|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ααα 12βολτη ε;
Ευχαριστω Τακη!! Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Θέμη,
για να δουλεύει κατευθείαν με τα φλοτεράκια
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλο!!
Αλλα..οσον αφορα τα φλοτερακια εγω δεν τα πολυεμπιστευομαι μια δουλευουν κ μια οχι, εννοω δεν κοβουν το ρευμα κ συνεχιζει να δουλευει η αντλια..Μακαρι να σαι πιο τυχερος..Πρωτα δοκιμες
Θέμης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 24-07-17 στις 14:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
γιατί ρε, μια χαρα ειναι τα φλοτερακια, εγω τα χω για αυτοματες αλλαγες.
δεν εχουν κολλησει, παρα μονο κανα δυο φορες που αργησα να τα καθαρισω απ την αλγη που πιανουν |
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα ήρθε το TDS meter,
η Α/Ο μου βγάζει 6 ppm ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη δε ξερω τι να πω αλλα επειδη τελικα δε θα παω διακοπες φετος εχω την αναπληρωση στο manual..θα παραγγειλω αλλα 2..
Τακη γιατι 6 ppm σε μενα 1 δειχνει!! Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
κι εμενα εχει ερθει, κανα δυο βδομάδες τωρα..
Τακη, ενα καλιμπραρισμα δεν θα θελει κι αυτο; εγω ψαχνω κανα οικονομικο υγρο. εμενα βγαζει 14 , (αλλα εχω 14gh και πανω απο 250 tds)χωρίς καλιμπραρισμα, ας ελπίσουμε οτι ηρθε ετοιμο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη δεν ρυθμίζεται βρε αυτό.
Και βρε παιδιά ποιος σας είπε πως η Α/Ο βγάζει 1 ; Τόσο βγάζει από όσο ξέρω , 5 με 7 ppm , κάπου εκει
|
||||
|
||||
![]()
Το ποσο tds βγαζει το "καθαρο" εξαρταται απο πολλα πραγματα και μπορει να διαφερει ανα περιπτωση!
Πρωτα απο ολα εχει σημασια μεγαλη ποσο tds εχουμε στη βρυση μας και πολλες φορες ακομα και στην ιδια πολη Αν εχουμε 1-5% απο το tds που εισαγουμε στην οσμωση ειναι μια πολυ καλη αποδοση! Μετα παιζουν και αλλα ρολο οπως πχ ποσο πιεση εχουμε, ποσο "πουσαρισμενο" (παλια το ελεγα overclocked ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω tds στη βρυση 140, οσμωση 0.02 και φουλ πιεση στο δικτυο..Σημερινες μετρησεις😃
Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
τελικά τα φλοτεράκια δεν ήρθαν ακόμα , από τις 12 Ιουνίου,
και έτσι και φέτος χωρίς αναπλήρωση, ευτυχώς θα μείνει η κόρη μου σπίτι και θα πρέπει της δείξω τι να κάνει. Η αντλία ήρθε χθες αλλά χωρίς φλοτεράκια μου είναι άχρηστη. Ηδη ζήτησα επιστροφή χρημάτων από το ebay
|
|||
|
|||
![]()
Όπως πάντα οι αγορές από το eBay κρύβουν εκπλήξεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τακη εχω ενα να σου το στειλω αμα θες στο σακουλακι του ειναι αθικτο να κανεις τη δουλεια σου!
Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ Θέμη
![]() αλλά τώρα δεν προλαβαίνω να τη φτιάξω γιατί φεύγω, και θα έφτιαχνα 2 αναπληρώσεις, μία με αντλία για το φυτεμένο και μία με ηλεκτρομαγνητική για τα συννεφάκια. Επίσης χωρίς καμιά εβδομάδα δοκιμές ίσως και να γίνει ζημιά. Και πάλι ευχαριστώ ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να σαι καλα!!
