|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη παιδιά,λείπω λίγο εκτός πόλης μ λόγο δουλειάς κ δεν ήθελα να σας ζαλίζω
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
πήρα το φωτιστικό ειναι τς fluval 4χ24 τ5..θέλω να ρωτίσω τι λάμπες να βάλω και ποιες..τον κοντρολερ τ περιμενω ακομα δ ξερω γτ αργισε..επίσης τι θερμοστάτη να βάλω (170l μαζι μ sump) ποιο ρεφακτομετρο κ τι τεστ για αρχη..αυτα μετα θέλω αλατι,οσμοση,ανθρακα κτλπ..βραχο αμμο..(δεν ξέρω τι άλλο..) αργό λίγο λόγο δουλειάς απο τ αλλο μηνα χαλαρώνω πιστεύω και ξεκιναμε
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θερμαντήρα να πάρεις έναν 200-300w titanium καλύτερα και να τον ρίξεις πάνω στον ελεγκτή! ένα ρεφρακτομετρο του 50αρικου πάνω κάτω και από τεστ για αρχή αμμωνία νο2 νο3 πχ και μετά ασβέστιο μαγνήσιο κχ! καλή συνέχεια να έχεις! |
|
|||
|
|||
![]()
Κύριοι με όλα τα είδη φωτισμού κάνουμε δουλειά κάνεις δεν είπε το αντίθετο.
Αν κάποιος το λεει απλά είναι κομπλέξικος. Στο φορουμ μας υπάρχουν ενυδρεια με απαιτητικά κοράλλια και με λέντ και με τ5 . Η ουσιαστική διαφορά είναι αρνητική προς της Τ5 που έχει να κάνεις με την αντικατάσταση των λαμπτήρων και την κατανάλωση. Από εκεί και πέρα εφόσον θέλεις τ5 καλό είναι να παίξεις με 2 Coral plus και 2 blue plus της Ati ! Ένα φάσμα δοκιμασμένο και αποδοτικό. |
|
||||
|
||||
![]()
Με τόσα χρήματα θα σου έλεγα να φτιάξεις ένα με leds.
Δεν έχω γνώμη για εταιρείες κ T5 γιατί απο την πρώτη στιγμή δουλεύω leds. |
|
||||
|
||||
![]()
μέχρι να ξεκινήσω λεω να πάω σε κάτι έτοιμο ...αργότερα σίγουρα θα δοκιμάσω να κάνω diy.. κ η καλυτερη επιλογη πιστεύω ειναι η τ5,για ετοιμο led καλο ειναι πανακριβα! τελος παντων βλέπω κ κάνω :P
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα έτοιμα λεντ φωτιστικά ειναι πανάκριβα.
Αγοράζοντας άλλο τώρα κ φτιάχνοντας άλλο αργότερα στην ουσία πληρώνεις διπλό το φωτιστικο. |
|
||||
|
||||
![]()
ναι το γνωρίζω,ε καλα μικρό ειναι κ το ενυδρείο μ..αν πάει καλα μ τα τ5 δεν τ αλλάζω και βάζω σαν εχτρα τ led diy δεν χρειάζεται να πετάξω τα t5 τελείως ..ή δεν κάνει led + t5? έχω διαβάσει οτι δεν εχει θέμα κ καλύτερα ειναι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ξεκινά με τ5 για αρχη και αργότερα το βλεπεις πως θες να συνεχίσεις! |
|
|||
|
|||
![]()
Με τι τεστ μετρας αμμωνια; γιατι εγω με σαλιφερτ που μετραγα παντα το δειγμα μου δειχνε 0.25 και μετα που αλλαξα εταιρεια μου εδειχνε 0.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν μηδενισουν τα Νο2 μην δωσεις και τοσο σημασια στην αμμωνια
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Στην φάση του στρωσιματος δίνουμε πολυ σημασία.
