|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα παιδια!
Σε λιγο καιρο θα μπορω να βαλω ψαρακια στο ενυδρειο μου -65 λιτρα καθαρα- και εχω καταληξει οι πρωτοι κατοικοι να ειναι ενα ζευγαρι Microgeophagus ramirezi. Εχω ομως καποιες αποριες... Το συγκεκριμενο ειδος σκαβει στο βυθο? Γενικα, μεχρι ποσα ψαρια μπορω να βαλω? Δε θελω να το γεμισω, αλλα σκεφτομουν μηπως εκτος των ram μπουν και 2-3 αλλα ψαρακια μικρου μεγεθους (<5εκ). Μπορειτε να μου πειτε αν ειναι γενικα επιθετικα ψαρια? Θα εχω προβλημα αν βαλω γαριδες ή κανενα oto? |
|
|||
|
|||
![]()
Τα ραμ δεν σκάβουν, θέλουν μαλακό νερό και μπορούν να μπουν με τα περισσότερα ψάρια (και με ότο), δεν είναι επιθετικά, τρώνε όμως γαρίδες.
Χωρούν κι άλλα ψάρια, δεν είναι ανάγκη να μείνεις μόνο με τα ραμ, απλά πρέπει να διαλέξεις μικρόσωμα ψάρια και να τους αρέσει το μαλακό νερό. |
|
|||
|
|||
![]()
Σ'ευχαριστω αδερφε!
Το ενυδρειο μολις εστρωσε, αλλα δε βιαζομαι να βαλω ακομα ψαρια, αφου θα το ξαναστησω για να βαλω υποστρωμα και απο πανω ψιλο χαλικι. Το pH ειναι 7, το GH στα 9 dH και το KH στα 5 dH. Η θερμοκρασια στους ~26 C. Εχει αρκετα φυτα. Τα Ram θα ειναι τα πρωτα που θα μπουνε. Αργοτερα σκεφτομαι να βαλω 3-4 Oto και ισως ενα κοπαδακι (5-6) μικρα tetra. Θα ειμαι ΟΚ ή ειναι πολλα τα ψαρια για το ενυδρειο μου? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Πως θα ξεχωρισω το αρσενικο απ'το θυληκο Ram, ωστε να ειμαι σιγουρος οτι θα παρω ζευγαρι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο σκαψιμο θα διαφωνησω.
Οχι τοσο στην αναζητηση τροφης, αλλα κατα τις διαδικασιες αναπαραγωγης θα δεις παντου βαθειες λακουβες. Επιθετικα δεν ειναι στα αλλα ειδη τοσο, αλλα μπορει να γινουν μικροκαυγαδες και κυνηγητα αν τεθει θεμα ιεραρχιας στο ενυδρειο. Αναμεσα στα μελη του ειδους μπορει να ειναι εως και θανατηφορες οι μαχες (ιδιως μεταξυ αρσενικων). Θελει προσοχη και επεμβαση αναλογα την περιπτωση, και να αποφευγονται οι δυο αρσενικοι στο ιδιο ενυδρειο, ιδιως αν ειναι κατω απο 1.5 μετρο μηκος. Ο περιορισμος σε ενα ζευγαρι που τα "εχει βρει", ειναι η καλυτερη μεθοδος διατηρησης. Με τα οτο δεν θα εχεις κανενα προβλημα, με τις γαριδες τεραστιο. Ακομα και με τα σαλιγκαρια. Εχω δει μεθοδους "στρατηγικης επιθεσης" σε κεραιες applesnail απιστευτες. ![]() ------------------------- Παράθεση:
Μια λυση ειναι να παρεις 6-7 ατομα και μολις ξεκινησουν οι "συμπεριφορες" να κρατησεις το ζευγαρι και τα αλλα να τα πουλησεις στις αγγελιες. Τα θηλυκά είναι μικρότερα σε μέγεθος, με περισσότερο ροζ χρωματισμό στη κοιλιακή περιοχή τους (σε αναπαραγωγική περίοδο) και έχουν λιγότερο ανεπτυγμένο το ραχιαίο πτερύγιο, το οποιο στα αρσενικα συνηθως εχει και καποια καταληξη σαν ουριτσα (μη μπλεξεις την περιγραφη με τα αφυσικα long fin ram). Συνηθως στα θηλυκα, οι μπλε κουκιδες μπαινουν μεσα στο μαυρο κυκλο που εχουν στα πευρα τους, ενω στα αρσενικα ειναι μονο περιμετρικα. Αρσενικο Mikrogeophagus_ramirezi ![]() Θηλυκο Mikrogeophagus_ramirezi ![]() ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 08-02-11 στις 19:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Σ'ευχαριστω Δελτα66
Μια-δυο διευκρινησεις... Παράθεση:
Παράθεση:
Εχει σημασια αν τα ψαρακια ειναι καιρο στο μαγαζι ή φρεσκα? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|