|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι για τα φυτα εννοω οχι για τα ψαρια. δεν εννοω οτι ειναι καθαριστες απλως οτι δεν καταναλωνετε απο τα ψαρια καταναλωνετε απο τα αυτα και τα σαλιγκαρια. και φυσικα δινεται και τροφη για πλεκο.
και ξαναναφερω οτι οτι λετε ειναι σωστο και δεν διαφωνω με αυτα. Αλλα ολα οσα λετε και σωστα κανετε και τα λετε ειναι οι ιδανικες συνθηκες για τα συγκεκριμενα ψαρια (οσο ιδανικες μπορει να χαρακτηριστουν οι συνθηκες σε ενα ενυδρειο). |
|
||||
|
||||
![]()
κι ομως θα σου πω οτι οι ιδανικες συνθηκες σε ενα ενυδρειο μπορουν να σταθουν αρκετες ωστε ενα ψαρι να ζησει περισσοτερο και απο την φυση.αυτο ομως ειναι αλλη κουβεντα.προσπαθουμε παντως να κανουμε ενα ενυδρειο οσο πιο καλο για τα ψαρια μπορει να γινει και γι αυτο κουβεντιαζουμε.φυσικα η επιλογη ειναι καθαρα δικη σου αλλα τουλαχιστον θα εχεις ακουσει και καποιες αποψεις πανω στο θεμα σου.
φυσικα πολλες δεν θα σου αρεσουν οπως το να βγαλεις τους πλεκο!αλλα λογικο ειναι,οταν παρουσιαζεις το ενυδρειο σου σε αλλους θα αρεσει και σε αλλους οχι!καπως ετσι δεν παει?εσυ στο τελος θα τα ζυγισεις αυτα που λεμε και θα αποφασισεις! |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα και παλι επαναλαμβανω οτι ορθα ειναι ολά αυτα που λετε και δεν διαφωνω μαζι σας απλως σας ειπα με τι σκεφτικο εστησα εγω το ενυδρειο μου. αυτα που λετε τα λεω και εγω στο αρχικο μου ποστ εαν το ξαναδειτε και μου ειπαμε πανω κατω αυτα που ηξερα. δεν λεω οτι τα ξερω ολα (μην παρεξηγηθω) απλως δεν ειναι και πυρινηκη φυσικη το ενυδρειο. Ενημερωτικα οτι ξερω το εμαθα απο εδω μεσα η απο αλλο παρομοια φορουμ.
Κωστα το οτι οι ιδανικες συνθηκες σε ενα ενυδρειο μπορουν να σταθουν αρκετες ωστε ενα ψαρι να ζησει περισσοτερο και απο την φυση ειναι σωστο αλλα αμα θελεις και εχεις ορεξη το κουβεντιαζουμε ![]() Ηθελα τωρα να σας ρωτησω ποσο περιπου σας επιβαρυνει οικονομικα ενα ενυδρειο το χρονο. Εχω βρει το προγραμματακι που σου βγαζει το κοστος αλλα θελω να σιγουρευτω οτι δεν κανω καποιο λαθος. για το δικο μου 260 λ μου βγαινει 350 ευρω μονο το ρευμα. ειναι υπερβολικο η οχι? για να μην μπαινω σε λεπτομερειες σας λεω οτι το ενυδρειο τρεχει σε κανονικη λειτουργια (8ωρο φωτισμο 76W, θερμοκρασια δωματιου μεσο ορο 20 C ενυδρειου 23 C θερμαντηρας 300W, και 1 μονο φιλτρο 11W γραφει αντε 15 W λεω εγω οτι καιει). μου αρεσει που ειπα να μην μπαινω σε λεπτομερειες ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις θερμοκρασία με αυτά τα ψάρια 23 βαθμούς;;;;.... αδερφε σίγουρα από δω μέσα έμαθες όσα ξερεις;
|
|
|||
|
|||
![]()
ειπα απο εδω και απο αλλα φορουμ. αλλα ενδεικτικα αντιγραφη και επικολληση
Την θερμοκρασία πρέπει να την κρατάμε στους 25-26 σαν μέση τιμή. Σταδιακή αύξηση ή μείωση 1-2 βαθμούς το καλοκαίρι ή τον χειμώνα δεν θα ενοχλήσει τα ψάρια μας. Το καλοκαίρι επιτρέπω τη θερμοκρασία να ανέβει για κάποιες μέρες και στους 30 ή αντίστοιχα τον χειμώνα να πέσει και στους 23 για να έχουν τα ψάρια και μια αίσθηση της αλλαγής των εποχών. |
|
||||
|
||||
![]()
23 οριακα για λιγο καιρο δεν ειναι και πολυ ασχημα για μενα.αν και συνηθιζω να τα εχω 24-28 δε νομιζω να εχουν και τοσο θεμα για 1 βαθμο παρακατω.
τωρα για την καταναλωση που λες δεν ξερω καθολου,δεν το εχω ψαξει.εγω εχω στανταρ 60w τα φιλτρα και 108w τις λαμπες.βαλε και εναν 300αρη θερμαντηρα που δεν δουλευει συνεχεια..ε λογικα μου ακουγονται 350 ευρω. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δεν μου δείχνετε και μένα που λέει ότι το 23 είναι οκ ? Τα ψάρια θέλουν από 24 - 28 βαθμούς. Ούτε 23 (και καλά χατηρικά) ούτε 30. το 24 είναι ο χειμώνας τους και το 28 το καλοκαίρι τους. Δεν έχουν τη λογική των εποχών όπως εμείς. Εκεί είναι Αφρική. Δεν κάνουμε πειράματα και εκπτώσεις με τα ζωντανά μας και τις σωστές συνθήκες που χρειάζονται. |
|
||||
|
||||
![]()
Από ψάρια της λίμνης Μαλαουι δεν έχω εμπειρία,
αλλά για τους πλέκο ξέρω πως οι παράμετροι του νερού που ζουν δεν έχει καμία σχέση με αυτές που ζουν τα ψάρια στις λίμνες της Αφρικής. Και σίγουρα τους πλέκο δεν τους βάζουμε για καθαριστές ή για να τρώνε τα αποφάγια των άλλων ψαριών. Αν υπάρχουν αποφάγια φροντίζουμε να ταίζουμε λιγότερο. Πρέπει να αποβάλουμε το μύθο πως πλεκο=καθαριστες=σκουπιδοφάγοι. Είμαι μια μεγάλη και δύσκολη κατηγορία από μόνα τους αυτά τα ψάρια.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα Τακη, εγω ενα εχω να πω.
Τακη εισαι πολλη μεγαλος ΜΑΣΤΟΡΑΣ και εγω ειμαι θαυμαστη σου. Γενικα παρακολουθησα μερικες απο τις κατασκευες σου και εαν ημουν προς τα εκει θα θα ειχες παρει εργολαβια τα δυο μου ενυδρεια ![]() Τωρα περα απο αυτο βασικα πιστευω (αλλα δεν ξερω εαν ειναι σωστο το σκεπτικο μου) οτι ολα τα ψαρια ειναι παραλληλα και καθαριστες. δηλαδη εαν μεινει αφαγωτη μια τροφη δεν θα την φαει καποιο ψαρι μετα απο καποια ωρα - ες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Malawi mbuna 260L | vag0s | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 30 | 16-01-12 14:23 |
Malawi(mbuna) 260L! | Jacob | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 21 | 24-12-08 14:44 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 300lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 18 | 11-07-08 15:46 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 240lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 06-05-08 22:35 |