|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θελουμε με τον πατερα μου να μονταρουμε ενα ενυδρειο 1.50Χ45Χ70 και η απορια μου ειναι η εξης:Να το μονταρουμε στον παγκο εργασιας και να το μεταφερουμε αφου στεγνωσει καλα στην βαση του ή να το μονταρουμε απευθειας πανω στην βαση του?(που ειναι επιπλο και οχι παγκος εργασιας).Τα τζαμια ειναι 12αρια και ζυγιζουν περιπου 80 κιλα.Ο πατερας μου επιμενει οτι κατα την μεταφορα ,που ειναι μια διαδρομη λιγων μετρων λογω βαρους μπορει να αστοχησει σε καποιο σημειο η σιλικονη(σε καποια ενωση) λογω μεταφορας.Υπαρχει τετοια πειπτωση;Τι θα ειναι το καλυτερο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εάν δεν σας εμποδίζει στις εργασίες η βάση (δεν ξέρω πως είναι, πχ έχει πλάτη?...), μοντάρετέ το κατευθείαν πάνω της. Οσο λιγότερες μετακινήσεις τόσο καλύτερα...
|
|||
|
|||
![]()
Καλυτερα στη βαση του για να μη σας φυγει κι η μεση μετα, αλλά αν ειναι δυσκολο, καντε το στον παγκο εργασιας. Αμα στεγνωσει 2-3 μερες η σιλικονη, δεν υπαρχει φοβος απο αυτη τη πλευρα.
(Υπαρχει παντα φοβος να τρακαρετε, να σας πεσει κλπ, αλλά μην φοβαστε τα κολληματα) |
|
||||
|
||||
![]()
στη βαση αλλα με προσοχη,
εχει συμβει σε πολλους, επειδη οι βασεις ειναι ισα με τον πατο του ενυδρειου, την ωρα του κολληματος το καθετο τζαμι να μας φυγει - επειδη γλιστραει η σιλικονη - και το λιγοτερο θαναι να γινει κομματια, το χειροτερο να μας κανει τα ποδια κομματια. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ κατατοπιστικες οι απαντησεις μαλλον οπως το βλεπω θα το μονταρουμε πανω στην βαση του,και σε αυτο το σημειο θελω να τονισω σε οσους ασχολουντε με DIY ,τα τζαμια δεν αστειευοντε και αυτο το λεω διοτι δυστυχως κατεληξα εχτες με 2 ραματα στον αντιχειρα ενω καθαριζα τα κλρυσταλλα.Πολυ προσοχη με αυτα τα ρημαδια!Και κατι τελευταιο αφου η πλευρα ειναι 1.50 μετρο αν το μεταφερω κολλημενο δεν υπαρχει κινδυνος λογω βαρους να κανει κοιλια ο πατος και να γλυφει μετα απο τις ενωσεις με τα πλαινα?
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω δυστυχως ειμαι πολυ ''λιγος''για να σε βοηθησω σε τετοια θεματα,απλα να σου ευχηθω περαστικα,και με το καλο να το καταφερεις το ενυδρειο σου,και να σε δουμε σε λίγες στην μηνιαια μας συναντηση για καφεδακι,και να γνωριστουμε και απο κοντα....τι λες..????
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Aν εχει στεγνωσει η σιλικονη δεν υπαρχει κανενας κινδυνος
|
|
||||
|
||||
![]()
Η λυση για τα κοψιματα βρεθηκε.Αφου εψαξα λιγο την αγορα βρηκα ενα καταστημα που πουλαει βιομηχανικα ειδη εργαλεια.Εκει λοιπον πουλανε κατι γαντια εφαρμοστα απο ενα ειδικο λαστεξ το οποιο δεν κοβετε με τιποτα.ΜΕ τιποτα ομως!Ακομη και με φαλτσετα με ολη του την δυναμη να προσπαθησει καποιος να κοπει το γαντι ανεπαφο(ο μαγαζοταρας αφου μου φορεσε ενα τετοιο γαντι πηρε την φαλτσετα και με πολυ δυναμη χαραξε την παλαμη μου
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι απαραίτητο …αλλά για το μέγεθος ενός τέτοιου ενυδρείου θα έδινε μοναδική ασφάλεια η προσθήκη αλουμινένιων γωνίων σαν πλαίσιο …
αφού τα τζάμια είναι 12 cm με 15 cm γωνίες θα ήσουν super … χωρίς να χάσεις τίποτα ουσιαστικά. αλλά είναι καθαρά θέμα γούστου !! δες και 2 Φώτο από το δικό μου να δεις τι εννοώ και πως μοιάζει ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 10-04-07 στις 19:45 |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ειχα και το πρωτο το δικο μου το οποιο τωρα το εχει η κολελα μου,γιατι ακριβως με ξενερωνανε αυτα τα πηχακια τα οποια τα βαλα για ασφαλεια.Δεν θελω να θιξω την δουλεια σου απλα ειναι θεμα γουστου
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nik25 : 14-07-06 στις 12:40 |
|
||||
|
||||
![]()
Να τι εννοω!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμος πάχους τζαμιών για την κατασκευη ενυδρειου. | joker | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 22-02-09 23:24 |
''Ανασταση'' παλιου ενυδρειου | Tricky | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 03-04-06 10:17 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |
ΧΑΙΡΕΤΕ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 16:50 |