|
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητοί συνχομπίστες το φωτιστικό του rio 240 μου παρέδωσε το πνεύμα...
![]() ![]() Προβληματίζομαι γιατί : 1ον: Η αγορά φωτιστικού με Τ5 από την μια θα μου δώσει παραπάνω ισχύ σε watt, από την άλλη όμως θα περιορίσει την επιλογή των λαμπτήρων σε αυτές που προσφέρονται από την Juwel. 2ον: Με την αγορά φωτιστικού με Τ8 θα αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες λάμπες , από την άλλη όμως δεν θα μου εξασφαλίσει κάτι περισσότερο σε watt. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα.......... ![]() Κάποια γνώμη - βοήθεια στο τι να κάνω ; υ.γ Η τιμή για το φωτιστικό Τ8 είναι 120 €, για το Τ5 δεν ξέρω ακόμη
|
||||
|
||||
![]()
Ψηφίζω Dremel
|
||||
|
||||
![]()
Η εγγυηση εχει ληξει??
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα η εγγυηση για μηχανικα μερη ειναι 2 χρονια.επιπλεον το περιοδικο αναφερει οτι τα εισαγωμενα απο την pet-line ενυδρεια εχουν 5 χρονια.2106069800 το τηλεφωνο για περισσοτερα
|
|
||||
|
||||
![]()
H εγγύηση της εταιρίας καλύπτει και τα φωτιστικά;
το ρωτάω γιατί σε κάποιο ενυδρείο που έχω, μετά από μία πρόσφατη μετακόμιση που έκανα δεν ανάβει καμία από τις δύο λάμπες Τ8 του φωτιστικού και σκεφτόμουν να παραγγείλω καινούριο. Το ενυδρείο είναι juwel. Υπάρχει ουσιαστική εγγύηση ή είναι μόνο προφορικά. Το λέω αυτό γιατί έχω κάποιες ενδείξεις στο παρελθόν, που δεν το κρίνω σκόπιμο να αναφέρω τώρα, και με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η εγγύηση της juwel είναι λίγο "μαϊμού" |
|
||||
|
||||
![]()
Η εγγύηση της juwel ΔΕΝ είναι μαϊμού!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επίσης υπάρχουν και άλλοι που είχαν πρόβλημα με τα ενυδρεία juwel, γιατί τελευταία ακούω ότι κάτι χαλάει από αυτά σύντομα και από συνχομπίστες αναφέρονται να είναι από τα καλύτερα ενυδρεία. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε μένα πάντως που χάλασε το φωτιστικό στον 1,5 χρόνο μου το κάλυψε η εγγύηση(και ήταν και δικό μου το φταίξιμο)
|
|
|||
|
|||
![]()
Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα σε 3 μηνών ενυδρείο ριο 125 και τελικά μου το άλλαξαν λόγο εγγύησης. Δες αν ισχύει ακόμα η εγγύηση κρίμα είναι να το πληρώσεις. Αν όμως δεν ισχύει και καταφέρεις να το ανοίξεις, δεν το κάνεις και dimmable να έχεις και σύστημα ανατολής δύσης? (αν το καταφέρεις ενημέρωσέ με).
Εγώ στη θέση σου σε περίπτωση αγοράς νέου θα δοκίμαζα το high-lite, ειδικά αν το έχεις φυτεμένο ή πρόκειται να το κάνεις, λέει ότι αποδίδει 150% σε σχέση με το προηγούμενο. Βέβαια παίρνει λάμπες μόνο τις Juwel αλλά διάβασα στα φορουμ από διάφορους ότι όταν η juwel βγάζει κάτι καινούργιο αργότερα και άλλες μάρκες διαθέτουν τα είδη αυτά (τους ειδικούς λαμπτήρες της). Επίσης να ξέρεις επειδή το ρώτησα και στη juwel, ούτε το high-lite, μπορεί να γίνει dimmable. |
|
||||
|
||||
![]()
Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να επιχειρήσω να το ανοίξω για να δώ τελοσπάντων τι έχει μέσα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Να το ανοίξεις χωρίς να το σπάσεις δεν είναι δυνατόν!
Πρέπει να βγούν τα "καπάκια" από τις άκρες και μετά το επάνω κομμάτι το οποίο είναι συρταρωτό και κολημένο να το βγάλεις. Βέβαια θα διαπιστώσεις οτι έχει απλό μπαλαστ και όχι ηλεκτρονικό. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα juwel είναι πολύ καλά ενυδρεία για τα λεφτά τους (ειδικά τώρα που έχουν πέσει οι τιμές εδώ στη Ελλάδα).
Απλά τα ηλεκτρικά εξαρτήματα τους τυχαίνει σχετικά συχνά να έχουν τα προβληματάκια τους. Εμένα μου έτυχε δύο φορές σε θερμοστάτη και τις δύο ήταν αυτός με την αρίθμηση. Την πρώτη φορά συνέπεσε και πουλούσα το ενυδρείο οπότε ο έμπορας μου είπε να στείλω τον αγοραστή από εκεί για να κανονίσουν. Δεν ξέρω τι έγινε. Τη δεύτερη φορά ήταν το χειμώνα που μας πέρασε πάλι ίδιου τύπου με την αρίθμηση και ακόμα περιμένω την αντικατάσταση του. Μάλιστα ο έμπορος με προέτρεψε να μου δώσει ένα jager δωρεάν. Μάλλον αυτό θα κάνω. ¶λλες δύο περιπτώσεις με κυκλοφορητές αυτή τη φορά. Την πρώτη φορά έγινε η αλλαγή, αλλά όπως μου είπε τη χρεώθηκε αυτός. Την άλλη ήταν ο αδερφός του στο μαγαζί και αφού άνοιξε τον κυκλοφορητή μου λέει είναι καμένος από χρήση εκτός νερού και δεν καλύπτεται. Τώρα είναι το φωτιστικό από ένα 400άρη. Μήπως η απάντηση που θα λάβω θα είναι αρνητική λόγω ας πούμε κάποιου φανταστικού βραχυκυκλώματος με το νερό. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιαυτό και θα κοπεί (αν τελικά ανοιχτεί) με ταχυτρόχο. Από τα γραφόμενα σου φαίνεται οτι έχεις προσωπική άποψη. Μήπως υπάρχει καμιά φωτό από το εγχείρημα;
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY φωτιστικό | Βαγγέλης (Dearangelo) | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 25-09-07 09:17 |
Εχινόδοροι..τέλος | sofia | Χρυσόψαρα | 9 | 21-09-07 11:32 |
Τέλος στρωσίματος | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 15-03-07 03:55 |