|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα......
Το σχέδιο που εκανες ειναι σωστο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αδερφού, αλλα εχεις κανει λάθος την στάθμη, οπου στο πρώτο-δεύτερο θα ειναι ιδια και στο τρίτο της επιστροφής θα ειναι πέντε με δεκα πόντους χαμηλότερα δημιουργώντας ετσι κυκλική ροη, βάζοντας εκει και τα φλοτερ της αναπλήρωσης! Τωρα εαν τοποθετήσεις ριακτορα ενεργού ανθρ. και αντιφωσφορου, το ενδιάμεσο κάθετο χώρισμα δεν θα το χρειαστείς και θα εξοικονομήσεις και χώρο! Εαν ομως τοποθετήσεις τα υλικά σε τούλι-Καλτσα, τότε καλό ειναι να το βάλεις και να τοποθετήσεις ανάμεσα εκει τα υλικά! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα Νικο. Τα υλικα θα μπουνε σε reactorakia. Τα εχω παραλαβει ειδη αυτα. Οκ, το επιασα αυτο με τη σταθμη. Ετσι το ειχα, αλλα με τις αλλαγες
![]() Εννοεις οτι δεν χρειαζεται η μεσαια μπαφλα σωστα?? Θα εχει δλδ αυτη που λεει ο Κωστας που εχει 12εκ απο τον πατο και μετα η κεκλιμενη?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο μεγάλο μου ενυδρείο το εχω κανει κατ αυτόν τον τροπο, στο μικρο με τον άλλον....δουλεύοντας το, με τούλι! |
|
|||
|
|||
![]()
Μην υπολογίζεις ακριβώς μοίρασε τα κενά που θα δημιουργήθουν στα διαμερίσματα και προσπάθησε να υπολογίσεις και εξοπλισμό που θα βάλεις αργότερα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο αναμονη ενος μηνα!!!!Επιτελους σημερα ηρθε το skimmer 😊. Αγοραστηκε και ενα chiller καλου κακου. Μενει μονο μια παραγγελεια απο aquaristic ( απο 06/08!!!! Και εχει μεσα ολα τα τεστακια και το ρεφρακτομετρο) και οι τρυπες/υπερχυληση. Σημερα εχουμε κανονισει να μιλησουμε με Nidal οποτε θα υπαρξει καποια προοδος.
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο αλανι σωστές αγορές φοβερά αποτελέσματα με λίγο διάβασμα!
|
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο μπραβο πολύ σε χαίρομαι!
είμαι σίγουρος για την επιτυχία σου! |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παλι οχι και τοσο Νικο
![]()
|
|||
|
|||
![]()
2 για επιστροφή φίλε!
Μια δεν ειναι safe! |
|
||||
|
||||
![]()
Δυο τρύπες για υπερχείλιση και μια για επιστροφή.... Συνεννοηθείτε πριν ερθει, για να ειστε έτοιμοι!
Σε αρχικό ποστάρισμα αναφέρεις για 35 κιλά ζωντανού.....ίσως πρεπει να ξανασκεφτείς τα κιλά/ζωντανός! Τα πηγαίνεις περίφημα, μην αγχώνεσαι καθόλου....σύντομα θα ξεκινήσεις το ταξίδι στο όνειρο! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα. Μολις σου εστειλα PM και σε ρωτσγα ακριβως αυτο
![]() Οκ. Τρεις τρυπες οπως ηταν το αρχικο πλανο. Τα κιλα ειναι πολλα?? Για ποσα να κοιταω?? Ευχαριστω και παλι για ολες τις συμβουλες και εσενα και τον Σακη Μιχαλης
|
|||
|
|||
![]()
Πάρε νεκρό βράχο όχι ζωντανό.
Σε 15 20 περίπου θα μπορείς να βάλεις ψαράκια. Μην τρώμε την φόλα δεν είναι τόσο ζωντανός όσο φαντααζομαστε ούτε μας διαβεβαίωσε κανείς ότι δεν θα έρθουν μαζί με τον βράχο διαφορά ζωντανά που να μην θέλουμε ! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα Σακη. Οκ νεκρο τοτε. Τα κιλα ειναι οκ η' 35 ειναι.πολλα?
|
||||
|
||||
![]()
πολλά είναι Μιχαλη, πάρε 20-25 νεκρο για αρχη και το βλεπουμε!
|
|
||||
|
||||
![]()
Οκ. Οτι πεις. Θα κοιταξω να παρω καμια 25αρια κιλα νεκρου αν ειναι. Απο που????
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε αγγελία ζήτησης ν.βραχου....
Κανε βόλτες σε ενυδρειακα μαγαζιά ή Παρε τους τηλ και ρώτησε! Τα εγχώρια μαγαζιά συνήθως διαθέτουν συνθετικο, εγω θα προτιμούσα νεκρό κοράλλι.... Ο ν.Βράχος ειναι ελαφρής, πορώδης και να διαλέξεις διαφορα κομματια μέτρια και αρκετές πιατέλες! Μπορεις να παραγγείλεις και απο μαγαζί εξωτερικού να σου στείλουν τα κομματια της αρεσκείας σου! |
|
||||
|
||||
![]()
Μεγαλο βημα μπροστα σημερα. Ηρθε ο Nidal και ανοιχτηκαν οι τρυπες. Χειρουργος το παλικαρι. Πηρα και τα PVC που μου ειπε. Δυο ερωτησουλες
1. Η συνδεσμολογια για τις υπερχηλησεις ειναι σωστη? 2. Για την επιστροφη? Με λαστοιχο το ανεβαζουμε το νερο? Παντως περισσευουν απο αυτα που μου ειπε 2 γωνιες φ50 90 μοιρων ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Μιχάλη!