Μην ξεχνάς οτι ακομα ειναι ασταθές το συστημα, ιςως υπάρχουν ακομα πηγές της και επίσης ο σχήματισμος των βακτηριακων πληθυσμών δεν εχει ολοκληρωθεί. Αμμωνία, όπως και νιτρώδη, σταματάς να τσεκάρεις οταν πλέον έχει στρωςεί τελείως το συστημα και πέρνεις σταθερά μηδενικές τιμες και στα δυο για ενα διάστημα.
|
||||
|
||||
![]()
κατάλαβα ευχαριστώ παιδιά .. ενταξή δεν βιάζομαι..θα κάνει των κύκλο του.. προχωράμε!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα φιλαρακι,τι νεα εχουμε πως παμε ;
|
|
||||
|
||||
![]()
όλα καλά φίλε μου... αμμωνία 0 , νο2 1 νο3 100-150 αλλατοτ 1025 θερμοκρασια 24-26 δεν έχει στρώσει ακόμα...τα νο2 πέφτουν ειχα 2 :P να κάνω αλλαγή νερού π λενε τα blends? η να ρίξω βακτήρια.. άλγες κτλπ δ βλεπω τπτ ακομα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Όταν θα αποφασίσεις να ξεκινήσεις να βάζεις κοράλλια θα πρεπει το
kh: 7-8 Ca: 400-440 Mg:1380- 1440 Υπάρχουν διάφορες μεθόδους είτε με ριακτορα ασβεστίου είτε με δοσομετρηκη. Κάνε μια αναζήτηση να δεις. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φιλαρακι, τι νεα εχουμε πως παμε;
|
|
||||
|
||||
![]()
καλούτσικα νομίζω πως πάει..έβγαλα καφέ άλγη διατομκή,και τώρα άλλαξε σε πράσινη? ..εχω 2 clown μονο μέσα μέτρησης μου ειναι καλά εκτός απο ca (360) mg ( 1140) alc (5.4) πήρα το seachem calcium το υγρό έβαλα λίγο και θα ξανα μετρήσω να το φέρω στα ισια... για την alc τη να κάνω?
|
|
||||
|
||||
![]()
να πάρεις χύμα υλικά από τον καλογεροπουλο. Διττανθρακική σόδα, χλωριούχου ασβέστιο, χλωριούχου κ θειϊκό μαγνήσιο. Είναι πάμφθηνα κ ένας μπούσουλας είναι αυτός
http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να πάρεις χύμα υλικά είτε από καλογερόπουλο στον πειραιά είτε από waterwaves
|
|
|||
|
|||
![]()
Πάρε της σκόνες από καλογεροπουλο είναι πιο φθηνός........ ρίξε ανάλογα και μέτρα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 10-09-17 στις 09:09 |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ πολύ παιδιά..θα πάρω και σκόνες..τώρα έχω πάρει και κάτι υγρά της seachem θα το ρεγουλάρω.. να ρωτήσω κιόλας..το σκιμμερ αν κάνει υγρό σκιμαρισμα λογικά τραβάει και ca.mg κτλπ ε? αν κατάλαβα καλά με κάτι π διάβασα.. εγω χωρις να ξερω το ειχα τερμα υγρο να μαζεύει :P. και επίσης ποια ειναι τα ποιο ευκολα κοράλια για μένα ετσι να αρχίσω για δοκιμή :P (κανενα ονομα να το ψάξω.ευχαριστώ παιδια)
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες και σκέψεις ενός αρχάριου | anonymous20 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 3 | 05-03-11 00:14 |
απορίες ενός αρχάριου | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 20-09-10 17:18 |
Χελώνες Νερού (Red Ear Sliders): Πολλές απορίες ενός αρχάριου | exelix | ¶λλα ζώα | 6 | 20-12-09 17:16 |
Aνασφάλειες ενός αρχάριου | joncal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 26-02-07 23:22 |
Φωτισμός...ερωτήσεις ενός αρχάριου | Scuba | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 30-06-06 22:01 |