|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο πάρε τηλ. τη water waves να ρωτήσεις
|
|||
|
|||
![]()
μίλησα το πρωί μαζί τους κ πρότειναν ΑΟ για την βρύση αλλά τα λεφτά είναι πολλά για να τα δώσω από τη μια στιγμή στην άλλη.
για την ρητίνη ξέχασα να τους ρωτήσω οπότε θα ξαναπάρω αύριο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
όλη τη βδομάδα, κάθε μέρα αλλαγή, 10 κ 20 λίτρα εναλλάξ κ σήμερα 30 λίτρα.
τα νιτρικά παραμένουν σταθερά στα 20-40 ενώ η ΔΕΥΑΛ δίνει 12 νιτρικά στην περιοχή μου. σήμερα από λάθος έπεσε παραπανίσια τροφή (πριν την αλλαγή) οπότε θα τα αφήσω ατάιστα κανα δυο μέρες. το φίλτρο για την βρύση θα το έχω εντός της εβδομάδος. κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες είχα βάλει μερικά helena κ ελαχιστοποίησα τον πληθυσμό των ramshorn/mts. αν κ σε κάθε αλλαγή καθάριζα κ τον βυθό όσο μπορούσα υπάρχει περίπτωση η έλλειψη σαλιγκαριών να επηρέασε την αύξηση των νιτρικών ? |
|
|||
|
|||
![]()
μάλλον πάμε για όσμωση τελικά αλλά προς το παρόν χρησιμοποιώ μια ρητίνη νιτρικών.
σε 6-7 ώρες μου καθαρίζει 15 λίτρα κ μετά τα χρησιμοποιώ για αλλαγή. υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα ? επίσης σκέφτομαι να βάλω το φιλτράκι με την ρητίνη κατευθείαν στο ενυδρείο να τραβήξει κ από εκεί ότι μπορεί. να το βάλω ή να βάλω το φιλτράκι με άνθρακα ? |
|
||||
|
||||
![]()
ποι ρητινη πηρες τελικα?
φιλτρο ανθρακα εχεις? αν ναι ποιο? πια θηκη ρητινης κλπ |
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη η ρητίνη είναι μια made in USA αλλά δεν θυμάμαι μάρκα.
μας έκανε δώρο ένα φίλτρο με ρητίνη (~700ml) το κατάστημα που θα πάρουμε τις οσμώσεις. το νερό της αλλαγής σε ένα κουτί ΙΚΕΑ με αντιχλώριο κ την ρητίνη σε τούλι κ στο φιλτράκι μου για 24 ώρες. δεν χρησιμοποιώ καθόλου άνθρακα. σε ένα 24ωρο μου έριξε τα νιτρικά στα 5. στην επόμενη αλλαγή θα είμαι πιο οργανωμένος κ θα έχω παραπάνω λεπτομέρειες. (όγκο, βάρος, νιτρικά πριν κ μετά κλπ) |
|
|||
|
|||
![]()
30% αλλαγή σήμερα με νερό που περνούσε από την ρητίνη για 24 ώρες.
το νερό της αλλαγής είχε 0-5 νιτρικά όταν ξεκίνησα την αλλαγή κ το ενυδρείο είχε 10-20 δύο ώρες μετά την αλλαγή. μέσα στη βδομάδα θα έχω έτοιμη την όσμωση. να χρησιμοποιώ το νερό της όσμωσης για αλλαγές ή να συνεχίσω με την ρητίνη ? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις οσμωση ,αλλαξε και ψαρια
![]() Δοκιμασε με το προφιλτρο ανθρακα της α/ο να το συνδεσεις με την ρητινη. Να περναει πρωτα απο ανθρακα και μετα απ την ρητινη με 1 αργο περασμα ,περιπου 2 λιτρα/λεπτο και κανε μια μετρηση νιτρικων να δεις τι τραβηξε. |
|
|||
|
|||
![]()
μια ενημέρωση επί του θέματος ...
όλο αυτό τον καιρό, δεν έχω αφήσει τα νιτρικά στο ενυδρείο να ανέβουν ούτε μέχρι το 20. περνάω το νερό της βρύσης από ρητίνη νιτρικών για τουλάχιστον 24 ώρες πριν την αλλαγή. πριν λίγες μέρες, με διαφορά 24 ωρών, έχασα άλλα δύο ψαράκια τα οποία δεν είχαν δείξει το παραμικρό σημάδι. το πρώτο ήταν στο βυθό το πρωί που ξύπνησα κ το δεύτερο είχε σφηνώσει ανάμεσα στο φίλτρο κ στο γυαλί. οι γαρίδες πάντως προχωράνε ακάθεκτες κ συνεχίζουν να αναπαράγονται άρα θεωρώ ότι τα προβλήματα δεν ήταν λόγω ποιότητας νερού. το τάισμα πλέον γίνεται μία φορά την ημέρα αλλά έχω παρατηρήσει ότι σε 2-3 ψαράκια φουσκώνουν υπερβολικά οι κοιλιές τους αμέσως μόλις φάνε. δεν μειώνεται η κινητικότητα ούτε η ζωντάνια τους αλλά παραμένουν πρησμένα για αρκετές ώρες. μήπως έχουν κάποιο εσωτερικό παράσιτο ? τώρα που έχω την όσμωση θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το νερό για τις αλλαγές ? ------------------------- επίσης έχω βγάλει τον θερμαντήρα μιας κ η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχω δει μέχρι τώρα είναι το 24 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 25-12-16 στις 20:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
βοήθεια κανείς ???
