|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Σε δικαιολογω τραβηξε πολυ το τοπικ χαχα. Καρδιναλιοι κορυντορας ανκιστρους οτοκυκλοι και γαριδουλες.
|
|
||||
|
||||
![]()
σε 450 λιτρα θα βαλεις ψηρες
![]() ![]() εγω δε θα το κανα ασε που οι καρδιναλιοι ειναι αρρωστιριδες πολυ ευαισθητα ψαρια ενα αρρωστενει και χανεις το κοπαδι βαλε καμια 10 ρια σκαλαρακια η ακομα καλυτερα καντο ασια εχει τρομερα ψαρακια σε μετριο μεγεθος και κανεις και οικονομια στο νερο με ουδετερο ph εισαι μια χαρα γιατι φυτεμενο αμαζονιο θα τρελαθεις να ριχνεις λιπασματα στα φυτα ολα λιωνουν κοντα στο 5
|
||||
|
||||
![]()
Προτιμω τον αμαζονιο. Και μου εχω εμπιστοσυνη οτι μπορω να κρατησω σωστες συνθηκες. Δεν θα κατεβω στο 5 ουτως η αλλως. Οι ψειρες στα μεγαλα ειναι που φαινεται η χαρη τους. Δεν σημαινει οτι επειδη ειναι μικρα θα χαθουν. 70 θα ειναι και ναθελα δεν χανονται. Οσον αφορα το οτι αρρωσταινει ενα και χανω ολο το κοπεδι αυτο που το στηριζεις. Τελος για τα φυτα δεν θα βαλω τιποτα τρελο, αλλα και λιγο flurish ειναι στο προγραμμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω νομιζω θα το μετανιωσεις
ειχα νεον παλιοτερα ποτε δε στεριοσανε ολο αρρωστα ηταν μια κατι σπιρια στο στομα μια η αρρωστια τον νεον στο τελος ειχε μεινει ενας και τον ελεγα χαιλαντερ εγω ειμαι φαν στο να βαζω τα χερια μεσα και να χαιδευω τα ψαρια αλλη επαφη αυτα τα μικρα θα σε βλεπουν και θα γεινοντε καπνος αμα δεν ερχετε το ψαρι να φαει απο το χερι σου εμενα δε μου αρεσει ξερω γω γουστα ειναι αυτα αλλα νομιζω τοσα λιτρα θα πανε τσαμπα εχω ενα Mastacembelus erythrotaenia ερχετε ανοιγει τη χουφτα μου με τη μουσουδα για να παρει τη γαριδα πο κραταω ερωτας αστα το συστηνο ανεπηφυλακτα σε νεους χομπιστες με σχετικα μεγαλο ενυδρειο απλα θα ξετρελαθουν με τη συμπεριφωρα του κουταβακι εντελος
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όσο για τους δισκους, υπαρχει δισκοενυδρείο με γκαποεντλερ μεσα, τα οποια όχι δεν μειωνονται, αλλα σχεδόν ξεχειλίζουν. Δεν επικροτώ τον συνδυασμό ούτε θα το πρότεινα σε κανεναν. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι οταν ενα ψάρι είναι χορτάτο, γιατί να παιδευεται να πιασει ενα διαολακι; Επίσης, όπως είπε και ο Χάρης απο πανω μια χαρά βιοτοπικότατο θα είναι με ενα ψάρι τις οικογένειας serrasalmus ή αλλων πολλων. Μπορεί το ενα serrasalmus να κοστίζει κοντα 100-120¤ αλλα και όλα αυτά που σχεδιαζεις κοστίζουν πολυ παραπανω στη τελικη
|
||||
|
||||
![]()
70 cardinal!! Αν εχει και σκουρο υποστρωμα θα φησαει!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Βασαλτης θα μπει οποτε ναι και μενα στην ιδεα μαρεσει παρα πολυ. Οσον αφορα το να τα χαιδευω...ε δεν ειναι αυτοσκοπος μου χαχα. Θα το δεις ολοκληρωμενο και θα μου πεις. Μαλλον κατι δεν πηγαινε καλα με οτι εκανες γιαυτο και τοσες αρρωστιες. Θα δειξει το μελλον.
