|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα.
Σε λίγο καιρό (μέσα στους επόμενους 2 μήνες) θα προμηθευτώ ένα RIO 400. Στις σκέψεις μου για το στήσιμο, κάπου ανέμεσα στην Αφρική μπήκε και η Ν. Αμερική και συγκεκριμένα τα Red Bellies τα οποία πάντα με συνάρπαζαν. Έχω στο μυαλό μου είτε βιοτοπικό setup (λευκή άμμος, εχινόδορους και ξύλα) είτε μη-βιοτοπικό (σκούρο χαλίκι, ανουμπιες,βαλισνεριες,κερατόφυλλο και ξύλα). Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι οι τιμές του νερού. Οι τιμές δικτύου που έχω είναι: pH 7,4 - GH 13 - KH 6. Δεν προτίθεμαι να μπω στην διαδικασία Α/Ο κλπ. Ό,τι κάνω με τύρφη. Και εδώ τίθονται τα ερώτηματα... Θα μπορέσω με τύρφη να φέρω το νερό σε επιθυμητές παραμέτρους; Θα μπορέσω να βρω ψάρια; Έχετε κάποιο μαγαζί υπ'όψιν που να φέρνει συστηματικά; (πλην του water-inn που ξέρω ότι φέρνει κατά καιρούς). Ευχαριστώ εκ των προτέρων
|
||||
|
||||
![]()
400 λιτρα με τυρφη? Ο μαζοχισμος στο μεγαλειο του......
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί το λες αυτό;
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία.
|
||||
|
||||
![]()
Λες εε;;
Βασικά ρωτώ γιατι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τύρφη ούτε απιονισμένο νερό κλπ. Σκεφτόμουν έναν συνδυασμό τύρφης με απιονισμένο νερό. Το άλλο είναι ότι σε άλλα ελληνικά και ξένα forums διάβασα posts κάποιων συνχομπυστών που φαινομενικά έχουν αρκετή εμπειρία απο τα εν λόγω ψάρια και επιμένουν ότι τα red belly δεν έχουν πρόβλημα σε νερό δικτύου. Όχι απλά επιβιώνουν αλλά ευημερούν. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αλλά μιας και δεν γνωρίζω πολλά για τα συγκεκριμένα είδη, αλλά θεώρησα ότι για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Έτσι μιας και το νερό δικτύου που έχω δεν είναι δα και τόσο σκληρό και αλκαλικό οπότε φανταζόμουν ότι με λίγο τύρφη και λίγο απιονισμένο θα κατέβαζα λίγο τις τιμές που θα ήταν καλύτερα. Αλήθεια, ξέρουμε πόσα ¤¤¤ πάει το απιονισμένο; Σε τί συσκευασίες;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στα σουπερ μαρκετς γυρα στα 50-60 λεπτα τα 4λιτρα μπετονακια..
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Malawi 120 λίτρα | zagorakis | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 21 | 07-06-08 11:14 |
60 λίτρα | Z_X | Nano Reef | 6 | 19-01-08 21:48 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |
Πόσα λίτρα; | tropheus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 27-12-04 11:19 |
900 λίτρα | koko | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 04-11-04 18:30 |