τα ταΐζω μέρα παρά μέρα πλέον αλλά είναι μερικά που φουσκώνουν κατευθείαν μόλις φάνε κ παραμένουν έτσι για αρκετές ώρες. υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα ? |
|
||||
|
||||
![]()
Τι ενοεις φουσκωνουν;
|
|
|||
|
|||
![]()
σε 2-3 ψαράκια πρήζονται υπερβολικά οι κοιλιές τους κ μένουν έτσι για κάμποσες ώρες.
|
|
||||
|
||||
![]()
κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις τροφή
|
||||
|
||||
![]()
δεν δινεις και κανεναν αρακα...
οι ακαθαρσιες πως ειναι? φυτικες τροφες δινεις καθολου? |
|
|||
|
|||
![]()
το καλοκαίρι είχα φτιάξει ένα μείγμα από 3 τροφές (Tetra Tetramin / Tetra Guppy / Tropical Guppy) σε flakes κ τάιζα μέχρι τέλος Νοέμβρη. πήρα φρέσκια Tropical Guppy κ από τότε συνεχίζω μ'αυτήν. 1-2 φορές τη βδομάδα ίσως δώσω κ grindal. τις τελευταίες δύο βδομάδες, μια από τις μέρες που τα αφήνω ατάιστα ρίχνω ένα κομματάκι DIY τροφή για τις γαρίδες κ βλέπω ότι μερικά τσιμπάνε λίγο αν προλάβουν.
το πρήξιμο γίνεται εμφανές με τα flakes κ τα grindal. τι ακριβώς να αλλάξω κ με τι ??? επίσης έχω παρατηρήσει τις ακαθαρσίες τους (σαν άσπρη κλωστή) να κρέμονται για αρκετή ώρα πριν αποκολληθούν (αν σημαίνει κάτι αυτό) |
|
||||
|
||||
![]()
δωσε φυτικες τροφες...
τα ζωοτοκα ειναι παμφαγα, θελουν και πρασιναδα στην διατροφη τους. παρε μια τροφη με σπιρουλινα. κανε γκρινταλ 1 φορα την βδομαδα την τροπικαλ 2-3 φορες την βδομαδα και τις υπολλοιπες σπιρουλινα και διαφορα ζεματισμενα λαχανικα (σπανακι,μαρουλι) και να δουμε πως θα πανε.. δωσε κανα 2 μερες αρακα ζεματισμενο χωρις φλουδα για την ωρα (λιωμενο στο χερι πρωτα). |
|
||||
|
||||
![]()
Παρε σπιρουλινα της τροπικαλ να δινεις(τριμμενη).
|
|||
|
|||
![]()
θα ψάξω στα petshop πάλι μπας κ βρω τπτ αλλιώς θα προσπαθήσω να φτιάξω με σπιρουλίνα κ αρακά.
κ τα flakes δεν έχουν μέσα φυτικά συστατικά ? |
|
||||
|
||||
![]()
έχουν "και" φυτικά συστατικά, άλλες τροφές όμως έχουν πιο πολλά φυτικά συστατική ή μόνο φυτικά συστατικά.
Δοκίμασε και τις ταμπλέτες σπιρουλινας της Sera που τις κολλάς στο τζάμι https://www.sera.de/el/proion/sera-spirulina-tabs/
|
|||
|
|||
![]()
grindal έχουν να φάνε από πέρυσι κ flakes έριξα πριν 5-6 μέρες.
πριν 4 μέρες έριξα DIY γαριδοτροφή (αρακά-καρότο-πάπρικα) η οποία έμεινε στο βυθό για 36 ώρες περίπου. τσίμπησαν όλοι (ψάρια-γαρίδες-σαλιγκάρια) από την τροφή. σήμερα είδα τα ψαράκια να τρώνε τα αυγά που είχε πετάξει μια γαρίδα ![]() το πρόβλημα με το φούσκωμα σε μερικά παραμένει. είναι τα πιο λαίμαργα, τρώνε πρώτα κ τσιμπολογάνε συνεχώς. μετά ψάχνουν γωνία χωρίς πολύ ροή για να αράξουν τις πρησμένες κοιλίες τους. στις φώτο είναι ο πιο λαίμαργος μετά την γαριδοτροφή κ στο βίντεο ένας άλλος μετά το σημερινό μεζεδάκι. φυσιολογική συμπεριφορά για άνθρωπο αλλά δεν μου φαίνεται σωστό για τα ψαράκια. πρέπει να κάνω κάτι ή να τα αφήσω ως έχουν ? video |
|
|||
|
|||
![]()
σήμερα δεν τάισα αλλά είδα κ σε 2-3 ακόμη περιττώματα που έκαναν μερικές ώρες να αποκολληθούν
|
|
||||
|
||||
![]()
δωσε ,μονο αρακα για κανα δυο μερες..
|
|
|||
|
|||
![]()
μιας κ είμαι για αλλαγή αύριο, μήπως να ρίξω Epsom ?
|
|
||||
|
||||
![]()
ενταξει, εγω καλα τα βλεπω τα ψαρακια... ριξε αλλη μια μερα αρακα και βαλε στην διατροφη τους πρασιναδα
|
|
|||
|
|||
![]()
δύο δείγματα του πως έχει η κατάσταση μετά τον αρακά
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αστα να ξεβουλωσουν
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση προβλήματος | mobar78 | Αλγες (Φύκη) και προβλήματα φυτών | 12 | 09-07-16 11:07 |
sos υποψία ick | CHRIS4204 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 09-12-08 13:22 |
Εκτίμηση προβλήματος | Juan | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 31-10-05 19:00 |
υποψία ασθένιας | gemini_str | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 12-07-04 15:51 |