Αλφαδολαστιχο θα πάρεις απο χρωματοπωλείο! Δεν σου περισσεύουν οι δυο γωνιές, θα μπουν εσωτερικα των συνδέσμων της υπερχείλισης, χωρις να κολληθούν,παρα μονο με τεφλον και εν συνεχεια τα ποτήρια της, ετσι θα ρυθμίσεις την επιθυμητή στάθμη νερου στο main! Μια χαρά ειναι η συνδεσμολογία των pvc, στο Τ μετα τον σύνδεσμο εξωτερικα, απο την πανω του μεριά,θα μπει μια ταπα, να της ανοίξεις μια τρύπα μικρη με ενα τρυπάνι, για να εκτονώνεται ο αέρας πριν κατέβει απο τους σωλήνες! Τους σωλήνες εσωτερικα του γωνιασματος στο σαμπ, επίσης δεν θα τους κολλήσεις, παρα μονο με τεφλον, για να μπορεις να τους προσαρμόσεις όπου θες στο μέλλον ή και να βγάλεις εαν χρειαστεί το σαμπ απο την βάση! Καλα κολλήματα, καλό τσεκάρισμα και φυσικά Καλη επιτυχία! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 09-09-17 στις 09:46 |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραίος τι φαρδος εσωτερικό έχει η τρύπα της επιστροφής;
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε το Σκιμερ σου είναι αυτό;
https://www.aquapro2000.de/en/Protei...-V::11508.html
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλό το σκιμμερ .
Θα κάνεις πολύ καλή δουλειά! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα. Σακη φ35 η' 40/θα ελεγα. Δεν θυμαμαι ακριβως.
Ναι φιλε μου, αυτο ειναι το skimmer μου. ------------------------- Καλημερα σε ολους. Σακη φ20 τελικα ειναι το εσωτερικο της επιστροφης
Αν τα λάθη διδάσκουν τότε έχω μια καταπληκτική μόρφωση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Rayden : 11-09-17 στις 09:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρά Μιχάλη!
ποιο είναι το επόμενο βήμα τώρα, ξεκινάμε να φτιάχνουμε και να προσαρμόσουμε το σαμπ στον χώρο! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα Νικο. Το sump το παραλαμβανω σημερα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο αγόρι πολύ καλά!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αργα....
![]() Εχει σημασια οου θα ειναι η αναρροφηση και που η εξαγωγη για τα ριακτορακια? Σκεφτομαι αναρροφηση απο το μεσαιο διαμερισμα και εξαγωγη στο διαμερισμα του skimmer. Το chiller? Το ιδιο? Σχετικα με το chiller. Το chiller ειναι το JBL Arcica 200 οπου οι οδηγειες γραφουν οτι θελει μινιμουμ ροη 1800 λιτρα περιπου? Σαν πολλα δεν ειναι? Θα προλαβαινει να κανει δουλεια?
|
|||
|
|||
![]()
Του τσιλερ η έξοδος καλό είναι να είναι στο τελευταίο διαμέρισμα του σαμπ!
¶νθρακας και αντίφως μετά το σκιμμερ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και εμένα πολλά μου ακούγονται, στο δικό μου δουλεύω την αντλία στις 1.300 αλλά κάνει και μια διαδρομή με κανάλια για να βγει στο μπαλκόνι, δοκίμασε λίγο και θα βρεις την επιθυμητή λειτουργία της! καλή συνέχεια φιλαράκι..... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σε ολους. Αγορασα σημερα αυτον τον αρραγωνιτη. Ειμαστε οκ η' παμε για αλλα?
Και κατι ακομα. Ποσα γραμμαρια ανα λιτρο ανθρακα και ποσα αντιφωσφορο? Ειναι σωστο το καθε 100 λιτρα 80gr ανθρακας και 40gr αντοφωσφορος?
Αν τα λάθη διδάσκουν τότε έχω μια καταπληκτική μόρφωση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Rayden : 14-09-17 στις 15:59 |
|
||||
|
||||
![]()
Αν θυμάμαι καλά ειναι:
¶νθρακας 100γρμ ανα 400λτ Αντιφώσφορο σιδήρου 50-100γρμ ανα 300λτ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Thanasis.... Reef... Ξεκινημα!! | thanasis76 | Reef | 491 | 27-05-16 16:53 |
Ξεκινημα Reef 200λιτρα+Sump | Dream Waters | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 19-04-16 21:43 |
ξεκινημα σε reef | gianniwpopi | Nano Reef | 90 | 30-03-14 08:43 |
Ξεκινημα Boyu TL-550 128 lt Reef | konchrist | Reef | 14 | 01-05-09 08:39 |
Ξεκινημα νεου REEF | Gregoris | Reef | 43 | 06-01-09 18:16 |