|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Πάντα με συνάρπαζε η ιδέα του Aquarium και επιτέλους τώρα που μετακόμισα σε μεγαλύτερο σπίτι αποφάσισα να πάρω ένα. Στην αρχή σκεφτόμουν για θαλασσινό νερό και reef, αλλά λόγω έλλειψης αρκετούς ελ.χρόνου εγκαταλείφθηκε η ιδέα. Σκέφτομαι για ένα μεγάλο 300-400 λτ καλής ποιότητας με έπιπλο, το δεδομένο είναι το εξής : - Οσο το δυνατόν λιγότερη συντήρηση ![]() Γενικά τη συντήρηση χρειάζεται ένα ενυδρείο ? Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω νερό και πόσο ποσοστό του νερού ? Με δεδομένο ότι θα βάλω ότι καλύτερο υπάρχει σε φίλτρο , σύστημα καθαρισμού, φάρμακα κλπ Εχετε να προτείνεται κάτι και να με καθοδηγήσετε λίγο. Το οικονομικό δε με απασχολεί τόσο. Ευχαριστώ πολύ, Αλέξανδρος |
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες στην παρεα μας αγαπητε φιλε.
στο παρακατω λινκ,κατσε και διαβασε με την ησυχια σου,εχει ολα αυτα που ρωτας,και ειναι γραμμενο με πολυ μερακι απο χομπιστες για χομπιστες...!!!... καλη συνεχεια.... ![]() http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες και από μένα.
Το link που έδωσε ο klaz είναι κορυφαίο. Πολύ καλή επιλογή ο όγκος (300 - 400 λίτρα) που σου επιτρέπει πολλές εναλλακτικές σε setup και ψάρια... Καλό ![]() ![]() Caverman |
|
||||
|
||||
![]()
Για της αλλαγες νερου παντως παει αναλογα με το μεγεθος των ψαριων το πληθος τα φυτα που εχεις μεσα τα φιλτρα κτλ.Εγω στο ριο400 που εχω με το μαματο φιλτρο και ενα εξωτερικο για 900λιτρα την ωρα που τα ψαρια μου κυμενονται απο 10εκ ως 20 κανω καθε 10μερες 50%.Στις αλλαγες πανε ολα αναλογικα εκτως ειδικων περιπτωσεων(ασθενειες,αποτομο μπουμ στα νιτρικα και αλλα πολλα)
|
||||
|
||||
![]()
Kαλώς ήρθες !
ΥΓ Καμμία σχέση με GD ? |
|
||||
|
||||
![]()
Να στε καλα για τις άμεσες απαντήσεις ! Εχει να πέσει τρελό διάβασμα (αντε να βρω χρόνο !).
Βασικα προσανατολίζομαι στο να έχει λίγα σχετικά ψάρια και όμορφη διαμόρφωση αρκεί να μη χρειάζεται τρελλές αλλαγές. Αλήθει πως γίνεται αλλαγή νερού όταν το ενυδρείο είναι στο σαλόνι κα ιτο νερό πρέπει να είναι σχεδόν στη θερμοκρασία του ενυδρείου ? Για την εξαγωγή φαντάζομαι σωληνάκι ρουφηγμα και έξω. Η εισαγωγή 150 λίτρων με κουβα ? Ευχαριστώ. Ο ίδιος ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Λαστιχο μεχρι το μπανιο, ρουφηγμα-αδειασμα, βαζουμε το λαστιχο στη βρυση και γεμισμα αφου ριξουμε το αντιχλωριο που πρεπει.
Μιξη νερου ζεστο-κρυο απο τον θερμοσιφωνα, ή παραλληλη ριψη νερου απο τον βραστηρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν συνεχίζει να ισχύει το παραπάνω, σίγουρα δεν πας για φυτεμένο.
Βέβαια, η γνώμη μου είναι ότι πάρα πολύ γρήγορα θα γίνεις της άποψης του Lsoutzo: Παράθεση:
![]() Απαξ και αποκτήσεις ενυδρείο, όσο περνάει ο καιρός και θα το βλέπεις σιγά σιγά να γίνεται όμορφο, η συντήρηση και η φροντίδα του θα σου γίνεται όλο και λιγότερο ....βάρος και ενόχληση. |
|
|||
|
|||
![]()
πραγματικά οι αλλαγές νερού με λάστιχα , είναι σαν να μην κάνεις τίποτα... κάθεσαι στον υπολογιστή και περιμένεις να γεμίσει. Και όσο πιο συχνά κάνεις αλλαγές, τόσο πιο υγειή ψάρια.
