|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε και συγχωριανέ Γιάννη.
Τα παιδιά έχουν εντοπίσει το βασικότερο θέμα που είναι αυτό του πλάτους. Μην τα σκέφτεσαι καθόλου τα 30εκ. Στη θέση σου, θα περίμενα να βρω μια καλή ευκαιρία σε μεταχειρισμένο ενυδρείο (καλής κατάστασης που να έχει και sump), έτσι ώστε να ξεκινούσα οικονομικά.
|
||||
|
||||
![]()
Να ξεκινήσω με την σειρά από τον Τάκη. Σίγουρα θα εκμεταλλευτώ κάποια στιγμή την πρόσκληση σου να έρθω να δω από κοντά τις κατασκευές σου. Θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη αν δεν το έκανα, λόγω του ότι μένουμε πολύ κοντά. Εννοείται πως και εγώ σε περιμένω να δούμε μαζί τον χώρο από κοντά.
Να συνεχίσω και να πω ότι ένα τόσο μεγάλο ενυδρείο δεν το καλοβλέπω ως φυτεμένο, πρώτον γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν κατάφερα να έχω φυτά χωρίς σαλιγκάρια (που με εκνεύριζαν πάρα πολύ) και δεύτερο εκτός του κόστους θέλει και χρόνο - που δεν έχω - για φροντίδα των φυτών. Και θέλω ότι κάνω να το κάνω σωστά και ξέρω σε κάποια πράγματα που μπορώ να φτάσω και που δεν μπορώ. Το μεταχειρισμένο 400άρι είναι σαφώς η οικονομικότερη λύση. Μπορεί τελικά να καταλήξω και εκεί, αλλά δεν θα έχω την χαρά της δικής μου κατασκευής. Για μένα μετρά περισσότερο το ταξίδι παρά ο προορισμός. Με πείσατε για τα 30 εκατοστά να τα εγκαταλείψω σαν ιδέα. Τελικά ίσως πρέπει να δω κάτι κοντύτερο και πιο φαρδύ. Για να μην σας κουράζω όμως επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα, πρέπει να δω τον χώρο από κοντά, να πάρω το μέτρο ανα χείρας και να το δω. Μπορεί ακόμη να φτιάξω και μια πρόχειρη "μακετα" με κούτες. Κάτι τέτοιο όμως είναι εφικτό από τον καινούριο χρόνο. Το σπίτι - επαναλαμβάνω - μόλις σήμερα υπογράψαμε το συμβόλαιο αγοράς και ο παλιός ιδιοκτήτης θα φύγει σε δύο μήνες. Αποτελεί δε ολόκληρο ένα μεγάλο πρότζεκτ ιδιοκατασκευών και προσωπικής εργασίας - λεφτά δεν υπάρχουν (πάλι καλά που το αγόρασαμε) - κομμάτι του είναι και το ενυδρείο. |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν αρκετές ουσίες που δεν αφήνουν σαλιγκάρι για σαλιγκάρι όρθιο. Οπότε το να απαλλαγείς από σαλιγκάρια είναι πολύ εύκολο αν το θέλεις πάρα πολύ(τουλάχιστον από τα περισσότερα είδη, μερικά που φράσουν την είσοδο του κελύφους είναι πιο δύσκολο να εξαλειφθούν, αλλά πρακτικά δεν υπάρχει και λόγος). Πάρα πολλά ψάρια είναι σαλιγκαροφάγα από φύση τους και δεν θα αφήσουν να ξαναδεις σαλιγκάρι στο ενυδρείο ακόμα και αν υπάρχει ένας μικρός πληθυσμός διάχυτος στο ενυδρείο. Πάντα μιλάμε για ψάρια κάποιων διαστάσεων, τα ψάρια μικρών ενυδρείων εννοείται δεν είναι αποτελεσματικοί σαλιγκαροφάγοι λόγω μεγέθους.
Η μακέτα με κούτες δεν θα σε βοηθήσει και πολύ, το ενυδρείο δεν φαίνεται όπως οι κούτες, δίνει αέρα στον χώρο ακόμα και όταν φαινομενικά τον κλείνει ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν το κάνεις χτιστό, με δυο μεγάλες οθόνες μπροστά????
|
||||
|
||||
![]()
Να συμφωνήσω απόλυτα για χτιστό, αλλά θες φάρδος. Ο τοίχος από μόνος του είναι ~20εκ.
|
|||
|
|||
![]()
Με 10 εκ μια χαρα κραταει σε αυτες τις διαστασεις αν ακουμπαει σε τοιχο κιολας ακομα καλυτερα
|
||||
|
||||
![]()
10εκ. μπετον με σίδερα ναι, άνετα. Για κατασκευή με τσιμεντόλιθους γεμισμένους με τσιμέντο, εκεί θέλει παχύτερο αναγαστικά
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τροφοδοσία CO2 (από μπουκάλα) παραπάνω από ενός ενυδρείου | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 13-04-16 22:34 |
Η ιστορία και το μέλλον ενός 20λιτρου ενυδρείου (- ερωτήσεις αρχάριας) | Neima | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 12-02-13 09:22 |
Ποιά είναι η βέλτιστη διαδικασία κατασκευής ενός ενυδρείου με κόντρες; | olyon | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 18-03-06 19:00 |
Η ιστορία ενός Oscar.. | soulmate | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 21-05-04 00:10 |