|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για σαμπ το έχω σκεφτεί αλλά έχω ακούσει ότι θα έχω υγρασία και παραπάνω θόρυβο Νιτρικά στη βρύση έχω μηδέν και σε κάθε αλλαγή κάνω μείξη με νέρο από ΑΟ και βρύση ώστε να έχω το επιθυμητό Gh, kh Τα φίλτρα μου τα καθαρίζω και δεν μπουκονουν τουλάχιστον όσο βλέπω εγώ... Και 25 έχω πριν τη αλλαγή αλλά μέσα από 2 - 3 ημέρες έχω πάλι κάπου εκεί... |
|
||||
|
||||
![]()
λαθος καταλαβες,το αντιθετο λεω.
αν και,ενα μικρο ποσοστο απονιτροποιησης γινεται και στο φιλτρο. αλλα ειναι πολυ μικρο για να μας ενδιαφερει. δεν ειναι αυτη η κυρια δουλεια του φιλτρου,απλα συμβαινει και αυτο. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω χωρις φυτα, με ενα fluval 106 στα 60 λιτρα με 11 Τrigonostigma Espei μετραω νικτρικα 0. Μηπως παιζει ρολο που το φιλτρο ειναι δυνατο (για τα λιτρα) και εχει καλο καδο απο θεμα χωρου για βιολογικο υλικο (παλι για τα λιτρα, των αριθμο των ψαριων του ενυδρειου και την ποσοτητα τροφης που χρειαζονται)?
Μηπως δηλαδη σου λενε οτι αν ειχες ενα μεγαλυτερο φιλτρο (πχ 2080 που προταθηκε) θα μετρουσες λιγοτερα νιτρικα?
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν κάποια φίλτρα τα λεγόμενα απονιτροποιητές, έβγαζε η eheim ένα μοντέλο τέτοιο, δεν ξέρω εάν θα βοηθούσε ψάξτο λίγο.
|
|
||||
|
||||
![]()
το προβλημα ειναι τα λιγα λιτρα.ποσες φορες να το πουμε?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μέχρι να "μαλιάσει η γλώσσα σου"... όπως η δικιά μου.-
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει πιθανοτητα να εχει σχεση, αν το βιολογικο υλικο ειναι παλιο?
|
|
||||
|
||||
![]()
ποσο παλιο ειναι δηλαδη και τι υλικο ειναι?
αν ειναι φθαρμενο(τριβεται δηλαδη)η εχει λεπτυνει(αρα εχει χασει επιφανεια) τοτε ναι υπαρχει περιπτωση να φταιει. επισης ειναι πολυ πιθανο τα φιλτρα σου να θελουν καθαρισμα πιο τακτικα γιατι ειναι μεγαλο το "βαρος" καθαρισμου που σηκωνουνε στο ενυδρειο σου. (στο ειπα και πιο πισω). καθε ποτε τα καθαριζεις? παντως στο ξαναλεω(αλλη μια φορα),η γνωμη μου ειναι πως θες περισσοτερα λιτρα.τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα δυστυχως. |
|
||||
|
||||
![]()
Το κατάλαβα αυτό με τα λίτρα...
Θα αλλάξω το βιολογικο υλικο μου στο fluval.. Είναι σαν λείο και σαν να έχει αρχίσει να μαυρίζει... Το είχα πάρει από συγχομπιστα μαζί με το φίλτρο, το είχε σίγουρα τρίαχχρόνια Λέω να πάρω το σιποραξ της σερα... Τώρα αυτό θα αλλάξω για αρχή το 1/3 από το Fluval και θα ρίξω μια φορά βακτηρια και το αφήνω να πιάσουν... καλά είναι? Τι χωρητικότητα έχει το Fluval 405 δεν μπορώ να βρω πουθενά... Συν ότι το 1/4 του κάδου στο πλάι έχει σφουγγάρια |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Μιχάλη μην μπερδεύεσαι στην ευθεία στο εμπόριο υπάρχουν πολλά τύπου siporax (μαϊμούδες) το σχήμα δεν λέει ότι είναι siporax https://www.youtube.com/watch?v=EMjxRSeV_i0
|
|
||||
|
||||
![]()
το δεξι ειναι το βιολογικο της fluval.