και γενικά το να φροντίζεις το ενυδρείο είναι τρομερά ευχάριστο...ειδικά το κλάδεμα πρέπει να είναι η πιο αγχωλυτική δουλεία που έχω κάνει. και στο λέω εγώ που λόγω δουλειάς δεν έχω ποτέ χρόνο, και είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι το μισό μήνα. Αυτό που πραγματικά με αγχώνει είναι όταν μου αρρωσταίνει ένα ψάρι και δεν ξέρω αν μπορώ να το σώσω. Είναι το χειρότερο συναίσθημα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν οι αλλαγές γίνονται με λάστιχο και κουβά, πρέπει να είσαι λίγο από πάνω. Παράθεση:
Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε την περίπτωση που κάποιος δεν είναι και πολύ φαν των φυτεμένων ενυδρείων, οπότε δεν του είναι ευχάριστο να ασχολείται με φυτά και κλαδέματα. Πάντως το σίγουρο είναι ότι είτε με φυτά είτε χωρίς, το να φροντίζεις το ενυδρείο πράγματι γίνεται τελικά "οχι δυσάρεστη" δουλειά, μια και το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Οσο για τις αλλαγές νερού, ο καθένας, ανάλογα και με τη θέση που είναι το ενυδρείο στο σπίτι, βρίσκει κάποιο τρόπο που να βολεύει περισσότερο, ώστε να μην είναι ζόρι... |
|
|||
|
|||
![]()
Βέβαια μπορείς να έχεις ένα ενυδρείο με φυτά χαμηλής συντήρησης (μπορείς να διαβάσεις σχετικό θέμα για αυτά ή το άρθρο στο 2ο τεύχος του περιοδικού του συλλόγου) τα πράγματα είναι ευκολότερα στις αλλαγές νερού.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Οταν είπα φυτεμένο, εννοούσα "φουλ" φυτεμένο, που θα τον υποχρεώσει σε εβδομαδιαία ίσως κλαδέματα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Το ψάξιμο και το διάβασμα συνεχίζεται αλλά έχει ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο.
Μάλλον πάω για Jewel Rio 400 κομπλε με τη βάση κλπ. Τι άλλο φίλτρο να πάρω για εξωτερικό ? Οσο πιο αθόρυβο γίνεται θα ήθελα. Πέτρες που βρίσκουμε ? Από ψάρια θα ήθελα κάποια από αυτά (με σειρα προτεραιότητας) : 1.Pseudotropheus Demasoni 2.Pseudotropheus Msobo Magunga 2b.Pseudotropheus Socolofi 3.Labidochromis sp. “yellow” 4.Cyphotilapia Frontosa 6 Stripe 5.Cyrtocara moorii 6.Cinotilapia Afra 7.Pseudotropheus sp. “Acei” 8.Aulonocara Jacobfreibergi 9.Iodotropheus Sprengerae 10.Maylandia Livingstonii Συνδυάζονται κάποια απο τα mbuna με non mbuna ? Αν όχι τότε αποκλείω τα non-mbuna Ποια αποκλείουμε ? Μπορείτε να προτείνετε ένα setup από τα παραπάνω χωρίς να γίνονται υπερβολικά για το ενυδρείο ? Που μπορώ να βρω το RIo 400 σε καλή τιμή ? Επίσης στο σαλόνι έχω παρκε? Θα υπάρξει πρόβλημα με το βάρος ? Μήπως πρέπει να γίνει κάποια κατασκευή για να μπει πάνω η βάση ? Και η άσχετη ερώτηση της ημέρας : Μπορέι να μπεί και κανένα γατόψαρο μαζί με τις κιχλίδες ? Ευχαριστώ πολύ, Αλέξανδρος |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15951
Για ενυδρείο κοίτα εδώ ... 710.. νομίζω είναι πολύ καλά .... ![]() για όλα τα άλλα ας πουν οι αφρικάνοι !! |
|
|||
|
|||
![]()
1.Pseudotropheus Demasoni
2.Pseudotropheus Msobo Magunga 2b.Pseudotropheus Socolofi 3.Labidochromis sp. “yellow” 6.Cinotilapia Afra 7.Pseudotropheus sp. “Acei” 9.Iodotropheus Sprengerae 10.Maylandia Livingstonii Αυτα ειναι ψαρια με τις ιδιες διατροφικες συνηθειες. Ξεχνα τα Cyrtocara και τα Aulonocara που ειναι θηρευτες, και το Cyphotilapia που εκτος απο θηρευτης ερχεται κι απο αλλη λιμνη. Απο τα πρωτα θα σου πουν οι πιο ειδικοι στο malawi ποια δεν ειναι και πολυ συμβατα λογω επιθετικοτητας ή/και φοβου υβριδισμου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι προτιμοτερα δυο ιδια εξωτερικα παρά ενα. Υπάρχει παντα και η πιθανότητα βλαβης/αστοχιας/μπουκωματος κλπ. Πιο συγκεκριμένα, ειτε σε δυο 2028 eheim professionel II, ειτε σε δυο Eheim professionel III 2076. (Υποτιθεται οτι ειναι βελτιωμενο στα σημεια, και εχει και ηλεκτρονικά πανω του. Τι κανει σε βαθος χρονου κανεις δεν το ξερει καθοτι ειναι καινουργιο μοντελο.. Αλλα το ονομα eheim ειναι εγγυηση στα φιλτρα τουλαχιστον.) Επισης για την θερμανση θα σου συστησω ανεπιφυλακτα θερμαντηρα τιτανίου σε συνδιασμο με εξωτερικο controller και ανεμιστηρες στο καπακι, γιατι ερχεται καλοκαιρι. Πετρες θα βρεις ειτε στον Υμηττο αν ξερεις τα κατατοπια ή αλλιως στο Κορωπι που υπαρχει σχετικο μαγαζι με πετρες. Δες στα μαγαζια υπαρχει ποστ. Οσο για γατοψαρο, υπαρχει γατοψαρο το οποιο ειναι ντοπιο malawi.. Synodontis njassae |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος με διάφορα προβληματάκια | giorgio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 114 | 11-03-09 23:11 |
ΒΕΤΑρχάριος.... | Carebean pirate | Bettas | 26 | 30-08-06 18:54 |
Φωτισμός...ερωτήσεις ενός αρχάριου | Scuba | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 30-06-06 22:01 |
Aρχάριος με τα ενυδρεία | celica192tsport | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 15-11-05 12:51 |