|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν και άσχετο με τα αγαπημένα μου ψαράκια, είπα να σας δείξω μερικές φωτογραφίες από τις μικρές ταραντούλες μου, στα νέα τους σπιτάκια που μόλις τους έφτιαξα... Είναι από πλέξιγκλας με μικρά λεντ φωτάκια...
Έρχονται και φωτός από τις μεγάλες μου... Με την σειρά, είναι οι παρακάτω... Avicularia Versicolor Chromatopelma Cyaneopubescens Nhandu Chromatus Chilean Rose Lasiodora Parahybana |
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφιες...
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία κατάσταση και πολύ καλή δουλειά
Μπράβο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να είστε καλά, ευχαριστώ!!
|
|
||||
|
||||
![]()
τα πας και βολτα ?τα χαιδευεις τα παιδακια σου?
![]() αν και δεν ειμαι οπαδος σε τετοια ζωντανα ειναι πανεμορφα μπραβο.. |
|
||||
|
||||
![]()
Τι τις ταιζεις??Ετσι οπως βαζεις το καπακι με το νερο δεν φοβασαι μην ανεβουν σε κανα χερι???
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Με έχεις ψησει άσχημα γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον....ανέξοδο και μοναδικό !! Σε έχουν δαγκώσει; μπορείς και παραπάνω απο μια μαζί σε μια μεγάλη γυάλα ?
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Το αρχικό κόστος θεωρώ οτι είναι πολύ μικρό, καθώς και το κόστος συντήρησης... Ο χρόνος συντήρησης είναι μηδαμινός και με μια στοιχειώδη προσοχή θα έχεις υγιέστατα ζωντανά... Πάνω από 2 μαζί, δυστυχώς μοιραία κάποια στιγμή η μία θα γίνει γεύμα της άλλης, εκτός και αν έχεις κάποιο μεγάλο vivarium, οπου και πάλι μια συναντησή τους θα ήταν μοιραία για μια απο τις δυο... Το μόνο είδος που γνωρίζω να κάνει σε ομάδες είναι η Holothele Incei, είναι ωραίες ταναντούλες και δεν γίνονται μεγάλες, 6-8cm νομίζω.. Κάνουν όμως πάρα πολύ ιστό σαν λαγούμια και δεν θα τις βλέπεις συχνά και είναι και διαολεμένα γρήγορες.. Όταν λέω γρήγορες, δεν προλαβαίνει το μάτι σου να τις ακολουθήσει, οπότε χρειάζεται μια προσοχή ![]() Δεν με έχει δαγκώσει ποτέ καμία, αν και έχω κάνει λάθη στον χειρισμό τους και στον καθαρισμό των τεραρίων, αλλά μου έχουν πετάξει τρίχες μερικές φορές και μια φορά που μπήκαν στο μάτι μου, είχε κοκκινήσει για μια μέρα ![]() ![]() ![]() Υπάρχουν όμως και είδη, τα οποία δύσκολα όμως θα βρεις διαθέσιμα, τα οποία είναι άκρως επιθετικά και θα δαγκώσουν με το παραμικρό... Υπάρχουν και παλιοχαρακτήρες των ήρεμων ειδών που θα δαγκώσουν, αλλά τις καταλαβαίνεις... Θέλει προσοχή στον χειρισμό τους, ώστε το χέρι να συμπεριφέρεται σαν μια ενιαία επιφάνεια και να μην τρέμει, αλλά και στον καθαρισμό του τεράριου μια στις τόσες... Γι΄ αυτό προτείνω να μην τις χειρίζόμαστε και να καθαρίζουμε με λαβίδα το τεράριο... |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου είναι πολύ ωραία
![]() Επειδή έχω στα σχέδια ένα paludarium σκέφτομαι να βάλω και μια ταραντούλα μέσα!!!! Είπες παραπάνω ότι κάνεις καθαρισμό του τεράριου.. τι είδους καθαρισμό κάνεις?? (μπορεί να είναι και χαζή η ερώτηση)
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Το paludarium είναι το ιδνανικό μέρος για μια τροπική δενδρόβια ταραντούλα που θέλει πολύ υγρασία , όπως η Avicularia Versicolor που είναι και εντυπωσιακή... Θα έχεις λόγω μεγέθους λίγο θέμα με το φαγητό, αλλά μπορέις να πιάνεις με λαβίδα την κατσαρίδα π.χ. και να την πηγαίνεις κοντά της μέχρι να την γραπώσει... Ο καθαρισμός είναι ελάχιστος... Είναι και από τα πιο καθαρά ζωίφια γενικά... Τα περιττώματά τους βγαίνουν από το πίσω μέρος της κοιλιάς τους και αμέσως τα τυλίγουν με παχύ ιστό, τα κάνουν ένα μικρό μπαλάκι και τα βγάζουν έξω από την φωλιά τους... Ο ιστός τα κάνει πλήρως αδιάβροχα και δεν υπάρχει θέμα μούχλας κλπ... Απλά μια φορά το μήνα/δίμηνο, τα αφαιρείς με μια λαβίδα αν τα εντοπίσεις... Όταν επιτεθουν στο έντομο, το δηλητλήριό τους κάνει το εσωτερικό του εντόμου ένα είδος ζελέ, το οποίο μετά ρουφάνε με τα δύο δόντια τους, αφήνοντας όλο το σκελετό του εντόμου μια απίστευτα μικρή μπαλίτσα που δεν θυμίζει έντομο... Έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά, έτσι δεν υπάρχει θέμα μουχλιάσματος των υπολειμμάτων, αλλά καλό είναι μετα το φαγοπότι να τα αφαιρείς αν μπορείς με μια λαβίδα... Προτείνω να βάζουμε και isopods μέσα, τα οποία βρίσκουμε και στην Ελλαδίτσα μας παντού, τα οποία καταναλώνουν από περιττώματα μέχρι απομεινάρια των εντόμων... Επειδή οι περισσότερες είναι και άριστοι διακοσμητές, τσεκάρουμε και αν το πιατάκι με το νερό που τους βάζουμε είναι καθαρό από χώματα... Το εσωτερικό των εμπορικών αυτών πιατών έχουν μιαπείστρωση που δεν αφήνει την δημιουργία βακτηρηδίων κλπ... οπότε αν έχεις κάποιο άλλο δοχειάκι ρηχό, καθάριζέ το μια φορά το μήνα.. |
|
||||
|
||||
![]()
Τοσο αναλυτικα και ωραια που μας τα λες pagokofti, κοντευεις να πεισεις και εμενα να ασχοληθώ με τις ταραντούλες, που οι αραχνες δεν είναι η συμπαθεια μου.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ μόλις έρθω Πάτρα θα σε επισκεφτώ να το ξέρεις !!!χαχαχα
|
|
||||
|
||||
![]()
Μη με απειλείς εντάξει!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Όποτε θες... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Μόλις έβαλα τους ιχθείς σε ενυδρεία και θέλω να ρωτήσω τα εξής: | Da Gypsy Fish | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 25-05-11 10:26 |