|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μπομπα τα ψαρια!!!
![]() Χρονια πολλα και καλη χρονια Γιωργο! |
|
|||
|
|||
![]()
3 κανάλια rgb και 1 λευκο δεν εισαι οκ;
|
|
||||
|
||||
![]()
αναλογα ποσες λεντοταινιες λευκο σηκωνει το καθε καναλι στον κοντρολερ.
αν σηκωνει μια δεν φτανει.δε θαχω αρκετο φως στο ενυδρειο. και δυο να σηκωνει παλι δε φτανει δηλαδη. αλλα ετσι κιαλλιως ποια χρωματα χρειαζομαι της rgb? το κοκκινο κυριως αντε και λιγο το μπλε. τα κιτρινα νομιζω μπορω να τα πετυχω με τις θερμες λευκες που εχω. ειναι και Blackwater το νερο οποτε βοηθαει. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο πουλάνε τανίες και με το μέτρο,
ρώτησε στο ledkosmo. Στο ebay θα βρεις σιγουρα ---------------------------- https://www.ledokosmos.gr/el/tainies...b-chromatistes
|
||||
|
||||
![]()
τακη,σκεφτομουνα για να γλυτωσω καναλια,ενα ολοκληρο μηκος λεντοταινιας(1.80 δηλαδη συνολο) να το εκανα μισο μισο μπλε-κοκκινο.
το κακο ειναι πως θα παιζω μονο τη φωτεινοτητα και στα δυο χρωματα ταυτοχρονα αντι να τα ελεγχει ξεχωριστα,αλλα νομιζω δεν θα ειναι μεγαλο προβλημα στο οπτικο αποτελεσμα.γιατι ετσι κιαλλιως δεν θα αναβουν μονα τους τα χρωματιστα. βασικα δεν ειμαι καν σιγουρος πως χρειαζονται αυτα τα χρωματα,γιατι οι θερμες λευεκς που εχω πιστευω θα με καλυπταν παιζοντας μονο με την ενταση του φωτος.δεν ξερω κιολας...μαλον με δοκιμες θα παμε... που ειναι κιαυτος ο νικος να μπει να μας πει τι εχει κανει? εξαφανισμενος ειναι παλι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
π Νίκος δεν έβαλε χρώματα, απλά έκανε Ανατολή/Δύση ,
εύκολο είναι βρε για ριξε μια ματιά εδώ http://www.tc420.net/programming-the-TC420.php https://www.youtube.com/watch?v=gG8MJ-LDiaQ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- Σιγά τα πολύχρωμα... σκαλάρια.- ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 20-01-17 στις 00:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία ιδέα! Ίσως το σκ βρω λίγο χρόνο.
Το άλλο που σκεφτόμουν είναι ότι με τον κοντρολερ μπορείς να συνδέσεις και τους ανεμιστήρες ψύξης και εκεί στο ξεκαρφωτο να τους δώσεις για μερικά δευτερόλεπτα λιγο ρεύμα. Δεν μπορεί, μπουρινια θα έχει και στους πραγματικούς βιοτοπους των ψαριών μας! Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
και αυτο γινεται με τους ανεμιστηρες ψυξης,
αλλα ισως θα μπορουσε να γινει ακομα και με κυκλοφορητες,ωστε να αυξανουν τη ροη για προσωμοιωση βροχοπτωσης/πλημυρας κλπ... γενικα μπορουν να γινουν πολλα πιστευω... οσον αφορα τα ψαρια... απο χτες,βλεπω πιο συχνα τεντωμενα τελειως ραχιαια πτερυγια.ανοιχτα τελειως δηλαδη. μαλον καλο τους εκανε η συσκοτιση. βγηκαν πιο ορεξατα μολις αναψαν ξανα τα φωτα ![]() να δειτε ακομα και τα μικροτερα κατι πτερυγια ΝΑ που εχουν ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 18-01-17 στις 08:27 |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πρότεινα να το τουμπανιασεις με σιλικόνη στην πλευρά που βγαίνουν τα καλώδια. Πάνω κάτω και ανάμεσα σε αυτά βάλε πολύ. Επίσης θα το άφηνα να δέσει η σιλικόνη όσο περισσότερο γίνεται.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
ναι το εχω υποψη μου
![]() αλλα,τα καλωδια δεν θα βγουν απτο πλαι,θα βγουν απο την πανω μερια η οποια δεν ερχεται σε επαφη με το νερο. το μονο επικινδυνο σημειο ειναι οι ακρες,και τα σημεια γυρω γυρω οπου ακουμπα το πλεξι πανω στο αλουμινιο. πιστευω πως δεν θα εχει θεμα ομως γιατι εχει μπει σιλικονη αναμεσα και θα μπει και μια ραφη απο πανω. στο σημειο που βγαινουν τα καλωδια,το φωτιστικο ειχε δυο διακοπτες για τις λαμπες.τους εβγαλα και βγαζω τα καλωδια απο εκει.φαινεται στη φωτο,ενα σημειο πανω πανω... δεν με πειραζει η τρυπα γιατι ετσι θα υπαρχει ανοιγμα για να φευγει υγρασια οπως ελεγε ο τακης και αν δω πως δεν χρειαζεται,μπορει να κλεισει ευκολα απο πανω. το μονο σημειο εκτος απτα περιμετρικα που ειναι λιγο επικινδυνο,ειναι εκει που συνατιωνται τα δυο κομματια πλεξι.εκει θα μπει σιλικονη,η θα παω απτον τακη καποια στιγμη να κολλησουμε ενα φιλετακι πλεξι απο πανω. το αφηνω να στεγνωσει τωρα κανα διωρο και θα το συνεχισω μετα. παντως μεχρι το πρωι θα εχω φωτιστικο γιατι μου την εχει δωσει τωρα... |
