|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παιδιά
Ανάφερα σε κάποιο φίλο μου οτι ψάχνω χαλαζιακη αμμο για το ενυδρείο μου.. Και μου είπε πως νομίζει ότι έχει στην αποθήκη του... Πήγα και βρήκα τις πιο κάτω σακούλες που σας βάζω φωτογραφίες.. . Αυτός νομίζει ότι είναι χαλαζιακος άμμος, μου είπε έχει ουδέτερο πεχα και είναι αντιοξυδοτικος... Αλλά δεν ξέρει αν είναι καθαρός ή έχει χημικά... Πώς μπορώ να μάθω?? |
|
||||
|
||||
![]()
αν και εφοσον ειναι χαλαζιακη που απο την οψη της ετσι δειχνει την βαζεις αφοβα .
![]() σιγουρεψου αν εχει χημικα απλα.. αν εχεις καποιο χημειο δωστην και θα σου πουνε.. τωρα το αν σε συμφερει λογο κοστους ειναι αλλο εργο.. |
|
||||
|
||||
![]()
ριξε λιγη σε ενα κουβα με νερο πρεπει να κατσει αμεσως κατω και δεν κανει θολουρα
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου εγώ έχω γνήσια χαλαζιακή άμμο carat 6 και μόνο από τις φωτογραφίες λέω πως δεν είναι.Πολλοί σε μάντρες και κάποιοι πονηροί σε pet shop ''βαφτίζουν'' κάποιες χαλαζιακές.Μπες στο σύνδεσμο να δεις βαφτισμένες και πηγαίνοντας τον κέρσορα πάνω σε κάθε εικόνα βλέπεις σε ποιανού σελίδα ανέβηκε στο internet.Θα ξεκινήσω με μια παράθεση μου σε αγγελιά μου για γνήσια χαλαζιακή όπου βρίσκεται ο σύνδεσμο.
Η χαλαζιακή carat 6 που διαθέτω είναι γνήσια,την έχω στα ενυδρεία μου και την διαθέτω όσο την παίρνω από κάποιον που τυχαία γνώρισα και δεν είναι μαγαζί,απλά ασχολείται με τα ενυδρεία.Προσέξτε και στα pet shop πολλές άμμοι ''βαφτίζονται.Η γνήσια είναι πανάκριβη και η τιμή της ξεκινά από τα 17¤/5κιλο περίπου. ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η carat 6 φυσικα και δεν ειναι η μονη χαλαζιακη αμμος. Απλα ειναι η πιο ακριβη, για οποιον μπορει να την αγορασει.
Το θεμα δεν ειναι αν ειναι χαλαζιακη, αυτο μπορεις ευκολα να το διαπιστωσεις μετρωντας τις σκληροτητες του νερου σε ενα δοχειο με και χωρις την αμμο. Το θεμα ειναι αν ειναι καταλληλη για ενυδρειο, ή εχει προσθετα. Τωρα δε βλεπω ιδιαιτερο λογο Πετρο να κανεις προωθηση του τι θελεις να πουλησεις στο θεμα του ανθρωπου. Υπαρχουν τα πμ και οι αγγελιες γι'αυτο το σκοπο. Φιλικα, παντα.
|
||||
|
||||
![]()
Χαλαζιακή άμμος είναι.
Στράβωσα το λαιμό μου αλλά μάλλον είδα οτι γράφει πάνω πάνω quartzo SiO2, με άλλα λόγια άμμος, χαλαζίας, οξείδιο του πυριτίου........ Πέτρο μου μη τρελαίνεσαι δεν υπάρχει γνήσια και μη γνήσια χαλαζιακή άμμος. Όλες οι χαλαζιακές την ίδια σύσταση έχουν. Η λεγόμενη carat 6 διαδόθηκε στους χομπίστες γιατί δεν έχει σκόνη και δεν απαιτεί πολλά πλυσίματα. Κατά τα άλλα είναι κι αυτή πυρίτιο. Το quartz που δείχνει η φωτο είναι αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Quartz Ο χαλαζίας είναι αυτός: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%...AF%CE%B1%CF%82 |
|
||||
|
||||
![]()
που ειναι η διαφορα βρε συ πετρο τις carat με την απλη που βαζουμε ολοι ?τα διαβαζουν και νεοι χομπιστες αυτα φιλε και καλο ειναι να μην περναμε λαθος μυνηματα φιλε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδια μια ερωτηση.Αν παω σε μια μαντρα η καπου που πουλανε αμμο(οχι σε πετ για να βγει φτηνα) θα πρεπει να ζητησω κατι συγκεκριμενο?Τι κακο μπορει να κανει μια αμμος που ειναι ακαταλληλη(και δεν μιλαω γιαυτην που ειναι μαζεμενη απο παραλια) εκτος απο το να σκληρηνει το νερο ?
