|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη ειμαι τελειως 'απειρος' στα ενυδρεια θα ηθελα πολυ την βοηθεια σας οσον αφορα την επιλογη και το στησιμο ενος ενυδρειου.
Σαν στοχο εχω να βαλω 2 ή το πολυ 3 χρυσοψαρακια (το ενα ηδη το εχω και ειναι comet). Μετα απο πολυ σκεψη, εχω καταληξει στο rio 180. Για παραπανω λυτρα, δεν το συζητω καθολου (και απο αποψη κοστους). Πιστευετε οτι αυτο θα ειναι αρκετο για αυτο που το θελω; Το φιλτρακι του, με καποιες τροποποιησεις, θα με καλυψει; Σαν προσφορα το βρηκα στα 197 ευρω μονο την γυαλα ή στα 313 ευρω με το επιπλο του. Ειναι καλη η τιμη αυτη; Αν εχετε καποια αλλη εναλλακτικη λυση, θα ηθελα να την ακουσω. Μεσα σκεφτομαι να του βαλω χαλικι, καμια πετρα ή και καμια ριζα. Φυτα δεν θελω, ισως να βαλω καμια anubia μονο (παρηγγειλα χτες μια απο ebay, να δω και πως ειναι...) Xαλικι αν επιλεξω αυτο http://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=5166 κανει; και τι κοκομμετρια θα ηταν καλυτερη; και απο αυτες τις πετρες ποια θα μπορουσε να ειναι καταλληλη: http://www.antemisaris.gr/productList.aspx?iid=49 Θα σας 'ζαλισω' πολυ με ερωτησεις που θα αφορουν τοσο την αγορα οσο και το στησιμο, αλλα μονο με την δικη σας βοηθεια θα τα καταφερω... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ναι, 300 λιτρα με επιπλο κατω απο 280-300 ευρω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62644 εξακολουθες να μη θες "μεγαλο"? (σιγα το μεγαλο δηλαδη, αλλα τεσπα... προσωπικα εχω πει οτι θα αποκτησω χρυσοψαρα οταν παω σε μονοκατοικια που δεν εχει πλακα για να φοβηθω μη βρεθει στο ισογειο, και θα παω για 700ρι τουλαχιστο)
|
|||
|
|||
![]()
Αν εννοεις τα hagen, το 288λιτρο εχει μαζι με το επιπλο του 350 ευρω, και ειναι χωρις λαμπες και κυριως χωρις φιλτρο.
Η τιμη για μενα ξεφευγει πολυ, και σαν 1ο μου ενυδρειο, μου φαινεται τεραστιο να το...κουμανταρω. 2 αντε το πολυ 3 χρυσοψαρα θελω να βαλω μεσα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Λαθος, ενα 300ρι το κουμανταρεις πολυ ευκολοτερα απο ενα 50ρι και ενα κολυμβητηριο ολυμπιακων διαστασεων δε θα ηθελε καμια απολυτως ρουτινα, ενω σε ενα 30ρι θα ησουν με το phμετρο στην κολοτσεπη... Οσο μεγαλυτερο τοσο ευκολοτερο. Εγω απ οτι θυμαμαι με λαμπες το πηρα και ειχε και καποιο φιλτρο και αεραντλια κτλ τα οποια τα παζαρεψα για αλλα πραγματα αφου τα μαμισια δε με ενδιεφεραν
|
|||
|
|||
![]()
Ναι... νομιζω ομως πως ειναι μονο η γυαλα και το επιπλο, σκετα...
Ενταξει για 300αρι δεν το συζητω παντως γιατι για μενα που ειμαι τελειως απειρος, και δυσκολο θα μου ειναι να το συντηρω και η τελικη του τιμη ξεφευγει. Το 180αρι που προτεινα κανει τελικα για αυτο που το θελω ή οχι....; |
|
||||
|
||||
![]()
για το αν μπαινει comet σε τοσο μικρο ενυδρειο θα σου απαντησουν οι χρυσοψαραδες που ειναι πιο σχετικοι με το ειδος, αλλα αυτο που θελω να σου πω ειναι ο γενικος κανονας:
Οσο πιο αρχαριος ειναι καποιος τοσο περισσοτερα λιτρα ειναι αυτα που εχει αναγγη γιατι απλα θελουν και λιγοτερη συντηρηση και συγχωρουν και καποια λαθη, και οσο αυξανει η εμπειρια μπορεις να πεις πως εισαι σε θεση πλεον να κουμανταρεις μικροτερα (μεχρι ενα λογικο σημειο βεβαια οχι κατι δεκαλιτρα και δεκαπεντολιτρα που ακουω γιατι αυτα θελουν ειδικο εργαστηριο με τον εξοπλισμο της ΝΑΣΑ)
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στησιμο ενυδρειου | giannis vih | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 15 | 29-06-12 22:19 |
Νεο στησιμο ενυδρειου | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ. | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 20-12-10 00:02 |
στησιμο ενυδρειου | μελινακι | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 21-09-07 12:39 |
νεο στησιμο ενυδρειου | ΣΤΑΥΡΟΣ | Malawi | 3 | 28-06-06 10:56 |
ΝΕΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | enzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 27-10-04 13:32 |