|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα, χθες παρελαβα τον εν λογω controller,καθομαι τωρα και διαβαζω σχετικα με την ορθη-πρακτικη συνδεσμολογια του εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223
Φοβερη η αναλυση-παρουσιαση ομολογουμενως, τωρα αν καταλαβα καλα Λεει ας πουμε " Θεωρω οτι αφου ο STC εχει μια μονο ρυθμιση θερμοκρασιας (και οχι ξεχωριστη για ψυξη και θερμανση οπως ο eliwell), τοτε ειναι καλυτερα να αποσυνδεουμε την ψυξη το χειμωνα και τη θερμανση το καλοκαιρι." Εγω θελω πχ κατωτερη χειμωνα 25 και ανωτερη καλοκαιρι 27.Οποτε με το που πιασει 27, ανοιγει η ψυξη και το ριχνει στους 26,7 σωστα;(με ανοχη 0,3).Οταν ομως εκει κατα μεσα Σεπτεμβρη που δροσιζει, η θερμοκρασια στο ενυδρειο πεσει στους 26 θα ανοιξει η θερμανση;Εκει ομως δεν καιει τσαμπα η θερμανση;;Αφου θελω κατωτερη 25,αρα πρεπει να ξαναρυθμισω για χειμωνα; Με αλλα λογια καλυτερα το καλοκαιρι να αποσυνδεουμε τον θερμαντηρα,εφοσον δεν εχει ξεχωριστη ρυθμιση για χειμωνα-καλοκαιρι ![]() ![]() Να σας πω το περιμενα λιγο μεγαλυτερο σαν συσκευη αντε εκει πισω με τα γεφυρωματα που πρεπει να γινουν, δε βολευει και τοσο..Αυριο η συνδεσμολογια και τα ξαναλεμε..
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχεις δικιο. Δεν εχει μια εξοδο ο stc-1000, κανονικα ψυξη/θερμανση ολο το χρονο μπορεις να εχεις πανω στο ενυδρειο. Εκτος αν πηρες καποιον με μια εξοδο. Βαλε μας ενα link απο εκει που το πηρες για να δουμε σιγουρα.
Τη συνδεσμολογια αν την κανεις μια φορα, θα σου φανει παιχνιδακι μετα. Και σου μιλαει καποιος που δεν ειναι ιδιαιτερα καλος με τα ηλεκτρολογικα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δικιο εχεις. Ο δικος μου τωρα που ανοιγει ο καιρος ειναι σεταρισμενος να κραταει το νερο στους 26.5. Με την ζεστη που εχει ομως πολυ συχνα φτανει τους 27. Επειδη εχω και εγω ανοχη 0.3 απο τους 26.8 και πανω ανοιγουν οι ανεμιστηρες. Επειδη δεν με νοιαζει να παει και 27 απλα βγαζω τους ανεμιστηρες.
Το αναποδο θα κανω τον Σεπτεμβρη που θα πεφτει η θερμοκρασια. Παντως δεν νομιζω οτι "πρεπει" να αποσυνδεεις. Ισα ισα που αν ο χωρος που ειναι το ενυδρειο εχει μεγαλες διακυμανσεις, καλυτερα να τα εχεις ολα πανω γιατι μεγαλες διακυμανσεις καλο δεν κανουν στα ψαρια. Θελω να πω καλα κανει και αναβει ο θερμαντηρας σου και δεν αφηνει να πεσει στους 25 γιατι 27 με 25 σε λιγες ωρες ειναι αποτομη αλλαγη. |
|
||||
|
||||
![]()
Χειμωνα/καλοκαιρι εχω ανεμιστηρες και θερμαντηρα πανω στο ενυδρειο, παντως, χωρις κανενα προβλημα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Μα δε χρειαζεται να ορισεις αν πρεπει να μπει ψυξη ή θερμανση. Τον προγραμματιζεις σε καποια θερμοκρασια με καποια αποκλιση και οταν πεσει, ανοιγει η θερμανση. Αν ανεβει, η ψυξη. Εκτος αν κατι δεν καταλαβα κατι απο αυτα που λες.
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που λεει ειναι οτι ουσιαστικα θελει δυο ρυθμισεις για το ενυδρειο
Το χειμωνα κρατα +- 0.3 στους 25 και το καλοκαιρι κρατα +-0.3 στους 27. Ενω ο stc εχει μια και χρειαζεται να παρακολουθεις ο ιδιος τις αλλαγες εποχης για να ρυθμιζεις την θερμοκρασια |
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογα τα ψαρια, φυσικα, η ρυθμιση της θερμοκρασιας.
Αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ανεβαζουμε/κατεβαζουμε σταδιακα τη θερμοκρασια ρυθμισης αναλογα με τις εποχες, ωστε να υπαρχει φυσιολογικη μεταβαση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Μιχαλη αυτη την εποχη μεχρι και Αυγουστο πολυ δυσκολο το βλεπω να χεις διακυμανση 2-3 βαθμους απο μονο του..Εμενα κυμενεται απο 27,2-28,2 χωρις να ανοιξω ανεμιστηρακι..
|
||||
|
||||
![]()
Τον ανοιξα παιδια κ δε παταγε καλα η μια φαση..εσφιξα ξανα ολες τις επαφες κ δουλευει χαχα😃😃
Ευχαριστω για τις απαντησεις!! Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
τυχερός είσαι
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παντως αυτο που εκανε τελειως κουλο,δεν εξηγειται..Αλλα..με το ρευμα δε βγαζεις ακρη πολλες φορες..
Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη παλι κολλησε το ρελε
![]() Βλεπω αυτο εδω http://www.ebay.com/itm/272709003698...%3AMEBIDX%3AIT που ναι μεν ειναι λιγο πιο ακριβος απ τους κινεζικους αλλα εχει στανταρ πλαστικο αισθητηρα και θα ρθει σε μια βδομαδα απο Αγγλια.τον εχει παρει κανεις;
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα παρε εναν φθηνο σαν αυτο
http://www.ebay.com/itm/Digital-STC-...8gfCr_JB9xbLrg θα ειναι με μεταλικο αισθητηρα φυσικα αλλα μπορεις να βαλεις το αισθητηρα που εχει τωρα και να γλυτωσεις χρηματα |
|
||||
|
||||
![]()
Το ξερω,απλα ειδη τη πατησα ελεγα μηπως αυτος που γραφει πανω elitech ειναι καλυτερης ποιοτητας..
Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ειχες αστοχία υλικού Θέμη, 5 έχω με όλους τους διαφορετικούς τύπους που υπάρχουν,
μια χαρά δουλεύουν όλοι, ήσουν άτυχος εσύ ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
stc-1000 | vasilhs | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 25-12-14 11:06 |
Απορια με stc-1000 | terzen | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 29-10-11 16:56 |