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
αγορασα αμμο χυμα 1 ευρω το κιλο,απο πετ σοπ αλλα και carat ,αυτη που λεει ο Πετρος... μετα απο χρηση 2 μηνων η πρωτη σκουρηνε και πετρωσε στην επιφανεια της-φυσικα αναγκαστηκα να την βγαλω ολη και να την πεταξω-, η δε carat ειναι σαν την πρωτη μερα...και επιπλεον την εριξα μεσα χωρις πλυσιμο και βεβαια δεν θολωσε ΚΑΘΟΛΟΥ...αυτα απο μενα... |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδιά τελικά η δικιά μου τι είναι??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Πέτρο μήπως η άμμος που έχεις είναι αυτή? http://stroumboulis.gr/%CF%80%CE%BF%...4%CF%81%CE%B1/ Γνωρίζω και μαγαζιά που πουλάνε άμμο τύπου carat και είναι αυτή. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι χαλαζιακή άμμος σίγουρα, αν μπορείς όμως μετάφρασε στο google αυτά που γράφει επάνω μήπως είναι για πατώματα και έχει τίποτα τσιμέντο μέσα ή άλλα υλικά. Και αυτό γιατί με ανησυχεί αυτό το κόκκινο Χ που έχει. Ρίξε και λίγο ακουα-φορτε ή υδροχλωρικό οξύ επάνω να δεις αν αφρίζει, όχι ότι θα αφρίσει η χαλαζιακή άμμος αλλά τα τυχόν πρόσθετα που έχει μέσα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() οι 2 κωδικοί που έχει πάνω απ' το Χ δηλώνουν αυτό που λέω παραπάνω http://www.chemicalbook.com/ProductC...9154858_EN.htm http://www.guidechem.com/products/112945-52-5.html ΧΑΛΑΖΙΑΚΗ ΑΜΜΟΣ είναι, παραγωγής Κίνας (τον κινέζο που την συσκεύασε δεν τον γνωρίζω ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλά το είπα γιατί δεν κατάφερα να διαβάσω όλα όσα γράφει το ταμπελάκι. Ας τη χρησιμοποιήσει ο φίλος και να τη χαρεί. Πάντα υπάρχουν λύσεις πολύ πιο φθηνές και το ίδιο αξιόπιστες με τα "Επώνυμα" Brand Name που μας πασάρουν.
|
||||
|
||||
![]()
Χαλαζιακη.
Αν στο λινκ του Κλεο για το "χαλαζια" πατησεις αριστερα στην επιλογη γλωσσας english, θα σε βγαλει στο αλλο λινκ "quartz". To ιδιο και το αυτο. Eπειδη εχουν περασει διαφορες αμμοι απο τα χερια μου οπως και η carat, αν τα βαλεις κατω και τα υπολογισεις βγαινει μια η αλλη η ακριβη τιμης της με μια φτηνη που θελει 10 κυβικα νερο και 3 ωρες σκυμμενος απο πανω για να την πλυνεις να ερθει να γινει το ιδιο καθαρη. Εγω προσωπικα ομως δεν θα την επελεγα ξανα, οχι για την τιμη της, αλλα για το διαμετρημα της και το χρωμα της. Ειναι πολυ ψιλη και θελει πολυ καλη κυκλοφορια νερου απο πανω της για να μην κανει αναεροβιες. Επισης το χρωμα της ειναι αφυσικο (και λερωνει και πολυ ευκολα αν δεν εχει καλη κυκλοφορια). Δεν μπορει να γινει και ευκολα σκουπα βυθου πανω της. Αφυσικο το λεω το χρωμα, γιατι ενω σε αρκετους βιοτοπους Ν. Αμερικης υπαρχει αμμος σε καταλευκο χρωμα, στην πραγματικοτητα δεν φαινεται τοσο λευκο οπως στο ενυδρειο, λογω του φυσικου φωτισμου του βιοτοπου και του πολυ σκουρου χρωματος του νερου. Πραγματα που δεν μπορει ο καθενας να τ α φτιαξει στο ενυδρειο του για να φανει η λευκη αμμος οπως στο βιοτοπο και τελικα φαινεται μια αηδια και μιση, αν δεν εισαι απο πανω συνεχεια να την "προσεχεις". Η προταση μου για τετοιου ειδους βυθους, ειναι μπεζ αμμοχαλικο (δλδ χοντρη αμμος ή πολυ λεπτο χαλικι, οπως το δει κανεις) 1.00-1.50 mm.