Θελει δοκιμες συμφωνω απολυτα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για την εργασιοθεραπεία τα έχουμε ξαναπεί
Τα φλοτεράκαια ήρθαν όσο ήμουν διακοπές, και έτσι απόψε έκατσα και έφτιαξα 2 βασούλες Αύριο θα τα προσαρμόσω στα βαρέλια για την Α/Ο και του χρόνου θα χρησιμοποιηθούν για τις αναπληρώσεις των 2 ενυδρείων
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο ρε Τακη. Ακομα και με το τρεξιμο που απ΄οτι καταλαβα εχεις, παντα δραστηριος και με αψογες κατασκευες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια που σήμερα θα κάνω απογευματοβραδινή βάρδια , τελείωσα τις βάσεις στα βαρέλια
η 1η βασούλα για το μικρό βαρέλι και την βίδωσα στο βαρέλι η 2η βασούλα για το μεγάλο βαρέλι λίγο σιλικόνη στις τρύπες για να λειτουργήσει σαν φλάντζα και βίδωμα και αυτή, με ανοξείδωτες βίδες πάντα και με τα φλοτεράκια τη Πέμπτη πιστεύω να μπορέσω τις δοκιμάσω. Οι βάσεις στα βαρέλια έχουν πάχος 8 και 10 χιλιοστά αντίστοιχα, όσο είναι και τα τζάμια στο φυτεμένο και στα συννεφάκια, και έτσι τα φλοτεράκια θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για αυτόματη αναπλήρωση στα αντίστοιχα ενυδρεία
|
||||
|
||||
![]()
Χθες το βράδυ έβαλα σε λειτουργία την Α/Ο με τα φλοτεράκια,
δούλεψε άψογα. Το πρωί βρήκα γεμάτο το 120λιτρο βαρέλι με το "βρώμικο" νερό, ενώ το βαρέλι με το "καθαρό" νερό είχε γύρω στα 60 λίτρα. Έριξα το πρωί τα 120 λίτρα στα χρυσόψαρα, αφαίρεσα από το μαλακό 20 λίτρα να το έχω για αναπλήρωση, και απόψε θα το βάλω πάλι να συνεχίσει το γέμισμα. Λογικά θα πρέπει να γεμίσει πρώτα το βαρέλι με το μαλακό νερό και να σταματήσει η διαδικασία. Το μόνο θέμα , αν το πούμε θέμα, είναι πως πρέπει στα 120 λίτρα σκληρό νερό να προσθέτω καμιά 50αρια λίτρα νερό κατευθείαν από το φίλτρο άνθρακα γιατί το νερό στο βαρέλι είχε 27 βαθμούς ενώ στο ενυδρείο 25, θα πρέπει να ψύχω το σκληρό νερό δηλαδή, και το Χειμώνα αντίστοιχα να το ζεσταίνω, αυτό όμως ήταν αναμενόμενο
|
||||
|
||||
![]()
Χθες τη νύχτα δούλεψε άψογα και το 2ο στάδιο.
Όπως δείχνουν τα πράγματα είναι έτοιμη και αυτή η κατασκευή πλήρως λειτουργική, περιμένω μερικά θηλυκά Jack Dc από ebay που θα τα βάλω σε ένα κουτάκι για να μπορώ να βγάζω τα φλοτεράκια και για άλλες δουλειές, θα μπουν και ενδεικτικά led για να βλέπω αν λειτουργούν. Απορώ όμως που ακούω κατά καιρούς για προβλήματα με τα φλοτεράκια, εμένα μου δούλεψαν άψογα και χωρίς πλακέτα χρονοκαθυστέρησης. Και στα βαρέλια υπάρχει κυματισμός γιατί έχω μικρές αντλίες που γυρίζουν το νερό. Αν βρω να κρύψω κάπου ένα 20λιτρο βαρελάκι σκέφτομαι να βάλω μόνιμα αυτόματη αναπλήρωση στο φυτεμένο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χαιρομαι που σ εσενα δουλεψαν αλλα σε μενα παλι οχι...Στη σειρα τα συνδεσα κ τυχαια..Η πολικοτητα παιζει καποιο ρολο εδω;δε νομιζω.