|
|
||||
|
||||
![]()
4 αλτιφρον στον πατο και 7-8 κυχλιδες και τα σπαει απλα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παντος εγω σε τετοια λιτρα θα επελεγα 5-6 red belly ή ενα ζευγαρι oscar.Οπως και να το κανεις εχουν προσωπικοτητα,ειναι φθηνοτερα και κανεις και επιδειξη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απο επιλογες αλλο τιποτα παιδες. Οπως βλεπετε ο καθενας λεει τις προτιμησεις του. Οι δικες μου ειναι αυτες. Λεφτα χρονο ναχω και εχω καιρο να δοκιμασω χιλια δυο στο μελλον.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οχι ασκαρ με τιποτα ξεχνας διακοσμηση τα ξεχνας ολα
![]() για δες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το εχω παρατηρησει, τρεις μικρες ριζες του εχω βαλει στο κεντρο του ενυδρειου και παει και τις αλλαζει θεση.Μολις βαζω το χερι να τις ξαναβαλω οπως ηταν πεφτει δαγκωμα.Πραγματικα πολυ ωραια ψαρια.Πανεξυπνα!!
|
|
||||
|
||||
![]()
ολοι οι θυρευτες εχουν μεγαλο I Q
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Nα και μερικες φωτος απτα πρωτα βηματα, γεμισε το μεγαλο ενυδρειο πλεον, μπηκε ενεργος ανθρακας στο JBL e1500 μαζι με ενα λεπτοτρυπο σφουγγαρι στον πανω πανω κουβα του, τωρα εχει νερο βρυσης μεσα μονο, τρεχει με τον ανθρακα καποιες μερες, και μετα θα μεταφερθει το ανκιστρακι στο ενυδρειο μαζι με το στρωμενο φιλτρο και τα φυτα. Περιμενω και την αμμο μου, να φυτεψω επιτελους και τα φυτα. Για την ωρα ειναι ολα "πεταμενα" μεσα στην λεκανη, μαζι με flurish στην συνιστωμενη δωση.
Το ανκιστρακι μου κανει εντυπωση, ειναι ολη τη μερα κρυμενο κατω απτην ριζα που τουχω, οταν κλεινω το φως και δεν εχει και πολυ φως στο σαλονι, τσουκου τσουκου βγαινει. Και τρωει, πηρα μια μικρη συσκευασια Tetra Pleco Tablets, του δινω μια την ημερα, ειναι πολυ η λιγο? Τελικο μεγεθος πρεπει ναναι, 10-12cm. Αρσενικος. Ολα μπαινουν σε σειρα σιγα σιγα ![]() ![]() ------------------------- και ναι ξεχασα τις φωτος.... ![]() Τα κλαδεματακια....οποιος μπορει να κανει αναγνωριση, ευπροσδεκτη. ![]() Το γεμισμα ![]() Η λεκανη που αντικατεστησε το 60αρι ![]() ![]() Να δουμε ΠΟΤΕ θα πεσουν στον πατο εχω πολυ περιεργεια. ![]() Και το προσωρινο "βαρελι" αλλαγης. Ενα παλιο ψυγειο που επλυνα με ξυδι και ξεπλυνα πολυ καλα. Περιμενω το 150λιτρο βαρελακι μου. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 16-10-12 στις 21:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
σε μια εβδομαδα θα κατσουν αφου σου κανουν το ενυδρειο κοκκινο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι καινουργιες, μεταχειρισμενες ειναι οποτε οτι ηταν να βγαλουν μαλλον τοχουν βγαλει. Εχω catappa μπολικα, και τυρφη, αυτα θα κανουν δουλεια
![]() ![]() ![]() Πηγα και πηρα δυο μετρα λαστιχο noname 12/16....πωπω τα νευρα μου, τσακιζει συνεχεια. Και το πληρωσα 3E/m. Του πηρα τηλ οτι θα τους το παω πισω. Θα παω να παρω λαστιχο ποτισματος. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αλλη λιστα απο φυτα δεν ειχες? :P :P :P :P μονο ενα απο αυτα ηταν αμαζονιου κυριως αμερικης :P...Κι εγω προσπαθω να κανω εναν βιοτοπο αμαζονιου αλλα ειναι πολυ δυσκολο διοτι θες και τα αναλογα φυτα......
