|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα. Χθες βρήκα αυτά τα σαλιγκάρια στο ενυδρείο μου. Το μεγάλο λίγο μικρότερο απο ένα εκατοστό, μάλλον ψοφιο και το μικρό τρία χιλιοστά περίπου ζωντανό. Δεν είχα ποτέ σε κανένα ενυδρείο μου τέτοια σαλιγκάρια ενω κάθε φορά που βάζω κάτι στο ενυδρείο (ξύλα, πέτρες κτλ) πρώτα το βράζω οπότε δύσκολα να περάσανε με κατι στο ενυδρείο. Ποιο είδος ειναι και πως αλλιώς μπορεί να μου ήρθαν;
|
|
||||
|
||||
![]()
melanoides turbeculata
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69532 http://www.tsamisaquarium.gr/Selides.../schnecke2.htm
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Φυτά δεν έχει καθόλου. Την τελευταία φορά είχα φυτά κατά τον Απρίλιο αλλά ελάχιστα επιφάνειας. Να ήρθαν τότε;
|
|
||||
|
||||
![]()
Πιθανο. Με καποιο τροπο ηρθαν, παντως
![]()
|
|||
|
|||
![]()
... κ δεν φεύγουν εύκολα ..........
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
απ τα καλυτερα σαλιγκαρια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω καμποσα κ εγω απο αυτα...χωρις κανενα παρατραγουδωω..
Στάλθηκε από το HUAWEI Y360-U61 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Μην σε απασχολούν μπορείς να ρύθμισης τον πολλαπλασιασμό τους μειώνοντας την ποσότητα τροφής και βάζοντας το βράδι λίγο αγγουράκι σε ένα πιρουνάκι και το πρωί τα μαζεύεις πάνω από το λαχανικό. Αυτό το κάνης δυο με τρία βράδια συνεχόμενα .
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα σαλιγκάρια έχουν κατακλύσει το βυθό. Προς το βραδάκι και λίγο πριν σβήσουν τα φώτα αρχίζουν να ανεβαίνουν στο τζάμι. Βλέποντας τον πληθυσμό τους, θεωρώ ότι σε λίγο καιρό δε θα έχω άμμο αλλά σαλιγκάρια για υπόστρωμα. Θέλω να μου πείτε ένα τρόπο να τα ξεφορτωθω γιατί τα βλέπω.... κάτι χιλιάδες (το αγγουράκι δε πετυχαίνει).
|
|
||||
|
||||
![]()
βάλε helena
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω άσχημη εμπειρία από αυτά με αυγά που είχαν γεμίσει τον τόπο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχουμε ξεστησει 2 φορες ενυδρειο και απολυμαιναμε με χλωρινη.τιποτα.Πριν ειχαμε χρησιμοποιησει παγιδες ,σαλιγκαρια,φαρμακα κτλ..Η λυση ειναι μια.βαζεις κλοουν ψαρια και καθαριζουν!!!
Στάλθηκε από το K4000_PRO μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οι κλόουν θέλουν ενυδρείο πάνω από 400 λίτρα και ομάδα πάνω από 8 άτομα
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ ήξερα με μαρούλι.... Πάντως αυτά τα σαλιγκαρακια είναι πολύ καλά. Εγώ τα ramshrom δεν πάω. Κάπου μου καθονται...
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ είχα πάντα σαλιγκάρια και να σου πω την αλήθεια μια περίοδο έξαχνα να βρω για να έχω και εγώ μέσα.. Συμφωνώ με τα παιδιά μόνο καλό κάνουν..
Αν σε ενοχλούν το πόσο γρήγορα αναπαράγονται τότε ανα καιρούς καθάριζε τα τζάμια από όσα μπορείς να πιάσεις.. Εγώ αυτό κάνω και τα έχω υπό έλεγχο εδώ και μήνες..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το K4000_PRO μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω μεγάλο ενυδρείο
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναγνώριση σαλιγκαριών | thanastasiou | Αναγνωρίσεις ειδών | 1 | 21-09-15 15:09 |
αναγνώριση σαλιγκαριών και πληροφορίες !! | gkontos | Αναγνωρίσεις ειδών | 7 | 19-01-13 18:26 |
Αναγνώριση σαλιγκαριών. | fh84 | Σαλιγκάρια | 6 | 02-08-12 14:00 |
Επιδρομή σαλιγκαριών | kesanis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 22-02-11 09:50 |
Αναγνώριση σαλιγκαριών | aafent | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 16-10-07 18:20 |