biomax τα αλλα ειναι σιποραξ. δε μου φαινονται και πολυ φθαρμενα,αλλα μπορει και να μη φαινονται σωστα στη φωτο. δεν κανει κακο να αλλαξεις ενα μερος τους για αρχη,πχ το 1/3 και σταδιακα καθε 2 μηνες να τα αλλαξεις ολα. πριν γινει αυτο,θα εκανα ενα καλο καθαρισμα στα σφουγγαρια.πλυσιμο στη βρυση και τριψιμο να ασπρισουν.(οσο γινεται) φυσικα μιλαω μονο για τα σφουγγαρια... το βιολογικο δεν πλησιαζει στη βρυση.(προφανως το ξερεις αυτο,αλλα επειδη θα διαβασουν κιαλλοι το λεω) |
|
||||
|
||||
![]()
ναι μολις τα καθαρισα τα σφουγγαρια αλλα δεν ασπρισαν τα ξεβγαλα με νερο ενυδρειου δεν θελω να εχω κι αλλα ντραβαλα....
απλα ειπα να τα βαλω φωτο γιατι αναφερθηκε πιο πανω οτι οι ποροι πρεπει να ειναι καθαροι για σωστη βιολογια.... |
|
||||
|
||||
![]()
Ας κάνουμε λοιπόν ένα μάθημα για αρχαρίους... σε "αιώνιο μαθητή" αλλά δισκά...
Τα σφουγγάρια που περιγράφεις είναι τα προφίλτρα ή τα έχεις βάλει για βιολογικά; Το siporax σε αυτήν την κατάσταση... το βλέπω πολύ "μπουκωμένο"... εγώ θα το καθάριζα (τον τρόπο θα τον έχεις ήδη διαβάσει... στο Greek Discus). Εννοείται ότι αντικαθιστάς με "φρέσκο" υλικό... την ποσότητα, που θα βγάλεις για να καθαρίσεις. Τα μπλε σφουγγάρια που έχουν τα EHEIM φίλτρα... κάθε 2η φορά εγώ τα αντικαθιστώ... γιατί ΔΕΝ μπορώ να τα καθαρίσω (με βρασμό) και έχω δει ότι μακροχρόνια δημιουργούν προβλήματα. Το φίλτρο είναι η καρδιά του ενυδρείου... ΑΝ ΔΕΝ δουλεύει σωστά... το πλάσματα που ζουν στο ενυδρείο... θα έχουν προβλήματα. Και σαν να ΜΗΝ φτάνει αυτό... βάζεις αγγελίες για περισσότερα ψάρια... για τον ήδη μικρό χώρο που διαθέτεις (υποθέτω... ΔΕΝ έχεις φτιάξει κι' άλλο ενυδρείο).- ![]() ΥΓ. Γράψε τα υλικά του φίλτρου/ων σου (όσα φίλτρα έχεις) ονομαστικά και με την σειρά τοποθέτησης... και της ροής. Φωτογραφίες... πάντα βοηθάνε περισσότερο.- |
|
||||
|
||||
![]()
fluval 405
εισαγωγη-εξαγωγη δεξια περιεχει τα 4 ασπρα σφουγγαρια που δινει η εταιρια(τα οποιο τα ανανεωσα την πρηγουμενη φορα που καθαρισα το φιλτρο), τα οποιο ειναι για μηχανικο καθαρισμο και περιεχει σε ολες τις θεσεις το βιολογικο υλικο που δινει η εταιρια, biomax, που ειναι και το δεξια στις παραπανω φωτογραφιες.... και πανω πανω ενυδρειακο βαμβακι eheim 2215-συνδεδεμενο σε σειρα με μια λαμπα uv στην εξοδο του φιλτρο εισαγωγή-εξαγωγη αριστερα(εξαγωγη διαγωνια δεξια κατω) περιεχει απο κατω προς τα πανω μπλε σφογγαρι substrat eheim μπλε σφουγγγαρι siporax ενυδρειακο