|
||||
|
||||
![]()
Αρα η δικιά μου είναι καλή καθ κατάλληλη για να την χρησιμοποιεισω για υπόστρωμα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Με ένα καλό πλύσιμο πιστεύω πως θα είσαι μια χαρά
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία χαίρομαι παιδιά
![]() Τώρα οι επόμενες ερωτήσεις!! 1. Η άμμος μου είναι πάρα πολύ μικρή περίπου 0.10-0.50 mm... Αξίζει να μπει για υπόστρωμα ή θα έχω πρόβλημα?? 2. Πώς την καθαρίζω πριν την βάλω? ------------------------- Δηλαδή φίλε μου να μην κάνω αυτούς τους ελέγχους με το ακουαφορτε?? Και βασικά πώς στο καλο πλένεις 40 κιλα άμμο 0,01 - 0,50 mm :P Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gkontos : 23-06-14 στις 07:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τη πλένεις με άφθονο νερό μέχρι να σταματήσει η θολούρα, και τη στραγγίζεις με τούλι Τελικά δεν είναι απαραίτητο
|
||||
|
||||
![]()
Σε περίπτωση που θέλω να βάλω 6-7 πόντους, πώς αποφεύγω τις αναεροβιες περιοχές..
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν βάλεις σαλιγκαράκια (MTS) που ανακατεβουν το βυθό δε θα έχεις πρόβλημα
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν εννοείς τα malesian trumpet εχω σε όλα τα ενυδρεία μου....
Από καθαρισμό κτλ τι λέει ο άμμος?? Τι εμπειρία έχετε τον συστήνεται παρα το χαλίκι?? Υπάρχουν κάποιες συμβουλές να μου δώσετε?? Για να το φυτέψω με φυτά πρέπει να βάλω κάτι από κάτω?? |
|
||||
|
||||
![]()
Βασικά αυτή δεν ξέρω ποιο είναι το διαμετρημα της... Είναι περίπου σαν κόκκος απο λευκό ρύζι...
Αν δεις ποιο πάνω ατις φωτογραφίες θα καταλάβεις |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά βοήθεια
Προσπάθεισα να στεισω ενα νανο ενυδρείο για να δοκιμάσω τον άμμο, τελικά είναι υπερβολικά λεπτός άμμος.. Μετά απο 9-10 πλύσιματα ακομα το νερό ειναι θολό.. Αλλά φαίνεται πολύ καλός άμμος... Κάποιες ερωτήσεις... 1. Αν για νανο ενυδρείο καθάριζα τον άμμο μια ώρα, πώς στο καλό θα καθαρίσω 5 σακιά των 10 κιλών άμμο για το ενυδρείο μου?? 2. Πώς θα καταλάβω αν είναι εντελώς καθαρός και δεν έχει χημικά? 3. Εριξα μεσα λίγα μαλεσιαν καλά έκανα? 4. Τι φίλτρο χρειάζεται για να κάνω το νανο μου γαριδαδικο |
|
||||
|
||||
![]()
για την άμμο δεν μπορώ να πω κάτι, ας απαντήσουν οι έμπειροτεροι. πάντως για την θόλουρα, φεύγει μετά από μερικές ώρες με ένα εσωτερικό φίλτρακΐ μόνο με ενυδρείακο βαμβάκι μέσα (ίσως και σε λεπτά κιόλας ίσως και σε δύο τρεις μέρες, ανάλογα από την άμμο κ το φίλτρακΐ)
------------------------- η άμμος, σε θηλυκό, έτσι λέγεται, όχι ο άμμος ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 24-06-14 στις 20:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι για γαριδες μονο, καλο ειναι αυτο που εχει.
Βαλτου και λιγη ελαφροπετρα μεσα. Προσοχη στο ταισμα ομως. Μη σου πεσει πολυ. Μικρα και πολλα γευματα.
|
||||
|
||||
![]()
Μη το στήσεις όμως και βάλεις γαρίδες αμέσως, θέλει στρώσιμο και ο βυθός για γαρίδες, αλλιώς πολύ φοβάμαι πως θα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν πάρω μπόλι από το μεγάλο το ενυδρείο μου, πάλι θα χρειαστεί στρώσιμο ο βυθός???
Και κάτι τελευταίο βρήκα κατι φίλτρα που τα ενωνεις με τον αέρα... Αυτά είναι καλά ή δεν αξίζουν |
|
||||
|
||||
![]()
με ενα κουταλακι μπορεις να παρεις προσεκτικα πανω τμημα του βυθου και να το ριξεις στο καινουργιο,θα εισαι οκ!τα αεροφιλτρα ειναι μια χαρα τα δουλευω αρκετο καιρο σε rcs!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα παραγγείλω από το ίντερνετ ενα αεροφιλτρο που έχει και βαμβάκι και χώρο για κεραμικά βασικά σκέφτομαι να το πάρω αυτό !!! είναι καλό για γαριδάδικο 40 λίτρα ή είναι πολύ μεγάλο ?? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χαλαζιακη αμμος | Vangelis21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 27-04-12 01:47 |
ΧΑΛΑΖΙΑΚΗ ΑΜΜΟΣ | antonis1988 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 25-02-11 08:14 |
χαλαζιακη αμμος με υποστρωμα ? | harris samos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 20-09-09 21:27 |