027 αμμωνία 0 no2 0 no3 0 φωσφορικά 0 υγρά τεστ & φωτόμετρο πχ 7,7 κχ 7,7 ασβέστιο 440 μαγνήσιο 1410 τέλος έβγαλα και ενα βιντεακι! |
|
||||
|
||||
![]()
εντυπωσεις απο το σκιμμερ?
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο την αλλη δεν εχω ομως πολλά ζωντανά και ειναι και αρκετά μεγάλο για τα λίτρα που γυρνάει! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους!
Σημερα στο ενυδρείο εκανα ενα καλό καθάρισμα μετα απο 20 μερες! Εκανα αλλαγή νερου 80 λίτρα και αφαίρεσα και αρκετή άλγη που ειχε πιασει! Καθάρισμα σαμπ,σκίμμερ,αλλαγή ενεργού άνθρακα και αντιφως! ![]() ![]() Μετα εκανα μετρησεις,εχουμε και λέμε: Θερμοκρασία 26,8 Αλατοτητα 1,027 Νο3 0 Πχ 8.0 Κχ 7,8 Ασβέστιο 420 Μαγνήσιο 1410 |
|
|||
|
|||
![]()
¶ρχοντας φιλαράκι.
Πένα το έκανες .... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
paul.asty reef tank | paul.asty | Reef | 32 | 25-01-18 13:28 |
voas reef tank 550l | voas | Reef | 2418 | 19-12-17 16:43 |
new project bonjai reef tank 270 λιτρα | harris samos | Reef | 283 | 04-12-17 15:07 |
Saltwater Aquarium and Reef Tank e-Book | freediver | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 2 | 23-11-14 16:59 |
Antesco's reef tank | antesco | Reef | 53 | 11-01-07 01:00 |