βαμβακι ------------------------- και το ενυδρειο βεβαια εχουν προστεθει καποια φυτα οπως pistia, εχινοδορος και κερατοφυλλο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kalmichalis : 19-04-14 στις 16:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Κατά την δική μου άποψη... το "στήσιμο" σου ΔΕΝ είναι ικανοποιητικό για τους δίσκους. Νομίζω τα έχω χιλιογραμμένα στο Greek Discus... ας ΜΗΝ τα επαναλάβω. 2. Προσωπικά βάζω το substrat μετά από το siporax... γιατί είναι πιο "σφιχτό" σαν υλικό και κόβει την ροή που φτάνει στο "μακαρόνι"... οπότε ΙΣΩΣ να ΜΗΝ λειτουργεί όπως πρέπει. Αυτός είναι ένας δικός μου συλλογισμός... ΔΕΝ στηρίζεται σε κάποια έρευνα... ούτε σημαίνει ότι είναι ακριβής. 3. Πόσο χρονικό διάστημα λειτουργούν... τα φίλτρα και το ενυδρείο; |
|
||||
|
||||
![]()
Nικολα το φυλλοδεντρο η ο ποθος δεν θα βοηθουσε λιγακι την κατασταση?
|
||||
|
||||
![]()
Όταν δουλεύει η "καρδιά" του ενυδρείου σωστά... τα υπόλοιπα ΙΣΩΣ κάτι μπορούν να κάνουν.
![]() Πόσα χιλιόμετρα φυλλόδενδρο... χρειάζεται λες; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για να μηδενησουν τα νιτρικα ισως ολον τον Αντεμισαρη?
![]() Παντως αντι να βαλει τα φυτα που ζηταει στις αγγελιες η τις ανουμπιες θα ηταν πιο καλα να προσθεσει λιγο φυλλοδεντρο.
|
||||
|
||||
![]()
α. οχι τα 4 σφουγγαρια ειναι σε συγκεκριμενες θεσεις απο τη "μανα του"
β.σκεφτομαι να αντικαταστησω σιγα σιγα το βιολογικο υλικο με το σε σιποραξ ή με eheim subsrtat, το φιλτρο οταν το πηρα το ειχα μεσα... γ. την λαμπα uv την ειχα απο παλια γιαυτο την εβαλα μια και την ειχα... δ. την εξαγωγη διαγωνια δεξια κατω διοτι.... θελω οι ακαθαρσιες να πηγαινουν προς την ειδαγωγη του αλλου φιλτρου δ. ναι, φυτα εχουν προστεθει μετα την φωτογραφια ε. γιατι δεν ειναι ικανοποιητικο το στησιμο? οι δισκοι ειναι ψαρια που πανε κυριως κατω απο της ριζες για να κρυβονται.... εκτος κι αν εννοεις οτι θελει κι αλλες ριζες... στ. τα φιλτρα τρεχουν 2 μηνες μετα την ολοκληρωση του στρωσιματος τους... σημερα μετρησα νιτρικα 7 πριν την αλλαγη, ειχα να αλλαξω νερο 7 μερες, βεβαια δεν τους εριξα κρεατακι εδω και 5 μερες... μηπως ριχνω πολυ κρεας? μερα παρα μερα απο μια φορα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με ημίμετρα και χημεία (για να επιστρέψω στο αρχικό σου ερώτημα... ανοίγοντας το θέμα)... προσωρινές λύσεις που εγκυμονούν κινδύνους... έχεις.- |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|