|
|
||||
|
||||
![]()
Cabomba caroliniana,
Egeria densa, Marsilea quadrifolia, Limnophila sessiliflora-submerged, Anubias heterophylla προπαραγγειλα τα παραπανω απτο αζορες μια που ταχει σε προσφορα τωρα, και συντηρω Echinodorus Tenelus, Marsilea hirsuti Cryptocoryne Wendtii Brown καθως και αν επιζησουν Hygrophila difformis και Cabomba Caroliniana εγω πρακτικα μιλωντας, δεν παω σε βιοτοπικο πλεον, αλλα σε ενα φυτεμενο με σχετικα οξινο νερο γυρω στο 6 και χαμηλωμενες σκληροτητες αλλα οχι στο 1 του βιοτοπικου. Οποτε θα δουμε τι θα αντεξει και τι οχι απο αυτα. Σιγουρα σε ΒΙΟΤΟΠΙΚΟ(σκληροτητες 1 κατραμιwater και πεχα 4-5)....πρακτικα δεν μπορεις να βαλεις σχεδον τιποτα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω μενω σερρες ρε με δουλευεις;; Χαχα. Με το 3, 8 κλπ εισαι μπροστα στο μαγαζι του.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ------------------------- επισης σου προτεινω να βαλεις 1 ζευγαρι Dicrossus Filamentosus με αυτα που ειπες σε ενα ποστ.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giannakis : 17-10-12 στις 20:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
To ειχα δει, πανεμορφο ψαρι πραγματι. Αλλα συμφωνα με το seriouslyfish δεν ειναι συμβατο με τα υπολοιπα. http://www.seriouslyfish.com/species...-filamentosus/ θελει αυστηρα ψηλες θερμοκρασιες πανω απο 27 οταν τα υπολοιπα το 27 ειναι το ανω οριο τους, και θελει πιο οξινο ακομα νερο απτα υπολοιπα, και απλα ανεχετε το σχετικα σκληρο νερο, κανονικα θελει 1-3, θα ελεγα οτι ειναι καθαρα και μονο για ξερακιανο καργα βιοτοπικο ενυδρειο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ειδα τις απαιτησεις τους :@....Μεσω της σελιδας του αζορες τα ειδα και τα θαυμασα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το πρωτο που κοιταω ειναι παντα το seriously και το εμπιστευομαι παντα....Ποσο θα ειναι το πεχα σου?...Αν ειναι κοντα στο 6-6,5 (ξαφνικα τα θυμηθηκα) θα εβαζα ενα ζευγαρι http://www.seriouslyfish.com/species...s-opercularis/ αλλα δεν θυμαμαι αν ρωτησα τον κωστη να μου τα βρει.....Παντως αναζητησα πολλα ψαρια και ακομα δεν ξερω τι θελω!Δες τι βρηκα πριν λιγο http://www.seriouslyfish.com/species...s-sarasinorum/ ....Ωραιο θεαμα ε?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εκει θα ειναι. Ωραιο το δευτερο αν και μαλλον θαναι δυσκολο να βραθει. Θα τοχω στα υποψην μου. Αν και στα λιτρα μου θα χαθουν εκτος αν ειναι 6-8 πχ.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Παρε με τη σειρα οοοολα τα προφιλ των ψαριων που θελω να βαλω και θα "εξηγηθει" απο μονο του.
![]() ------------------------- Ειμαι απτο κινητο αλλιως θα σουδινα ολα τα λινκς.Σορρυ. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 17-10-12 στις 23:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
κατσε να σε βοηθησω
http://www.seriouslyfish.com/species...s-macrospilus/ (Btw προτεινουν μικρη ομαδα σε 13λιτρα?) http://www.seriouslyfish.com/species...odon-axelrodi/ http://www.seriouslyfish.com/species/search/ancistrus http://www.seriouslyfish.com/species/search/corydoras και συγκρινε τα με το ειδος που ειπα εγω... |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος!! Ευχαριστω. Κοιτα το προτεινουν, ειναι αλγοφαγα αλλα δεν λεει κατι απαραιτητα ουτε φυτο δεν μπαινει σε τετοια λιτρα. Δεν θα τοκανα οπως και ναχει
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τροποι στησιματος ενυδρειων με φυτα | kingrim | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 9 | 03-04-18 16:17 |
260λ ενυδρειο-βοηθεια στησιματος | nickst | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 0 | 03-07-11 17:03 |
τροποι στησιματος | olga | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 18-09-10 23:32 |
Σκεψεις για μετατροπη ενυδρειου σε βιοτοπικο Αμαζονιου | beat89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 04-03-10 01:57 |
Εμφανιση μικροοργανισμων κατα τη διαρκεια στησιματος ενυδρειου | Δημητρης Α. | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 05-01-09 15:06 |