Ενω ανοιγαν την παροχη να παρει μπρος η αντλια, στη συνεχεια δεν εκλειναν,αν δεν ημουν εκει θα παθαινα ζημια☺ Να χω κανει εγω καποιο λαθος;το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι με το βιδωμα-ξεβιδωμα πανω στη βαση κ τις δοκιμες να χαλασαν... Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Δύσκολα να χαλάσουν βρε Θεμη,
για δοκίμασε με ένα μονο του να δεις αν λειτουργει
|
||||
|
||||
![]()
Ήρθαν και τα jack dc, πήρα και 2 λεντακια,
και έτσι έφτιαξα το κουτί που θα συνδέονται τα πάντα που αφορούν τον έλεγχο της Α/Ο δοκιμή με τροφοδοσία και ένα τεστ με βύσματα βραχυκυκλωμένα να δω αν λειτουργούν όλα και μία βάση για να βιδωθεί στο τοίχο Το βράδυ αν προλάβω θα μπει στη θέση του και έτσι θα μπορώ να ελέγχο αν γέμισε κάποιο βαρέλι και σταμάτησαν τα φλοτεράκια. Θα μπει ακόμα ένα ενδεικτικό λεντάκι στην ηλεκτρομαγνητική να βλέπω αν υπάρχει ρεύμα και εκεί. Τελικά το βαρέλι των αλλαγών μαζί με την Α/Ο έγιναν διαστημικά ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το Σ/Κ έγινε το τελικό νοικοκύρεμα της όλης εγκατάστασης
Πήγα και αγόρασα από το Leroy άσπρη σωλήνα 6αρα για αυτόματο πότισμα 4 Ευρώ περίπου τα 25 μέτρα άνοιξα τρύπα δίπλα στη πόρτα που πέρασα σωλήνες και καλώδιο Μπλε το καθαρό νερό Ασπρη το σκληρό νερό για τα χρυσόψαρα και καλώδιο για την ηλεκτρομαγνητική και τα καλώδια ενώθηκαν στον "διανομέα" η άσπρη σωλήνα για το σκληρό νερό και τα καλώδια για τα φλοτεράκια του σκληρού νερού, τα κάρφωσα γύρω από τη πόρτα και έτσι δεν θα ενοχλούν να τα πάρει κάποιος παραμάζωμα και έφτιαξα και 2 βασούλες στο τοίχο για να κρεμάω τα φλοτεράκια και τη σωλήνα όταν δεν είναι στο βαρέλι και η οριστική θέση Εβαλα και ένα ενδεικτικό led ακόμα επάνω στην ηλεκτρομαγνητική και έτσι βλέπω αν υπάρχει τροφοδοσία ή υπάρχει κάπου κάποιο πρόβλημα στις ενώσεις. Μάλλον τελείωσα οριστικά με αυτό το έργο, το μέλλον θα δείξει αν χρειαστεί κάποια βελτίωση, έως τώρα λειτουργεί ΑΨΟΓΑ !!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τακη πολυ καλη δουλεια μπραβο!
Δηλαδη αυτο το ασπρο καλωδιο ειναι σαν κι αυτο της οσμωσης;
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ίδια διάμετρος αλλά λίγο πιο μαλακό,
στο σημείο που το έβαλα δεν υπάρχει πίεση επομένως δεν έχω θέμα, στην αρχή είχα το κλασικό μαύρο, αλλά δεν μου άρεσε αισθητικά ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χρυσοχερης!
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο Τάκη, φοβερή δουλειά έκανες παλι!
![]() μας χρειάζεται για το μπαλκόνι! |
|
||||
|
||||
![]()
Μαστορας.
Μια 6αρα σωληνα πηρα κι εγώ για τις αλλαγες με 10 λεπτά το μέτρο ![]() Πηρα 20 μετρα και κανω τις αλλαγές μου και με α/ο, αλλα και μονο απο ανθρακα (στα χρυσόψαρα) Η δικιά μου ειναι λιγο σκληρη, δεν κανει γωνιες ευκολα, τσακιζει. |
|
|||
|
|||
![]()
Όπως πάντα μεθοδικος με προσοχή στην λεπτομέρεια.
Πολύ ωραίο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυτόματη Αναπλήρωση | haf_k | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 15-12-15 15:01 |
Αναπλήρωση της Aqualight!!! | Neoklis | Λοιπός εξοπλισμός | 22 | 03-07-08 09:12 |
Aναπλήρωση νερου | angel1984 | Λοιπός εξοπλισμός | 13 | 13-01-07 18:15 |
Αλλαγές νερού με φίλτρο... | passenger | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-09-06 10:04 |