|
||||
|
||||
![]()
Εσύ δεν φτιάχνεις φωτιστικό. Transformer φτιάχνεις!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Και θα πάνε! Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
θενκιου
![]() θα δουμε τι θα βγει ![]() βασικα μολις ανακαλυψα πως εχω μονωτικη ταινια επισκευης διαρροων.http://www.uride.gr/parts/tainia-epi...n-pron-11-0084 θα μπει τετοια γυρω στις ραφες και δεν χρειαζεται να πασαλειψω με σιλικονες.κραταει αυτη δεν εχει αναγκη,εχω κλεισει διαρροες σε καζανακια εδω και 5 χρονια και ακομα κρατανε χωρις να τρεχει σταγονα ![]() ------------------------------------- τελος.μπηκε πανω και λειτουργει. σε κανα διωρο θα το ξανακοιταξω πριν παω για υπνο. αυτα τα ψαρια θα βγουν να με βαρεσουν καποια στιγμη.ποτε θαναι δεν ξερω ![]() το καλο της υποθεσης ειναι οτι τωρα δεν μπορει να σταξει νερο απο πανω απτο φωτιστικο γιατι ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα φλαπς.οτι ειναι να σταξει,σταζει μεσα στο ενυδρειο. επισης μου ανοιξε και το χωρο απο πανω στο ανοιγμα.θα δουμε πως θα παει,ελπιζω να μην ξαναεχει προβλημα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 23-01-17 στις 21:54 |
|
||||
|
||||
![]()
εβαλα κατι φυτακια τωρα (τζαβα φερν), που πηρα απτον τακη-προσωρινα τα επιασα πανω στα ξυλα-και βγηκαν τωρα και κανουν επιθεωρηση.χαχαχαχα!
![]() απεκτησε ενδιαφερον το ενυδρειο ξαφνικα ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 25-01-17 στις 23:47 |
|
||||
|
||||
![]()
Τι όμορφο ενυδρείο βρε Γιώργο !!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γίνεται όλο και πιο όμορφο σιγά σιγά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φοβερη φωτογραφια η τελευταια κ τα ψαρια ονειρο!!
Κι αυτο το μακρυ ξυλο ωραιο τι ειναι; Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
θενκιου!
το ξυλο ,πλατανος εκ του κηφισου... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αχτύπητο Γιώργο αχτύπητο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μεγαλωνουν τα πουλακια μου.
|
||||
|
||||
![]()
Ουαου!!!!! Εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!!
Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Φοβερο απλικεσιο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ωρέ... ΔΕΝ αφήνεις τις "φωτοσουπιές"... να δούμε ενυδρείο;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον...μετα απο αρκετες συζητησεις με χομπιστες του εξωτερικου σε διαφορες σελιδες και σε διαφορα θεματα οπως διατροφη,συνθηκες,ασθενειες,παραμετρους νερου κλπ,σας ενημερωνω πως τελικα ειμαστε ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!
![]() και οχι μονο εδω μεσα,αλλα γενικως το χομπυ στην ελλαδα εχει πολυ υψηλα στανταρ. δεν εξηγειται αλλιως ![]() οι περισσοτεροι αρκουνται στα δοκιμασμενα και χαφτουν αμασητο,οτι παραμυθι πουλαει καθε εταιρια... ειναι η δευτερη φορα που το βγαζω αυτο το συμπερασμα. η πρωτη ηταν με τους μονομαχους σε'κεινη την κουβεντα που ξεκινησε το φυλλαδιο και η δευτερη τωρα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 19-02-17 στις 21:52 |
|
||||
|
||||
![]()
¶σ'τα αυτά τώρα και πες μας το όνομα της εφαρμογής
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Απο που τις πηρες;
Εγω εχω κολλημενες με σιλικονη αδιαβροχες ταινιες κατω απο το σκαφακι των φωτιστικων 1μιση χρονο τωρα και δεν εχω ασχοληθει ξανα εκτος μιας φορας που ειχε οξυδωθει το καλωδιο τροφοδοσιας γιατι δεν ειχα μονωσει καλα με σιλικονη στην ακρη. Ουτς ψυξη ουτε τιποτα. Τις δουλευω στο 50% περιπου αλλα και στο 100% που τις δοκιμασα δεν ειχα θεμα με θερμοκρασιες. ------------------------- Αν τις εχεις σε εκεινη την κατασκευη που ειχα δει του κου Τακη βγαλτες, δεν χρειαζεται και μαλλον μονο προβλημα δημιουργει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KostasGR : 30-01-18 στις 18:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Αλληλοπάθεια" ή "Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις άλγες?" | Κλεόβουλος | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 04-06-15 18:34 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |